Polda Matásek v jednom údivu. Šéfuje mu exparťák Andrej, Mráz má dostat sexy posilu Terezu

Bříza sejmul filmařům Vildu - Polda VI (1)

Mysleli jste si s koncem páté řady oblíbeného seriálu, že Davida Matáska (61) coby poldu Michala Břízu už nemůže nic moc překvapit? Tak může. Pusťte si exkluzivní ukázky z premiérového dílu a přečtěte si více o zásadních novinkách v ději.

„Přišlo mi, že pátá sezona není ukončená, že je tam příslib nějakého pokračování,“ říká představitel hlavního hrdiny poručíka Michala Břízy David Matásek. Další pokračování jednoho z nejoblíbenějších krimiseriálů se tím přímo nabízelo. Dojde už k nějaké proměně svérázného hlavního hrdiny?

„Michal se asi trochu změnil, protože já jsem se změnil, to je jasné. Už není tak akční. Myslím, že už spíš zapojuje fištrón než nějaké finesy. Na druhou stranu jsme to nechtěli dělat jinak, abychom někoho nezklamali. Doufám, že si tam najdou lidi to své, to, co na seriálu měli rádi, to by nás těšilo,“ pokračuje David Matásek a neskrývá radost, že se do šesté řady seriálu Polda, která má premiéru už ve středu ve 20:15 na Primě, vrátil Igor Orozovič (39).

Jako Břízův parťák z „moderní doby“ Andrej Křížek opustil seriál v prvním díle čtvrté řady (2020), kde předal pomyslnou štafetu kolegovi Vladimíru Polívkovi (34). V ději sice sem tam figuroval jako táta Břízova vnoučete, ovšem jen v dialozích.

„Stýská se mi, to zase jo. Když jsem se dozvěděl, že mým nástupcem bude Vladimír Polívka, smál jsem se… Protože vždycky si děláme legraci, a to nejenom v Poldovi, že když onemocním, vezme to za mě Polívka. Lidi si nás totiž šíleně pletou. Dokonce i v médiích občas prohodí naše fotky. A už jsem zažil, že mi Vladimíre říkali i přátelé Chantal Poullain,“ podělil se v roce 2020 o pocity na svém facebookovém profilu Igor Orozivič.

Čtěte také:  Chantal Poullain prozradila recept na krásu: Hodně spím. Syna Vladimíra jen chválí

Se smajlíky k tomu pak ještě dodal, že „jsem se tedy mračil na Primu, že nesáhla po nějakém výrazně jiném typu a obsadila moje dvojče. Jeho charakter je ale prý jiný, takže cajk… Poldovi přeju samozřejmě spokojeného a zdravého diváka! A Břízovi, aby se konečně dal dohromady s psycholožkou a aby nikdy nezapomněl na parťáka Andreje.“

Andrej šéfem tchána a mordparty

Na skok se do příběhu vrátil takřka po dvou letech v závěru páté série (2021). „Je to zajímavé, protože jsem tu dlouho nebyl a vůbec nevím, co se s mou postavou odehrálo. Od Davida Matáska se tak dozvídám, co moje postava vlastně dělá. Že jsem se třeba vrátil ke svojí ženě a dcerce – k Elizavetě Maximové, proto jsem tady,“ vysvětlil Igor Orozovič záměr scenáristů. To ještě netušil, že s šestou řadou se Bříza s Andrejem budou potkávat – a to velmi intenzivně. Po odchodu majora Fišera v podání Ondřeje Pavelky do penze je Andrej jmenován novým šéfem oddělení.

„Igor je ten úřad, který po nás chce včas vyplněná hlášení, zatímco s Vládíkem na to moc nejsme. Jsme takoví bordeláři,“ popisuje s úsměvem Matásek.

Barbora Bezáková jako posila patologie

Do seriálu ale vstoupí také úplně nová postava. V laboratoři po boku Mráze (Jiří Vyorálek, známý též ze seriálu Sedm schodů k moci) se usadí mladá docentka Tereza Slámová (Barbora Bezáková).

Tereza je velmi chytrá a vtipná, což se zvláštním způsobem doplňuje s Michalovou jednoduchou a nekompromisní upřímností. Do toho Táňa v podání Jany Kolesárové nepřestává všechny své poldy hlídat, a tak se v její ordinaci bude střídat jeden klient za druhým: „Víte, i Polda se dočká lásky a štěstí. Byl jsem docela překvapený z toho, jakým způsobem je to napsané. Je to vlastně hrozně dobře uděláno.“


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.