Celebrity

25. června 2023 10:35

Tomáš Durčák

Pavla Tomicová i přes dvě manželské zrady nepřišla o svůj úsměv, oporu má v dětech

Herečka Tomicová se ukázala ve společnosti

Její nezaměnitelný úsměv už potěšil nespočet diváků a udělal z ní jednu z nejpopulárnějších hereček u nás. Přesto Pavla Tomicová (61) musela v životě, a zejména v poslední době, překousnout i velmi nelehké situace. Tomicová slaví v neděli narozeniny. Jak herečka stresující období i radikální hubnutí zvládla, aby se o pět s úsměvem dokázala vrátit a dělat divákům radost?

Původně měla být učitelkou

Osud tomu chtěl, že Pavla Tomicová, rodačka z Karviné, měla původně namířeno ke kariéře učitelky. Po studiu střední pedagogické školy jí však výuka studentů vydržela pouhý jeden rok, než se odebrala do Prahy na DAMU s touhou mít vysokou. Ani zde to však zpočátku na herectví tak úplně nevypadalo. Během studia se totiž Pavla angažovala jako loutkoherečka.

Až o několik let později se jí ozvali z Klicperova divadla v Hradci Králové, zda by neměla zájem o hostování. Nadšení ze spolupráce zde bylo oboustranné, a tak se Tomicová v Hradci usadila. Z jejího talentu bylo velmi brzy patrné, že u loutek by jí byla škoda. Brzy posbírala dvě nominace na prestižní Thálii i Cenu Alfréda Radoka. Čeští televizní diváci však v té době stále netušili, kdo Pavla Tomicová je.

První manžel před ní tajil homosexualitu

Před kamerou sice debutovala ještě na konci 90. let, ale na první velký úspěch si musela počkat až do roku 2003. Tehdy totiž zaujala ve filmu Vladimíra Morávka Nuda v Brně, kde si zahrála psycholožku Vlastu. Už o rok později následovala jedna z jejich dodnes ikonických rolí ve Snowboarďácích, kterou si v roce 2006 zopakovala ještě v Rafťácích. A právě zde mohla dát poprvé průchod svému charakteristickému, nakažlivému smíchu, o nějž začali mít producenti brzy velký zájem. V posledních letech zářila například v seriálech Krejzovi, Slunečná nebo ZOO.

První lásky a vztahy Pavla Tomicová nakonec vyměnila za prvního manžela. S ním vychovávala syna Adama, aniž by od samého začátku tušila, že pro něj nejde o šťastný sňatek. „Dozvěděla jsem se, že jsem žila s fajn kamarádkou. Manžel byl homosexuál, sám se s tímto faktem těžko srovnával. A mým problémem zase bylo, že jsem vyrůstala v příliš nádherném rodinném prostředí, takže jsem si neuměla představit, že bych svému synovi nepřipravila totéž. A tak naše nešťastné manželství trvalo deset let,“ svěřila se Pavla v roce 2014 pro deník Blesk.

Druhý sňatek ukončila zrada

Podruhé se herečka, tehdy matka samoživitelka s malým synem, provdala v roce 2003, když si za manžela vzala hereckého kolegu Ondřeje Malého (57). Ten od roku 1997 působil rovněž v Klicperově divadle v Hradci Králové, kde se budoucí manželé setkali. Pavla byla s nositelem Českého lva šťastná dlouhých 19 let, během níž společně vychovali nejen syna Adama z jejího prvního manželství, ale i dceru Anežku.

Loni však přišel šok. Na veřejnost se dostala informace, že Ondřej Malý měl svou manželku opustit, jelikož se zamiloval do herečky Kristýny Kociánové (37). Na podzim loňského roku se pak mileneckému páru narodilo dítě, což jen potvrdilo, že Pavla Tomicová měla i podruhé na manžela smůlu. Na nějakou dobu se také stáhla do soukromí a moudře se spolehla na čas, aby veškerou bolest dokázal zahnat.

Navíc zhubla výrazných 35 kilo. Jak ale posléze vysvětlila, nevděčí úbytku váhy jen stresu, ale skutečně se rozhodla zhubnout, k čemuž ji donutila i diagnóza cukrovky. „Dokud jsem si to nezměnila v hlavě, nedařilo se mi zhubnout. Zlepšilo se to, až když jsem začala pravidelně jíst. Vůli jsme nikdy neměla, ale odhodlání mi nechybělo,“ svěřila se herečka pro Prima Ženy.

Dnes už tak Pavla Tomicová opět září, její úsměv těší české diváky a odjakživa skromná herečka letos oslavila velkou rodinnou událost. Velkou oporou jí po manželově zradě nepochybně byly děti. Její syn Adam Křenek se navíc začátkem letošního roku oženil. Mamince tím nepochybně udělal obrovskou radost. Tomicová se pomalu může těšit a chystat na roli babičky. Radost jí dělá i dcera Anežka, ze které roste nadějná písničkářka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.