Seriály a filmy

21. června 2024 11:05

Petra Jaroševská

Kritického Tomáše dožene karma a nemá daleko k slzám. Odhalí svoji taktiku

Nestíháme - Prostřeno! S29 (95)

Závěr kuchařského klání z Jihomoravského kraje skončí u obávaného kritika týdne Tomáše. Ten si moc sympatií nezískal. Neustále měl připomínky k ostatním, a tak budou všichni zvědaví, jak se taktik týdne vytáhne. Ten si totiž myslí, že vaří nejlépe ze všech.

Páteční vaření se v souboji o nejlepší menu odehraje u Tomáše. Sedmadvacetiletý instalatér žije ve Znojmě v paneláku s přítelkyní a jejím synem. Jeho partnerka se ovšem rozhodla před natáčením Prostřeno! odstranit veškeré své věci a fotky z bytu. Doma vaří jedině Tomáš. Naučil se to od babičky a také se vyučil v oboru kuchař–číšník. V oboru ale nepracuje, protože chtěl více volného času. Pro své hosty připraví bruschettu s restovanou šalotkou a sušenými rajčaty, italskou minestrone s bazalkou, lososa v záclonce s citronovou omáčkou a banánové pokušení.

Výslovnost italského předkrmu bude opět oříškem, ani zeleninovou polévku minestrone nikdo nezná. „Italové by z nás neměli radost, jak przníme italštinu,“ myslí si Hanka a má pravdu. Ostatně bruschetta dělá v soutěži potíže téměř všem. Víc než na jídlo ale všichni netrpělivě čekají na to, jaký bude Tomáš hostitel. Vy už se v předstihu můžete na prima+ podívat na páteční epizodu. Petr se vyloženě těší na zábavu: „Když jsem sledoval Tomáše u zábav, vždycky seděl schoulený. Nikdy ho to nebralo. Tak jsem zvědavý, co je jeho představa zábavy.“

Soutěžící se do Tomáše pustí kvůli tomu, že lhal. Podívejte se na video:

Doplatil na svoje nepříjemné chování

Přivítání bude strohé, soutěžící ihned poznají, že Tomáš nestíhá. Hanka upozorní na špatně seřazené příbory a hned se pustí do výslechu. Tomáš jim totiž tvrdil, že dělal číšníka. Teď ovšem přiznává zkušenost s vařením jako pomocný kuchař. „Já jsem věděla, že nám lže a on je ten taktik mezi námi,“ čertí se Hanka. Po polévce, která nikomu nechutná, půjdou hosté šmejdit a Tomáš bude bojovat v kuchyni. Omáčka k rybě mu vyteče z hrnce a srazí se. „Nezlobte se na mě, ale chce se mi brečet,“ přizná hostitel. Ostatní mezitím v ložnici hodnotí pořádek.

Hanka si vzpomene, že o sobě Tomáš tvrdil, jaký je pedant na úklid. Ve středu zkoumal dokonce i prach na skříni. U hlavního chodu Hanka vytáhne své trumfy. Dozvěděla se totiž, že Tomáš vařil profesionálně. Projevil se podle ní jako taktik a myslí, že i nespravedlivě bodoval. Pod tíhou důkazů hostitel vše potvrdí. Atmosféra zhoustne. Tomáš se bude hájit tím, že sice vařil, ale měl platové podmínky jako pomocný kuchař. Vadí mu, že se takto ztrapnil. „V tuto chvíli jsem úplně na dně,“ říká. Pánové oceňují, že se přiznal, ale cítí malé zadostiučinění. „On si vždycky tak pošeptával, pobrumlával, jak by to udělal on. V závěru velká pusa, velké neštěstí,“ říká Petr. Kdo tedy nakonec najde pod pokličkou výhru? Pro novinky ze světa Prostřeno! si nezapomeňte stáhnout aplikaci.

Co vás v aplikaci Prostřeno! nejvíce zajímá a baví? Můžete označit více odpovědí


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.