Celebrity

7. prosince 2023 16:00

Tomáš Durčák

Před Rolins i Rottrovou. Charlotte Gottová patří k nejpopulárnějším zpěvačkám

I když se sedmnáctiletá Charlotte Ella Gottová aktuálně zpěvu naplno nevěnuje, nevydává žádné písně ani veřejně nevystupuje, přesto má řadu fanoušků. Dokazují to úplné výsledky letošního ročníku ankety Český slavík, v nichž se dcera Karla Gotta umístila neuvěřitelně vysoko. Důvod jejího úspěchu však bude prostý.

Jak známo, letošní Zlatou slavicí se stala Ewa Farna, která jen o fous předběhla loňskou vítězku Lucii Bílou. Dopomohlo jí k tomu pravděpodobně i letošní hvězdné a enormně chválené vystoupení před vyprodanou O2 Arénou, jež si příští rok na jaře zopakuje. A byť další výsledky pod stupni vítězů příliš mnoho pozornosti jako vždy nebudí, jedno jméno ve finální top 20 vskutku zaujme.

Charlotte Ella Gottová totiž skončila na 17. pozici s celkem 6 857 hlasy. To nezní na první pohled nijak famózně. Ovšem jen do chvíle, než zjistíte, že třeba za legendární Helenou Vondráčkovou na 15. místě zaostala o zhruba 100 hlasů a do top 10 jí chybělo cca 3 150 hlasů. Ještě zajímavější je, jaká jména dokázala talentovaná dcera Karla Gotta nechat za sebou.

Až za ní skončily například Marie Rottrová, Dara Rolins (s kterou si Charlotte zazpívala duet při vzpomínkovém koncertě na tatínka), Anna Julie Slováčková, Bára Basiková, Barbora Poláková, Emma Smetana či Marta Kubišová. To vše v situaci, kdy Charlotte na rozdíl od těchto zpěvaček nemá žádná veřejná vystoupení, koncerty, netočí desky ani singly a co víc, na svých sociálních sítích pro veřejnost prakticky téměř mlčí. Tatínek Karel by tak na dceru mohl být více než pyšný.

Důvodů pro její nečekané umístění mezi dvaceti nejpopulárnějšími českými zpěvačkami dneška však má poměrně logické vysvětlení. Za prvé je to nepochybně příjmení shodné s otcem. Jak známo, Karel Gott anketu rok co rok vyhrával tak trochu se zavřenýma očima, neboť disponoval neuvěřitelně loajálními fanoušky, kteří mu byli ochotni posílat hlasy celé dekády. A je pravděpodobné, že řada z nich nyní Karlův odkaz vyzdvihuje nadále tím, že podporují právě další generaci rodu Gottů se zlatem v hrdle.

Charlotte loni v O2 aréně vystoupila k poctě svého tatínka po boku Dary Rolins:

Ještě pádnějším důvodem, proč Charlotte dokázala nasbírat téměř 7 000 hlasů, je pak bez diskuse duet Srdce nehasnou, jenž nazpívala s tatínkem Karlem Gottem krátce před jeho smrtí. Ten od 2. května 2019, kdy byl oficiálně na YouTube publikován, nasbíral již přes 82 milionů zhlédnutí, má přes 450 tisíc lajků a lze si u něj přečíst téměř 26 tisíc komentářů, které neustále přibývají.

Píseň dodnes vzbuzuje obrovské emoce především proto, že se v ní Gott symbolicky loučí se svou dcerou a přeje jí jen to nejlepší do života, který, jak oba moc dobře vědí, bude muset z velké části prožít bez tatínkovy náruče i opory.

Karel Gott by dnes na svou dceru byl nepochybně velmi pyšný:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.