Celebrity

18. března 2024 17:30

David Laštovka

Spisovatelku Simonu Monyovou zabil manžel. Byla to Sophiina volba, vzkázal z vězení

Spisovatelku Monyovou zavraždil její manžel

Simona Monyová, autorka románů pro ženy, které se stávaly bestsellery, potkal krutý osud. Zemřela v pouhých 44 letech poté, co ji surově ubodal nožem její vlastní manžel, bývalý televizní kameraman Boris Ingr.

Manželství Simony Monyové a Borise Ingra bylo od začátku velmi bouřlivé. Přestože ji manžel surově bil a stávala se obětí domácího násilí, neměla sílu se s ním rozejít a své útrapy dlouho snášela. Až když do jejího domu vtrhli exekutoři, kteří jí oznámili, že se její muž zadlužil a své pohledávky neplatí, o čemž neměla absolutně tušení, začala situaci řešit. Zaplatit za něj musela téměř jeden a půl milionu korun.

Po této události mu definitivně přestala důvěřovat a vyhodila ho z domu, s čímž se Ingr nehodlal smířit. Osudného dne 3. srpna 2011 se na ni vrhl s nožem v ruce a zasadil jí šest smrtelných ran směřovaných do břicha a hrudníku. Podle pitvy spisovatelka umírala několik minut v ukrutných bolestech. Vrah pobodal ještě sám sebe a následně přivolal záchranku. Odsouzen byl na 15 let.

Vrah napsal z vězení dopis

V roce 2017 Boris Ingr z vězení napsal redakci MF DNES dopis, v němž popsal okolnosti svého hrůzostrašného činu. „Problém byl, že v té době jsem byl postaven před Sophiinu volbu a pokoušel jsem se vyřešit bezbolestně něco, co bezbolestné řešení nemělo. Myslím, že poslední rok jsme spolu už neměli žít vůbec,“ vysvětloval v dopise. „Pochopitelně se omlouvám rodině, přátelům, čtenářům – prostě všem, kteří ji měli rádi. Jenže stejně je to strašně málo. Toto je jedna z věcí, o které hodně přemýšlím, protože mě trápí a bude trápit,“ pokračoval.

Ingr si ve vězení krátí čas tím, že píše do tamního občasníku a zdokonaluje se v angličtině. „Ona se používá taková fráze: Budu se snažit splatit svůj dluh vůči společnosti. Jenže v případě Simony Monyové to přestává být frází. Nevím, jestli se to dá zvládnout, ale aspoň se o to pokusím. Byl jsem přesvědčený, že vím, co se tehdy stalo. Velkou pravděpodobnost mého přesvědčení mi potvrdili i dva psychiatři. Navrhl jsem tedy soudu, zdali by bylo možné provést rekonstrukci na místě činu, při které bych si mohl ověřit hodnověrnost své vzpomínky, do té doby dle psychiatrů zablokované. Soud návrh neakceptoval,“ stálo také v jeho dopise.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.