Celebrity

13. září 2022 05:59

David Laštovka

Tajemství Radka Brzobohatého. S krásnou herečkou měl utajovanou dceru Radanu

Dalo by se říct, že Radek Brzobohatý měl pro herečky celoživotní slabost. Během života se ženil třikrát a pokaždé si bral své kolegyně. Od smrti nezapomenutelného českého herce právě uplynulo deset let, zároveň si připomínáme jeho nedožité 90. narozeniny. Zemřel pouhý jeden den před oslavou svých osmdesátin.

První velkou láskou Radka Brzobohatého byla půvabná herečka Jarmila Kolářová. Seznámili se během studií na DAMU, když se brali, bylo jim dvacet let. Po škole se jejich cesty rozdělily. Zatímco Radek získal divadelní angažmá v Olomouci, Jarmila v Jihlavě. „On si mě pojistil tím, že mě přivedl do jiného stavu,“ zavzpomínala před lety pro deník Blesk paní Jarmila.

Narodila se jim dcera, která dostala jméno Radana. Jakmile přišla na svět, přestěhovali se pak všichni společně do Příbrami a zkusili žít jako jedna rodina. Idylka ovšem dlouho netrvala. „Měla jsem tam maminku a potřebovala jsem, aby mi malou po večerech hlídala. Ale to on už měl nastartováno do Prahy a zase jsme byli odloučení. Takže to tak nějak samo,“ vysvětlovala důvody rozchodu první manželka Radka Brzobohatého. O rozvod zažádala ona, manželství jim vydrželo deset let. „Proti Radkovi ale nemůžu říct nic zlého. Milovala jsem ho a myslím, že i on mě,“ dodala.

Jak s otčímem Brzobohatým vycházela Simona Stašová?

Druhou osudovou ženou v životě charismatického herce byla kolegyně Jiřina Bohdalová. Jiskra mezi nimi přeskočila v roce 1964 na natáčení historického filmu Hvězda zvaná Pelyněk. Ještě v témže roce spolu začali bydlet. Přestože v té době měla Bohdalová už devítiletou dceru Simonu Stašovou, Radek do rodiny zapadl bez problémů.

„Byl to čestnej chlap. Vychovával mě velmi dobře, naučil mě číst dobré knížky a skvěle si rozuměl i s mým tátou. Padli si do noty. Jednou, když táta letěl do Austrálie a odlet byl brzy ráno, přespal u nás. Máma nebyla doma, tak spolu s Radkem seděli, popíjeli vínečko a povídali si až do rána. Málem pak prošvihl letadlo. Takhle spolu můžou vycházet dva rivalové, kteří nemají mindrák,“ popsala rodinné vztahy v rozhovoru pro Magazín MF DNES Simona Stašová.

Oba byli zadaní. Věděli, že bez sebe nemohou být

Po šesti letech se Brzobohatý s Bohdalovou vzali. Manželství však bylo velmi bouřlivé a divoké. Oba byli temperamentních povah a hádky u nich doma byly na denním pořádku. Herečka na něj až chorobně žárlila, což Radka dohánělo k šílenství. Když se v roce 1980 během natáčení filmu Noční jezdec seznámil s o dvacet let mladší herečkou Hanou Gregorovou, pokušení neodolal.

Také temperamentní černovlasá Slovenka přitom byla zadaná. Jejím manželem byl jordánský lékař Gassan, s nímž měla tehdy dvouletou dceru Rolu. „Nikdy jsem během natáčení nevyhledávala flirty, věděla jsem, že to bývají takové lásky maximálně na dvě tři noci. Ale tohle bylo něco jiného, bylo to šílené omámení. Když natáčení skončilo, oba jsme věděli, že jsme se dostali do neřešitelné situace,“ zavzpomínala pro slovenský Nový Čas na osudové setkání Gregorová. Půl roku se stýkali tajně. Radek za Hanou jezdil do Bratislavy na otočku. Oběma brzy došlo, že bez sebe nemohou být a podali si žádost o rozvod.

S Bohdalovou se usmířil těsně před smrtí

Zatímco Hančin manžel Gassan zprávu přijal s pochopením, Bohdalová to Brzobohatému dlouho nemohla odpustit. Když bylo jejich manželství po necelých dvanácti letech rozvedeno, Radek se u soudu zachoval velkoryse a přenechal jí velkou část majetku. K usmíření mezi nimi došlo až po třiceti letech, kdy se nechali přemluvit k natočení společného filmu, který nesl název Vrásky z lásky. Premiéra byla v dubnu 2012, o pět měsíců později, den před svými osmdesátými narozeninami Radek náhle zemřel. Jak Jiřina Bohdalová následně prozradila, byl to nejdůležitější muž v jejím životě.

Radoslav Brzobohatý má hrob na Vyšehradě

Brzobohatému a Gregorové se v roce 1983 narodil syn Ondřej a v manželství spolu prožili šťastných jednatřicet let. „Radek mi vždycky říkal, že jsem jeho jaderná elektrárna. Byl, je a navždy zůstane nejlepším chlapem mého života. I když to byl idol žen, žili jsme normální život tak jako každý jiný, nebylo to ozvláštněno tím, že byl slavný herec. On měl hodně milenek přede mnou. Za mě, myslím, že ne, ale nepátrala jsem po tom. Přeju ho všem ženám, které s ním mohly strávit chvíle. Byl výborný milenec,“ řekla o něm pro deník Blesk vdova Hana.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.