Celebrity

3. prosince 2023 08:00

Žaneta Dernerová

V dětství ji šikanovali, nyní Eva povzbuzuje stejně utiskované. Jde to překonat, tvrdí

Soutěžící mluví o šikaně v dětství – Česko Slovensko má talent XI (14)

Studentka Eva Lazáriková (24) si na základní škole prošla psychickou i fyzickou šikanou. Na chvíli ji to odklonilo od uměleckých ambic a lásce ke zpěvu. Naštěstí se nevzdala a ke své vášni se opět vrátila. Přihlásila se dokonce do talentové soutěže, aby jiným obětem ukázala, že šrámy z minulosti jde překonat. Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Šikana je devastující a podle odborníka existují oběti, které ji přijaly jako standard. Počet případů na českých školách bohužel roste. Zároveň to ale může také znamenat, že pracovníci ji dokážou stále častěji rozpoznat. Ponižování a ubližování představuje zásadní problém, jenž může na oběti zanechat dlouhodobé následky.

Čtyřiadvacetiletá Eva Lazáriková šikanu zažila na základní škole. „Byla psychická i fyzická. Několikrát jsem měla zlomenou ruku,“ svěřuje se mladá žena v dalším díle soutěže Česko Slovensko má talent, na který se můžete těšit v neděli večer na Primě. „Kvůli šikaně jsem přestala chodit i do uměleckých kroužků, protože jsem si přestala věřit. Až když jsem vyrůstala, uvědomila jsem si, že takhle to nejde a musím s tím něco dělat,“ vypráví Eva.

„Tenkrát jsem si slíbila, že až budu větší, tak sem přijdu a ukážu těm, kteří si prožívají to samé, že to jde překonat. Že je důležité jít si za svými sny a dělat to, co je baví,“ vysvětluje sympatická rusovláska, proč se přihlásila do talentové show. Za svá slova i odvahu sklidí uznání a obdivný potlesk. A to nejlepší přijde vzápětí. Fantastickým pěveckým výkonem zcela nadchne porotu i publikum v sále a dočká se aplausu vestoje. Lepší příklad už by stejně utiskovaným obětem snad dát nemohla.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.