Sára Affašová prozradila, koho volila. Pro herečku je zásadní podpora LGBT a adopce

K prezidentským volbám, jejichž první kolo se uskutečnilo v pátek a sobotu, se vyjádřilo i mnoho celebrit a dalších zástupců kultury. Mezi známé tváře, které se o svůj názor podělily, patří herečka Sára Affašová (28). Největší roli v jejím rozhodování hrály postoje kandidátů k LGBT komunitě.

Mnoho známých osobností se letos rozhodlo, že veřejně sdělí, koho v cestě na Hrad podporují. Za některými kandidáty stála hned celá řada slavných osobností, za jinými jich bylo méně, ale velké množství z nich podpořilo právě vítěze prvního kola Petra Pavla.

Generála ve výslužbě podpořila i partnerka Martina Donutila (31) herečka Sára Affašová. Své konečné rozhodnutí sdílela skrze své sociální sítě. Herečka řekla, jaké téma hrálo v její hlavě při rozhodování hlavní roli.

Sára Affašová nakonec Fischera zamítla

„Petra Pavla jsem volila. Nejprve jsem váhala mezi jím a Pavlem Fischerem. Pana Fischera jsem nemohla volit kvůli jeho postoji k LGBT komunitě. Adopce, manželství... S Pavlem jsem neměla úplně klid na duši kvůli komunistické minulosti. Ale nakonec převážily činy za posledních 30 let,“ rozepsala se herečka na svém Instagramu.

Generála Pavla podpořilo spoustu dalších známých osobností, mezi ně patřila například herečka Jitka Čvančarová (44), Eva Holubová (63) či Miss World 2006 Taťána Kuchařová (35).

Jak hodnotí volby veřejnost?

Veřejně se vyjádřily i Čvančarová, Kuchařová či Holubová

Hvězda seriálu Černé vdovy, Pavlovi veřejně vyjádřila podporu mezi prvními. „Generála Petra Pavla osobně znám jako laskavého, zdravě sebevědomého gentlemana, který je vždy uvážlivý, nikým nemanipulovatelný a který umí mluvit s nadhledem. Jeho lidské vlastnosti a neoddiskutovatelné odborné znalosti jsou pro mě zárukou jeho schopnosti vykonávat úctyhodně a odpovědně funkci prezidenta České republiky," vyznala se Čvančarová.

Modelka Taťána Kuchařová podporu Petru Pavlovi veřejně vyjadřuje opakovaně, dokonce moderovala i jednu z jeho akcí. Komunistickou minulost přitom nevnímá jako žádný handicap. „Právě proto, že člověk jednou selhal a lituje toho, má pro mě větší potenciál než ostatní. Uznávám totiž schopnost přiznat chybu. To dokáže jen opravdový státník a politik,“ řekla Taťána Kuchařová, jak ji citují stránky kandidáta.

Jako další, kdo měl o kandidátovi jasno byla i herečka Eva Holubová, která zazářila v seriálech Hořký svět či Slunečná. „Volím si za prezidenta České republiky armádního generála Petra Pavla. Píšu volím si, protože je to pro mne osobně opravdu vyvolený kandidát, nikoliv proto, že je to fešák, mám svého doma, ale protože splňuje předpoklady, které má mít hlava státu a vrchní velitel vojsk,“ napsala herečka hrdě na sociálních sítích.

Babiše podpořil Skamene či Hanychová

Za šéfem hnutí ANO stojí dlouhodobě herec Roman Skamene. Ten pro Prima Ženy prozradil, že lepšího kandidáta v Česku momentálně nevidí a bývalý premiér s jeho podporou může počítat. V minulosti se za Andreje Babiše postavila také modelka a influencerka Agáta Hanychová. Její matka Veronika Žilková před prvním kolem naopak veřejně podpořila Danuši Nerudovou, ta se ale přes práh prvního kola nedostala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.