Komorní pohřeb Jany Šulcové. Rozloučit se přišli Heřmánek, Termerová i Hüttnerová

Pohřeb herečky Jany Šulcové

Rodina, přátelé a blízcí se naposledy rozloučili s legendární Janou Šulcovou (†76). Pohřeb se oproti zvyklostem nekonal v divadle, ve velmi soukromém duchu jej vystrojily dcery zesnulé herečky. Mezi hosty se mimo jiné objevili herci Karel Heřmánek či Lenka Termerová.

Byť Jana Šulcová patřila k nejúspěšnějším českým divadelním herečkám, neměla nikde trvalé angažmá, a tak organizace pietní akce připadla na rodinu. Dcery Rozálie Víznerová (48) a Tereza Václavková (51) se rozhodly pro poslední rozloučení v komornějším Krematoriu Motol, jež kapacitně výrazně zaostává za známějším Strašnickým krematoriem, kde se pohřby známých osobností konají častěji. I přes obrovský zájem veřejnosti o vyjádření soustrasti šlo tedy spíše o skromný smuteční obřad, jehož klidný průběh mimo jiné hlídala ochranka.

Obdivovatelé a fanoušci herečky, která zářila mimo jiné ve snímku S tebou mě baví svět, však houfně zapalují svíčky aspoň před její vilou ve Veleslavíně, kde žila celých 50 let a která se objevila i ve zmíněné komedii století. Vzhledem k tomu, že řada lidí stále využívá léto k čerpání dovolené, očekávala se absence některých kolegů známé herečky.

Čtěte také: Jana Šulcová si v životě vytrpěla své. Nevěra Víznera, alkohol a zdravotní potíže

„Budeme s rodinou pryč,“ citoval deník Blesk zklamaného herce Igora Bareše (57), který neměl příležitost vyprovodit s ostatními svou kolegyni na její poslední cestu. Řada dalších si však čas udělat mohla a dorazila. Mezi smutečními hosty, kteří do motolského krematoria začali postupně přicházet po 15. hodině, s kyticí bílých růží nechyběla kolegyně a herečka Lenka Termerová (76). Rozloučit se s Janou Šulcovou přišel i herec Karel Heřmánek (75) s manželkou Hanou (60) či Iva Hüttnerová (74) se synem Matoušem Rajmontem (50).

Jako další dorazili mimo jiné moderátor Aleš Cibulka (46) s partnerem Michalem Jagelkou (46), herec a muzikant Václav Kopta (58) s manželkou Simonou Vrbickou (57) nebo herečka Michaela Dolinová (59), kterou doprovodil ředitel soutěže Muž roku David Novotný. Mezi prvními se rovněž objevil herec Marcel Vašinka (68). Se symbolickou jednou červenou růží se své dlouholeté kolegyni přišel poklonit Ivan Vyskočil (77). Nechyběli ani legendární Jaroslav Satoranský (83) či Josef Carda (67). Pouhou jednu kytici zvolila také herečka a dabérka Marika Procházková (48). Žokejka Martina Růžičková-Jelínková (59) dorazila sama bez manžela Rudolfa.

Po dlouhé době se na veřejnosti objevila také herečka Ivana Andrlová (62), která změnila barvu vlasů na blond a byla téměř k nepoznání. Legendární českou herečku na onen svět vyprovodila nejdříve ústřední píseň z filmu Sedm statečných a následně skladby Waldemara Matušky (Sbohem lásko, nech mě jít) a Dalibora Jandy (Žít jako kaskadér). Před 17. hodinou smuteční obřad skončil a hosté začali budovu krematoria opouštět.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.