Astročlánky

29. listopadu 2022 05:57

Jiřina Köppelová

Tři nejšťastnější znamení. Komu budou hvězdy v prosinci 2022 přát nejvíce?

V prosinci 2022 některým z nás astrologické nebe nadělí pořádnou dávku štěstí. Planeta Jupiter vstupuje znovu do znamení Berana, Slunce se bude pohybovat optimistickým Střelcem a pracovitým Kozorohem. Prožijeme i magický zimní slunovrat, po nejkratším dni v roce přijde nejdelší noc. Lze očekávat několik významných změn, které pozitivně zasáhnou tato tři znamení. Je to vaše mezi nimi?

Beran

Všichni Berani by si měli do svého astrologického deníčku zapsat datum 20. prosince, kdy přesně v 15:33 hod. Jupiter znovu vstoupí do jejich znamení a pobude tam až do 16. května příštího roku. Beranům se vrátí touha bojovat o své vlastní štěstí, svá práva a své nezpochybnitelné místo na slunci. Znovu se ocitnou na startovní čáře, mohou zkusit své štěstí i v záležitostech, které považovali za prohrané. Berani by se neměli zaleknout případných těžkostí, které by je mohly zastihnout koncem prosince a začátkem nového roku. Druhá polovina ledna 2023 jim ukáže správný směr jejich cesty ke spokojenosti.

  • Jejich nejlepší dny: 3. 12., 12. 12., 18. 12., 26. 12., 29. 12.

Střelec

Střelec je znamení optimismu, radosti a také pravdy, a tak nejen Střelci až do 21. prosince mohou odhalovat tajemství, skryté a utajované pravdy, kdy se Slunce pohybuje právě jejich znamením. Navíc 4. prosince planeta Neptun, která stojí za zamlžováním a různými nejistotami, mění svůj pohyb z retrográdního na přímý a my bychom se mohli postupně zbavovat i svých podvědomých strachů.

Střelci by si měli užívat přízně hvězd už od poloviny listopadu, kdy se do jejich života postupně vracely energie, chuť do života a také láska. Od 23. listopadu do 21. prosince mohou využít vlivu šťastné planety Jupiter, která jim zajišťuje rychlý růst, pohyb vpřed s kouskem štěstí navíc. Ale ani po 21. prosinci Střelci nemusejí smutnit, vzhledem k tomu, že se Jupiter přesunuje do spřízněného znamení Berana, nabídne zejména zrozencům první dekády znamení příliv radosti, kreativity a podnikavosti. Se svými dětmi by mohli prožít opravdu krásné a veselé Vánoce.

  • Jejich nejlepší dny: 3. 12., 5. 12., 10. 12., 12. 12., 25. 12.

Kozoroh

Vítězem letošního prosince je znamení Kozoroha. Nejenže od 6. prosince postupně všechny rychlé planety vstupují do jeho znamení a zaručují mu tak lásku, bystrý intelekt a úspěch v práci, ale navíc i jeho vládce planeta Saturn svým příznivým vlivem ovládá prosincové hvězdné nebe. Kozorozi tak pocítí sílu přátelství, do jejich života vstoupí jistoty i stabilita. V nervózních energiích posledních týdnů naleznou oporu nejen v sobě, ale i ve svém okolí. Planeta Venuše jim v druhé polovině prosince nabídne i láskyplnou náruč někoho milovaného.

21. prosince ve 22:49 hod. vstoupí Slunce do znamení Kozoroha a nastane od pradávna uctívaný zimní slunovrat. Po nejkratším dni v roce přijde nejdelší noc. Nastane okamžik, ve kterém se rodí světlo, Slunce se vydává na svou novou pouť směrem k delším dnům, k novému období růstu a obnovy. V duchovním smyslu nás síla zimního slunovratu upomíná, že stará cesta musí zemřít, abychom mohli vykročit na novou. Starý král je mrtev, ať žije nový král. Novým králem prosince je znamení Kozoroha a jeho schopnost ukrýt život i v obnažené a zmrzlé zemi, symbol životní energie odpočívající v srdci temnot před pomalým, ale gigantickým vzestupem.

  • Jejich nejlepší dny: 6. 12., 10. 12., 17. 12., 24. 12., 25. 12., 28. 12.

Co v prosinci 2022 čeká ostatní znamení?

Velmi zajímavé Vánoce. Možná máte pocit, že před námi jsou nejproblematičtější vánoční svátky za posledních několik let. Nemusí to být pravda. Hvězdy nám totiž pod stromeček nadělí lásku, přátelství, ale také smysl pro humor, nadhled a vtip.

Zdroj: Autorský článek a najdise.cz