Celebrity

3. prosince 2023 08:00

Žaneta Dernerová

V dětství ji šikanovali, nyní Eva povzbuzuje stejně utiskované. Jde to překonat, tvrdí

Soutěžící mluví o šikaně v dětství – Česko Slovensko má talent XI (14)

Studentka Eva Lazáriková (24) si na základní škole prošla psychickou i fyzickou šikanou. Na chvíli ji to odklonilo od uměleckých ambic a lásce ke zpěvu. Naštěstí se nevzdala a ke své vášni se opět vrátila. Přihlásila se dokonce do talentové soutěže, aby jiným obětem ukázala, že šrámy z minulosti jde překonat. Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Šikana je devastující a podle odborníka existují oběti, které ji přijaly jako standard. Počet případů na českých školách bohužel roste. Zároveň to ale může také znamenat, že pracovníci ji dokážou stále častěji rozpoznat. Ponižování a ubližování představuje zásadní problém, jenž může na oběti zanechat dlouhodobé následky.

Čtyřiadvacetiletá Eva Lazáriková šikanu zažila na základní škole. „Byla psychická i fyzická. Několikrát jsem měla zlomenou ruku,“ svěřuje se mladá žena v dalším díle soutěže Česko Slovensko má talent, na který se můžete těšit v neděli večer na Primě. „Kvůli šikaně jsem přestala chodit i do uměleckých kroužků, protože jsem si přestala věřit. Až když jsem vyrůstala, uvědomila jsem si, že takhle to nejde a musím s tím něco dělat,“ vypráví Eva.

„Tenkrát jsem si slíbila, že až budu větší, tak sem přijdu a ukážu těm, kteří si prožívají to samé, že to jde překonat. Že je důležité jít si za svými sny a dělat to, co je baví,“ vysvětluje sympatická rusovláska, proč se přihlásila do talentové show. Za svá slova i odvahu sklidí uznání a obdivný potlesk. A to nejlepší přijde vzápětí. Fantastickým pěveckým výkonem zcela nadchne porotu i publikum v sále a dočká se aplausu vestoje. Lepší příklad už by stejně utiskovaným obětem snad dát nemohla.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.