Celebrity

26. ledna 2023 08:45

David Laštovka

Tajemství Jiřího Lábuse. Proč se nikdy nestal otcem a nebyl viděn se žádnou ženou

UPO - Originální seriály exkluzivně na prima+

Soukromý život herce Jiřího Lábuse, který letos slaví 73. narozeniny, je tak trochu zahalen tajemstvím. Proč se nikdy neoženil a nezaložil rodinu?

Jiří Lábus patří mezi umělce, kteří nikdy nezkazí žádnou legraci. Nejenže umí bravurně ztvárnit komické i vážné role, ale je i znamenitým dabérem. V americkém animovaném seriálu Simpsonovi, který každý den vysílá Prima COOL, promlouvá hlasem Marge Simpsonové. Zatímco v profesním životě se mu daří a dosáhl téměř všeho, čeho mohl, v soukromém to skřípe. Zařadil se mezi nejznámější svobodné mládence v Česku.

Ne že by o ženy nestál, jen v ideálním věku nenašel tu pravou. Částečně za to mohla i výchova rodičů, se kterými dlouho bydlel, na rozdíl od bratra, jenž se brzy osamostatnil. Především maminka, která pracovala jako zdravotní sestra, v něm pořád viděla malého Jiříčka. Otec architekt zase razil teorii, že dokud s nimi bude žít pod jednou střechou, musí je poslouchat na slovo. „Když mi bylo pětadvacet, šel jsem s mámou do Domu módy a tam prodavačkám řekla: Tady kabát pro chlapce. Já myslel, že mě raní mrtvice, to byl takový trapas,“ přiznal herec v rozhovoru se Zuzanou Maléřovou pro sadu nahrávek Nevyslovené monology.

Některé věci ho doháněly doslova až k šílenství. „Jednou mě na Silvestra rodiče zamkli doma, že prý jsem hodně opilý. Tak jsem vyhodil z okna pět tisíc korun a řekl jim, že musím jít ven, protože jsem tam hodil peníze. Oni mi nevěřili a nepustili mě. Ráno tam ty peníze už samozřejmě nebyly,“ vzpomínal Lábus.

Největší strach

Rodina měla vliv i na jeho nevydařené známosti. „Když jsem si jednou přivedl dívku domů, babička se jí pochlubila, že co je maminka v lázních, krásně piju mléko – a byl konec,“ popsal herec. Podobně to dopadlo i s dalšími vztahy. „Jedna holka mi kdysi řekla, že jsem citový mrzák. Možná to párkrát vypadalo, že se ožením, ale vždycky jsem zdrhnul,“ poznamenal herec.

Nakonec to vzdal, věnoval se pouze milované profesi a na ženy a založení rodiny neměl pomyšlení. Dnes si ale čím dál častěji uvědomuje, že to nebyla nejlepší volba. Nejvíce ho děsí pomyšlení, že se o něj v případě vážného onemocnění nebude mít kdo postarat. Proto si všechny vydělané peníze pečlivě šetří na horší časy. Dobře ví, že pomoc si bude muset zaplatit. „Chci mít finanční prostředky k tomu, abych si mohl dovolit nějaký ústav s nadstandardní péčí, kde se o mě, až nebudu moci, dobře postarají. Z blízkých a kamarádů nechci nikoho otravovat. Vím, jak trýznivé to bylo pro mého otce (trpěl Parkinsonovou chorobou, pozn. red.), který se stále omlouval za to, když jsem mu pomáhal. Já mu říkal, že je to přirozené, ale on to tak nebral,“ uzavřel herec.

Sdílejte článek
Štítky Simpsonovi výročí rodina matka narozeniny otec herec děti Jiří Lábus svobodný mládenec

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.