Módní přehlídky, které způsobily povyk. Obrácené šaty, zvířecí hlavy, krev a další šoky

Módní přehlídky předních světových návrhářů nevyvolají vždy mezi veřejností pouze kladné ohlasy. Někdy se stane, že i když se jedná o kolekce uznávaných umělců, ohlasy nejsou takové, jaké by zprvu očekávali. Nejvíce pobuřující bývají zejména kolekce Haute couture, které jsou dělané při použití těch nejkvalitnějších látek na zakázku, zpravidla pro bohatou klientelu. Jaká ze zmiňovaných přehlídek vám přijde už přes čáru?

Přehlídky plné provokace, erotiky, zkrátka módy bez pravidel se obvykle postarají o velké pozdvižení. Během posledních let se v průběhu týdnů módy představilo hned několik módních domů, které svými kolekcemi vyvolaly pořádný rozruch.

Obrácená móda značky Viktor & Rolf

Bizarní modely na mole ukázala při pařížském týdnu módy nizozemská značka Viktor & Rolf. Modelky během představení kolekce Haute Couture vynesly modely horizontálně oblečené a jiné dokonce převrácené vzhůru nohama.

Módní značka v čele s Rolfem Snoerenem je pro své extravagantní show známá a ani letos novou kolekcí pro jaro/léto 2023 nezklamala. Na přehlídkovém mole byly k vidění modelky, které se na přehlídce procházely v tylových princeznovských šatech, které byly otočeny do různých stran.

Zvířecí hlavy na přehlídce Schiaparelli

O velké pozdvižení se v Paříži na přehlídce Haute Couture pro jaro 2023 postarala také italská značka Schiaparelli. Na módním mole se vynořily modely s useknutými hlavami zvířat, jež vypadaly opravdu velmi realisticky.

Přehlídka ihned vyvolala rozruch a zalarmovala ochránce zvířat, kteří začali volat po tom, aby se okamžitě přestaly užívat kůže a kožešiny v módní průmyslu. Posuďte sami, zda je to vhodné či nikoliv.

Přečtěte si také: Šokující módní přehlídka. Zvířecí hlavy na slavných modelkách pobouřily svět

Nahá přehlídka značky La Metamorphose

Pařížský týden módy tento rok představil už mnoho bizarních, extravagantních i odvážných modelů. Na první příčce v kategorii odvážných modelů by se bezpochyby umístila zmiňovaná značka La Metamorphose. Modelky se po mole procházely opravdu téměř nahé a reakce veřejnosti v tomto případě nebyly zdaleka jen kladné.

Nafukovací móda od Chenpeng

Módní návrhář Chen Peng pro svou novou kolekci vybral sice jen dvě barvy, a to černou a bílou, ale žádná nuda to rozhodně nebyla. Šaty totiž byly buď z nafukovacích, nebo péřových materiálů, které na konkrétních místech mnohonásobně zvětšovaly objem.

Zavzpomínejte na módní návrhářku Vivienne Westwood:

Mohlo by vás zajímat: Šokující modely z Paříže: Týden módy předvedl nafukovací šaty, babičky i nahotu

Anonymní přehlídka značky Balenciaga

Pokud se o nějaké značce dá říct, že během módních přehlídek opakovaně šokuje, tak je to bezpochyby Balenciaga. Přehlídka Haute Couture podzim/zima 2022-2023 proběhla tak trochu v anonymitě. Většina modelek a modelů měla totiž tvář zahalenou černou plastovou maskou a mezi diváky to vyvolalo pořádný rozruch.

68 dvojčat na přehlídce Gucci

O vskutku originální a netradiční módní show se postarala také italská značka Gucci, která během milánského týdne módy předvedla kolekci s názvem Gucci Twinsburg, během které se po mole prošlo celkem osmašedesát dvojčat.

Jako inspirace sloužila současnému kreativnímu řediteli vlastní matka, která má také dvojče. Přehlídka patřila rozhodně k nejkreativnějším v posledních letech, nicméně i přesto tento koncept neměl takový úspěch, jak se zprvu očekávalo.

Hororová přehlídka francouzského návrháře

Francouzský módní návrhář a parukář Charlie Le Mindu, který často obléká například popovou hvězdu Lady Gagu, se rozhodně provokace nebojí. Krev, plynové masky i obrácené kříže připravil před několika lety návštěvníkům londýnského Fashion Weeku. Přehlídka šestatřicetiletého návrháře patří k těm nejděsivějším v celé historii týdnů módy vůbec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.