Celebrity

20. ledna 2024 15:10

Tomáš Durčák

Kauza Epstein dál rezonuje společností. V síti jeho kontaktů byli DiCaprio, Trump i Diaz

Nové informace v kauze Epstein

Nově zveřejněné soudní spisy z nechvalně proslulého obřího případu dekády trvajícího sexuálního zneužívání nezletilých dívek obsahují celou řadu velmi slavných a známých jmen. V rámci své sítě zaměřené na prostituci měl Jeffrey Epstein najmout až 30 nezletilých dívek pro prominentní kamarády a známé.

Postupné odtajňování soudních spisů provází velký údiv veřejnosti. Objevují se v nich totiž věhlasné osobnosti ze všech možných koutů veřejnosti. Mocenská jména zastupují bývalí američtí prezidenti Bill Clinton a Donald Trump nebo syn královny Alžběty II. princ Andrew a zmíněn je v nich například také geniální fyzik Sephen Hawking.

O poznání delší je ovšem seznam celebrit – především herců – které se ve spisech objevují. Zmíněni jsou například Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Bruce Willis, Kevin Spacey, Cate Blanchett, David Copperfield, George Lucas, Naomi Campbell nebo Michael Jackson. Zde je ovšem důležité podotknout, že tito lidé aktuálně nečelí žádným obviněním a není ani naznačen jejich podíl na nelegálním sexuálním chování.

Jejich jména padají ve spisech primárně při řešení jejich styků a vztahů s Epsteinem. Soud se totiž snažil dobrat například toho, kdo všechno mohl být jeho známým. Některé osoby se však měly Epsteinem pořádaných orgií i přímo účastnit. Řada jmen však zatím stále zůstává v dokumentech začerněná, přičemž by mezi nimi údajně mohli být i světově uznávaní a mocní politici.

A jeden takový vlivný politik – Bill Clinton – je aktuálně jedním z mála, kdo ve spisech čelí reálnému nařčení z využívání nezletilých dívek, které měl Epstein svým kontaktům poskytovat. „Věděla jsem, že měl styky s Clintonem. Nevěděla jsem, že jsou přátelé, dokud jsem si to nepřečetla ve Vanity Fair. Jednou mi řekl, že Clinton má rád mladé dívky,“ popsala vyšetřovatelům Johanna Sjoberg, jedna z domnělých obětí Epsteina, která měla být rekrutována, aby poskytovala masérské a sexuální služby prominentním klientům.

Dalším, kdo je ve spisech přímo jmenován jako účastník sexuálních orgií, je slavný fyzik a profesor Stephen Hakwking, který zemřel v roce 2018. Soudní tahanice spojené se ztrátou všech královských titulů i pozice v britské královské rodiny kvůli sexuálnímu zneužití nezletilé dívky zase absolvoval princ Andrew, syn královny Alžběty II.

Jeffrey Epstein byl milionář známý tím, že měl řadu kontaktů ve vysokých patrech Hollywoodu, politiky, ale také mezi mocnými miliardáři. Sebevražda, kterou spáchal v roce 2019 ve své cele, zatímco čelil obvinění z obchodování se sexem, dodnes budí vášně. A jeho jméno se v blízké budoucnosti zřejmě bude v médiích opět objevovat mnohem více.

Newyorská soudkyně Loretta A. Preska totiž rozhodla o tom, že stovky a stovky stran soudních spisů z civilního řízení proti Epsteinovi budou zveřejněny. Tyto dokumenty mají podle všeho obsahovat více než 170 konkrétních jmen nějakým způsobem spojených s Jeffreym Epsteinem, jeho pravou rukou Ghislaine Maxwell či údajným verbováním a nucením nezletilých dívek k prostituci.

První desítky stránek, které byly roky tajeny právě kvůli citlivým soukromým údajům o řadě osob, již byly zveřejněny a odhalily mimo jiné výše zmíněná jména. Očekává se však, že publikace dalších dokumentů přinese ještě desítky jmen slavných celebrit, byznysmenů či politiků, kteří měli co do činění s Epsteinem.

Sdílejte článek
Štítky výročí smrt sebevražda prostituce herec politici skandál princ Andrew odhalení odtajnění Jeffrey Epstein nezletilé dívky soudní spisy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.