Nejlepší modely z Pařížského týdne módy: Inspirujte se trendy pro rok 2023

Paris Fashion Week oficiálně skončil. Na své si přišli zejména milovníci luxusní elegantní módy, kterou na přehlídkách představili ti nejznámější světoví návrháři. Prestižní módní událost každoročně zaujme lidi po celém světě, jaké modely patřily k těm nejpovedenějším?

Týdny módy se vždy vyplatí alespoň po očku sledovat. I populární módní řetězce se totiž inspirují kolekcemi představenými na přehlídkách velkých módních domů. Silné trendy se tak dají z fashion weeků krásně vysledovat.

Paris Fashion Week je jednou z nejočekávanějších módních akcí v roce. Během týdnu módy v tomto velkolepém městě luxusní domy odprezentovaly své módní kolekce na nadcházející podzim a zimu.

Černobílý Chanel

Chanel patří k těm nejluxusnějším a nejprestižnějším světovým značkám. Za vznikem nestojí nikdo jiný než věhlasná francouzská návrhářka Coco Chanel, díky které tato značka patří desítky let k nejpřednějším na světě.

Kolekci oblíbené luxusní značky Chanel, která byla k vidění na přehlídce během týdne módy v Paříži na podzim/zimu pro rok 2023–24 dominovala černá a bílá barva. Oblíbený brand vsadil na eleganci a luxus. Nezapomněl ale ani na jednoduché a zejména stylové kousky. Nechyběly lesklé šaty ani pro značku typická saka a luxusní kabelky.

Mohlo by vás zajímat: Ze sirotčince až na vrchol. Jak Coco Chanel dobyla svět módy?

Miu Miu a jejich kabelky

Během Pařížského týdne módy proběhla také přehlídka kolekce na podzim a zimu od oblíbené značky Miu Miu, která kromě krásných oděvů převedla i několik trendy kabelek. Mimo oblečení se tato značka proslavila právě neotřelými designy dámských kabelek, obuvi a šperků. Na přehlídce v Paříži tato značka zvolila především hnědou, černou, khaki a fialovou barvu.

Louis Vuitton

Ani oblíbená luxusní značka Louis Vuitton se svými novinkami v Paříži nechyběla. Během týdnu módy na přehlídku značky zavítalo velké množství slavných tváří z celého světa, mezi které patřily například herečky Zendaya či Chloe Grace. Značka tentokrát vsadila zejména na jednoduché modely v tlumených barvách. Nechyběly šaty, kabáty či oversized saka.

Alexander McQueen vsadil na luxus

Jako další své aktuální trendy pro nadcházející období během pařížského týdne módy předvedla i značka Alexandr McQueen. Celá show se nesla v duchu temných odstínů a originálních střihů. Kolekce je navržená tak, aby se v ní našla každá žena. Najdete v ní prvky rocku, originality, jednoduchosti, ale i elegance.

Pocta Vivienne Westwood

Velké emoce vyvolala v Paříží módní značka Vivienne Westwood, která vzdala hold zakladatelce, jež módní svět navždy opustila v loňském roce. Modelky a modelové během týdne módy předvedly kousky z kolekce, kterou sestavil manžel a tvůrčí partner Vivienne, Andreas Kronthaler. V kolekci nechyběly nařasené šaty, korzety, trenčkoty či zimní bundy.

Zavzpomínejte na módní návrhářku Vivienne Westwood:

Přečtěte si také: Punk, aktivismus i slavné filmové šaty. Čím Vivienne Westwood dobyla módní svět?

Značka Balmain vsadila na barvy

Další z luxusních značek, která se předvedla v Paříží byla francouzská značka Balmain, za kterou stojí módní návrhář Pierre Balmain. Modelky předvedly nejnovější kolekci pro podzim/zimu, ve které dominovaly především barvy, třpyt a elegantní doplňky. Modely byly v tomto případě opravdu různorodé, každá žena si zde našla tedy to své.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.