Celebrity

23. června 2022 16:32

Tomáš Durčák

Princ William slavil čtyřicetiny s bezdomovci. Čeká ho stěhování a možná i povýšení

Princ William slaví 40. narozeniny

Princ William, vévoda z Cambridge, který je v pořadí na britský královský trůn hned za svým otcem princem Charlesem, oslavil své 40. narozeniny. Kromě četných blahopřání je na pořadu dne možné povýšení od královny i jeho stěhování s rodinou do nového domova, z kterého to budou mít k babičce Alžbětě II. mnohem blíž.

Princ William Arthur Philip Louis je nejstarším synem prince z Walesu a Diany, princezny z Walesu. Narodil se 21. června 1982 ve 21:03 hodin v londýnské Nemocnici u sv. Mary. Oznámení vyvěšené tehdy na bráně Buckinghamského paláce oznamovalo, že váží 3,2 kilogramu.“ Těmito slovy doplnil oficiální účet britské královské rodiny své přání princi Williamovi k jeho jubilejním 40. narozeninám.

„Přeji vévodovi z Cambridge vše nejlepší ke 40. narozeninám!“ zněla pro změnu slova jeho otce prince Charlese, který své přání doplnil o několik snímků, na nichž je se svým synem.

Na rozdíl od svého bratra prince Harryho William ani jeho manželka Kate, vévodkyně z Cambridge, nebudí zdaleka tolik kontroverzí. Není proto divu, že tato přání i fotografie se ze strany fanoušků královské rodiny dočkaly velké podpory a sekci komentářů zaplavily další a další gratulace pro prince Williama, který své čtyřicátiny oslavil jen půl roku po Kate.

Jak princ strávil narozeniny? Podporou bezdomovců

Místo honosné oslavy strávil princ William část svého narozeninového dne návštěvou šedesátiletého prodejce časopisu The Big Issue, věnujícího se problematice bezdomovců, na jehož obálce se tento měsíc jak vévoda, tak zmíněný prodejce nacházejí. Na začátku června se William s pomocí staršího pána vydal v přestrojení za dalšího prodejce do ulic Londýna, aby časopis rovněž prodával s cílem rozšířit povědomí veřejnosti o této problematice.

Do aktuálního čísla časopisu princ William přispěl svou esejí, v níž mimo jiné zavzpomínal na to, jak jej k pomoci bezdomovcům přivedla v 11 letech jeho matka princezna Diana, s kterou navštívil centrum pro lidi bez domova. A zároveň vyjádřil naději, že se mu stejným způsobem podaří inspirovat k pomoci i jeho tři potomky, prince George (8), princeznu Charlotte (7) a prince Louise (4).

Oblečen v obyčejné košili a riflích tak čtyřicetiny slavící princ William hovořil v lokální prodejně Tesco s prodejcem časopisů a potřásl rukou pár dalším lidem. Což je zřejmě obraz na nic si nehrajícího člena královské rodiny, který je nejednomu Britovi sympatický.

Očekávané povýšení ze strany královny

Tradičním zvykem královny Alžběty II. je při příležitostí životních jubileí nejvýše postavených členů královské rodiny sáhnout k jejich povýšení do nové vojenské hodnosti. Naposledy se podobné pocty dostalo princezně Anně, dceři královny, v srpnu 2020, kdy byla při příležitosti svých 70. narozenin povýšena armádou i královským letectvem do pozice generálky a letecké maršálky.

Dříve ve stejném roce se admirálem Královského námořnictva v rámci oslav svých 60. narozenin stal princ Andrew. Vévoda z Yorku se však následně svého čestného povýšení zřekl v rámci přijetí trestu za svou sexuální aféru, kvůli které jej královská rodina zcela odsunula z veřejného života. Podobného povýšení jakožto narozeninového dárku od královny už se v minulosti dočkal i princ Charles.

Je tak pravděpodobně jen otázkou času, kdy se podobné pocty dočká i princ William, koruně i královské rodině rozhodně nejoddanější potomek prince Charlese, od nějž se očekává, že se jednoho dne stane moderním britským králem, který monarchii dokáže úspěšně provést 21. stoletím.

Williama čeká i s rodinou významné stěhování

Mimo narozeninové oslavy se princ William s rodinou zřejmě v těchto dnech oddává aktivnímu balení svých věcí. Společně s vévodkyní z Cambridge a dětmi je totiž během léta čeká stěhování do Adelaide Cottage hned vedle hradu Windsor. Pár již rozhodnutí změnit obydlí potvrdil a odůvodnil tím, že chtějí být blíž šestadevadesátileté královně.

Zdroje blízké královské rodině pro britský Daily Mail potvrdily, že William a Kate mají zájem být na blízku královně, která v posledních měsících tu a tam bojovala s komplikacemi spojenými s pohybem. Stěhování podle všeho rovněž znamená změnu školy a školky pro trojici potomků. Přesun prince Williama zároveň nepochybně znamená jeho upevnění pozice mezi nejvlivnějšími členy královské rodiny.

I v tomto případě však rodina dle všeho zůstává věrná svým na královské poměry skromným zvykům. Jeden ze zdrojů deníku Sun stěhování okomentoval takto: „Kate a William měli zájem o obyčejný domov, v němž by mohli začít svůj nový život ve Windsoru. Adelaide Cottage je pro tyto účely ideální, protože má čtyři ložnice a oni víc nepotřebují, jelikož s nimi nežije žádné služebnictvo.“

„Mimo příjemného domova v blízkosti škol a královny neměli žádné další specifické požadavky. Zároveň jasně trvali na tom, aby nešlo o nic honosného ani o nic, co by potřebovalo renovaci či extra ochranku a bylo tak další zátěží pro daňové poplatníky,“ dodal zdroj deníku.

Sdílejte článek
Štítky Princezna Diana narozeniny Alžběta II. královská rodina Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.