Celebrity

31. prosince 2023 06:00

Marie Makovská

Proměny roku 2023: Štíhlý Pavlásek, sňatkový podvodník Kotek a blond přešlap Jitky Boho

I během roku 2023 některé české a zahraniční celebrity oslnily své fanoušky velkou proměnou. Podívejte se, kdo zhubl nebo změnil vizáž. Například herečka Yvetta Blanarovičová kvůli roli během krátké doby přibrala a znovu zhubla, herec Vojta Kotek si svým knírem a kšticí vysloužil přezdívku sňatkového podvodníka a modelka Jitka Boho po kritice rychle změnila barvu vlasů zpět na původní.

Dobře víme, že za proměnou, i když na první pohled třeba k lepšímu a zdravějšímu vzhledu, může stát i nemoc nebo stres. Proto nemusí být vhodné ji vždy a bez výjimky obdivovat. Možná váš blízký, který zázračně shodil 30 kilo, potřebuje zrovna spíš pomoci a podpořit v náročném období. O svém plánovaném hubnutí ale promluvila třeba herečka Yvetta Blanarovičová nebo herec a bavič Lukáš Pavlásek.

1. Lukáš Pavlásek se zbavil deseti kil

Změna je viditelná nejen na postavě, ale i v obličeji. Jak se to Pavláskovi podařilo, prozradil s humorem sobě vlastním. „Nežrat a hýbat se,“ poradil Pavlásek svůj jednoduchý recept v rozhovoru pro Extra. Herec se netají, že patří do skupiny lidí, kterým hmotnost často kolísá. „Ono se to tak střídá u mě. Teď mám období, kdy jsem zhubl. Mám dole deset kilo a ještě bych chtěl tak dvě shodit a poté u toho vydržet,“ přiznal Lukáš Pavlásek v listopadu a s humorem prohlásil, že vypadal jako tři Obelixové dohromady.

2. Pořád to jde, říká Blanarovičová

Herečka Yvetta Blanarovičová v září oslavila 60. narozeniny, což vás teď, pokud jste to nevěděli, mohlo překvapit. Vypadá totiž mladistvě a je stále plná energie. Během léta v rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, že kvůli roli v seriálu přibrala a pak zhubla 9 kg.

„Ráno jsem se vzbudila, dala jsem si fresh a kafe, dopoledne nic, potom oběd, kolem šesté hodiny večeři. A tak pořád dokola. Takhle jsem to jela, permanentně, hezky v klidu a v pohodě. Jedla jsem všechno,“ uvedla Yvetta, která zvolila raději cestu omezení množství jídla, než jeho druhu.

Dle svých slov byla poté, co přibrala šťastná. Skvěle se to hodilo k roli, navíc ji chválili i přátelé, že jí kila navíc sluší. „Byla jsem šťastná. A teď už jsem zase šťastná, že ta kila nemusím tahat s sebou,“ dodala herečka, která díky své vůli nemusí obměňovat celý šatník, protože se jí podařilo vrátit se ke své původní konfekční velikosti. „Teď jsem taková v pohodě. Ne proto, že jsem dokázala zhubnout celých těch devět kilo, ale dokázala jsem si říct: Aha, tak to pořád jde!. Cítím se prostě fajn,“ dodala.

3. Christina Aguilera šokovala, zhubla přes dvacet kilo za tři měsíce

Oblíbená zpěvačka Christina Aguilera (43) byla ikonická svými ženskými křivkami, které ráda podtrhla vyzývavými kousky oblečení. Při posledním vystoupení ale bylo jasně vidět, že se zbavila mnoha kil. I ona během své kariérní dráhy zažila několik vzestupů a pádů, co se týká hubnutí a vnímání vlastního těla. „Když jsem vstoupila do tohoto byznysu, nenáviděla jsem to, že jsem byla tak vychrtlá. Když mi bylo 21, začala jsem trochu přibírat a milovala jsem své nové křivky,“ prozradila v minulosti časopisu Health.

Během léta se ještě ukázala s kyprými křivkami, na podzim ovšem předvedla štíhlý pas a nohy v černém outfitu. Fanoušci se tak strachují, co za její proměnou reálně stálo a jestli nebylo zhubnutí moc rychlé.

4. Štíhlejší a opálená Halina Pawlowská oslnila v červeném

Na sklonku léta sdílela spisovatelka Halina Pawlowská na svých sociálních sítích snímek, kde je po boku šéfkuchaře Přemka Forejta. V červenobílých šatech a květinovým věncem na blond vlnitých vlasech předvedla opálení a také shozená kila. „Halino, vy jste poloviční. Sluší vám to,“ psali fanoušci. Proměny si všimly i celebrity, například Leona Machálková, která Halině nový vzhled ihned pochválila: „Ty vypadáš skvostně,“ napsala zpěvačka.

Halina Pawlowská je známá jako věčná dietářka, která v průběhu života zkoušela nejrůznější více či méně úspěšné postupy, aby se zbavila přebytečných kil. Díky své veselé povaze byla vždy inspirací nejen ženám, které nejsou spokojené se svou postavou či vzhledem. Po zveřejnění tohoto snímku se samozřejmě objevili tací, kteří začali zkoumat ostatní fotky z podobné doby a porovnávat, zda Halina opravdu zhubla nebo jde jen o vhodně zvolený outfit a postoj. Co doopravdy ukazuje ručička na váze, a jestli šlo opravdu o snahu shodit nějaké to kilo, však ví jen spisovatelka sama.

5. Vojtěch Kotek jako elegán i sňatkový podvodník

Mohlo by se zdát, že známý a oblíbený herec Vojta Kotek (35), kterého můžete aktuálně vídat třeba v seriálu Einstein nebo v zábavné show Máme rádi Česko, poněkud „fotrovatí“. Nebylo by divu, v říjnu roku 2022 se mu narodil syn Hubert. Za jeho změnou vizáže ale stálo něco jiného.

Hustý knír a bohatou kštici Vojtěch Kotek „nahodil“ kvůli roli. „Já jsem se nepřímo stal takovou chodící reklamou na film Vlny, který točí můj kamarád Jirka Mádl a je to o okupaci a Českém rozhlasu, je to skvělé téma a jsem rád, že se ten film točí,“ vysvětlil na jaře hlavní důvod své proměny.

Účes Kotka okomentovali i jeho kolegové z show Jakub Prachař a Libor Bouček. „Hlavní důvod byl, že režisér tohohle filmu trval na tom, aby měl Vojta knír. Vojta byl tak poctivý, tak si ho nechal narůst, ale po nějaké době zjistil, že je vlastně jediný,“ objasnil situaci s novou image Kotka Jakub Prachař. „Takhle to má rád, je to jeho pravé já, je to konečně Vojta, takhle jsem ho poznal a takhle vypadal vždycky a je to prostě skvělé,“ okomentoval vzhled Kotka Libor Bouček.

Stejné nadšení ovšem nesdílela Vojtova žena, což je možná důvodem, proč své vlasy i knír podstatně zkrátil a teď ho zase můžeme vídat tak, jak jsme ho znali. „Doma jsou na to velmi rozporuplné názory, jediný, kdo to ocenil, je můj syn, který se na to věší, trhá, zůstává mu to v rukou, pak to jí... Mám naštěstí velmi tolerantní ženu, která mě i tak pouští domů,“ prozradil moderátor Vojta Kotek pro Showtime v době, kdy svým vzezřením připomínal sňatkového podvodníka.

6. Jitka Boho s blond vlasy pohořela

Modelka a zpěvačka Jitka Boho si splnila svůj sen a po mnoha letech, kdy jsme si znali jako tmavovlásku se středně dlouhými vlasy, se ukázala s krátkými blond. Ze své proměny, která byla osvěžující, měla očividně radost, tu jí ale rychle zkazili někteří fanoušci. „Ty vlasy ne,“ nebo „hrozné vlasy, vypadají nezdravě,“ komentovali lidé její fotky na sociálních sítích. Některým se ovšem proměna líbila a přišla jim šmrncovní, případně usoudili, že Jitce sluší vše, přestože jim se více líbila tmavovlasá.

Nakonec se s tím dvojnásobná maminka Jitka Boho (32) popasovala tak, že se vrátila ke své původní tmavě hnědé, což byl dle jejích slov i původní záměr – blond si chtěla zkrátka jen vyzkoušet. „Povím vám, že jsem nečekala tolik pozitivních reakcí… fakt jsem o té změně na blond začala uvažovat… avšak vzhledem k roli Heleny v muzikálu Troja to ještě na chvíli odložím… A co zkusíme příště?“ vyzvala své fanoušky na sociálních sítích k reakcím.

7. Tatiana Dyková jako sexy zrzka

Oproti tomu Tatiana Dyková (45) svou změnou barvy vlasů fanoušky oslnila a díky zářivě zrzavé omládla o několik let. Nepřehlédnutelnou barvu si tak ponechala a zdá se, že se ke své původní jen tak nevrátí. V minulosti veřejnost velice probírala její vztah s mladším muzikantem Vojtěchem Dykem. Ačkoliv jim mnoho lidí nedávalo velké šance, nyní jsou důkazem, že v lásce na věku nezáleží. Patří mezi nejstabilnější páry českého showbyznysu.

8. Tereza Ramba ostříhaná „na kluka“

„Už nějaký čas mám strašně krátké vlasy,“ napsala Ramba v létě k fotografiím, na kterých je z různých úhlů zachycené, jakou proměnou prošla. Podíl na ní má i nový film, který natočila, proto je otázkou, zda si je nenechá zase co nejrychleji dorůst. Tereza Ramba (34), za svobodna Voříšková, v minulosti také překvapila, když se zbavila pro ni charakteristické pihy. To však udělala ze zdravotních důvodů.

9. Pohublá, ale šťastná Ariana Grande

Popová zpěvačka Ariana Grande (30), která byla vždy štíhlá, se na prahu třicítky rozhodla pro změnu vzhledu a radikálně zhubla. Upoutala tím pozornost řady fanoušku, kteří začali mít strach o její zdraví. Rozhodla se jim proto vysvětlit, proč by její vizáž raději komentovat vůbec neměli.

„Chtěla jsem se vyjádřit k tomu, jaké to je být člověkem, jehož tělu je ze všech stran věnována tak obrovská pozornost. Všeobecně bychom podle mě měli být opatrnější a umírněnější, když komentujeme vzhled někoho druhého, ať už je jakýkoli,“ začala zpěvačka své tříminutové vyjádření, jež zveřejnila na TikToku. „Ať už je to cokoli – zdravé, nezdravé, velké, malé, tohle, tamto, sexy, nepřitažlivé… vážně bychom se měli snažit nechávat si častěji tyhle komentáře pro sebe,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.