Celebrity

21. prosince 2023 14:50

Zuzana Schneidewind

Věří herci na Ježíška? Klus vidí světlo, Burešovou o milou iluzi připravila sousedka

Tomáš Klus prozradil, jak řeší Ježíška

Eva Burešová, Sabina Laurinová, Míša Pecháčková nebo Tomáš Klus. Herci z oblíbeného rodinného seriálu z prostředí zoologické zahrady zavzpomínali na nejkrásnější vánoční svátky a prozradili, jak jsou na tom s vírou v Ježíška, který nosí dárky. Někteří si ho nenechají vymluvit.

„Pravdu o tom, jak je to s Ježíškem, si pamatuji moc dobře. Prozradila mi to moje sousedka, nebudu ji jmenovat – ahoj, Kristýnko! Jednou mi to řekla, když jsem u ní byla na návštěvě. Malovaly jsme na nekonečný papír a přitom mi prozradila, že dárky kupují rodiče, bylo mi asi osm let. Byla jsem z toho smutná a vybavuji si to dodnes,“ vzpomíná Eva Burešová, kterou v seriálu vídáme v roli Viky Janečkové.

Víte, co dělat, když dítě přestává věřit na Ježíška? Hlavně buďte empatičtí, radí psycholožka

Když přijde řeč na nezapomenutelné Vánoce, Eva si hned vybaví svá školní léta. „Vzpomínám si, že když jsem byla malá, volala jsem babičce, ať přijede, že už tu byl Ježíšek a že mi musí přijít pomoc rozbalit dárky. Vzpomínám si, jak jsme jeli na svátky za tátou do Španělska,“ popsala. Hlavně si prý ale pamatuje na Vánoce se svými dětmi. „Ty svátky jsou pak o něčem jiném. Tristan bude mít druhé Vánoce a trošku se bojím o stromeček. Leze všude a miluje vaření. Předpokládám, že všechny baňky budou ukryté v hrncích. Natánek byl v jeho věku klidnější,“ vzpomíná láskyplně Eva Burešová, která nedávno popsala své myšlenky na konec kariéry a syndrom vyhoření.

Laurinová i Klus vyhlížejí Ježíška dodnes

Víru v Ježíška si naopak stále uchovává v srdci Sabina Laurinová, představitelka seriálové Alice Novotné. „Jednou nastal ten den, bylo mi tak sedm, kdy jsem v maminčině skříni objevila krásné telefony, které se mohly propojit a volat si z nich z pokoje do pokoje. Říkala jsem si, že to je dárek, ale nevěděla jsem pro koho. Nakonec jsem je našla pod stromečkem, ale neřekla jsem jim to, abych jim nezkazila radost. Na Ježíška jsem nepřestala věřit, já ho vyhlížím dodnes,“ říká Laurinová.

Podobně to má také Tomáš Klus, který v ZOO hraje fotografa Filipa Jandu. „Jako jak s Ježíškem? Jako kdy jsem ho prvně viděl? Kdy jsem zjistil, jak vypadá?,“ reagoval na otázku víry. „Já jsem ho slyšel. Prvně jsem si myslel, že vypadá jako ten zvoneček, jak se jím zvoní, než se všichni rozběhnou ke stromečku. Zazvoní, snese dárky… Neměl jsem představu, jak konkrétně vypadá. Jestli je chlupatej, nebo jestli je to opravdu ten Ježíš, kterého ukřižovali, anebo miminko. Pro mě to je zjevení, moc, světlo,“ svěřil se Klus.

Čtěte také: Tomáš Klus z Ježíška ve stresu není. Řeší ho praktickým losováním

Na Vánoce a jejich kouzlo nedá herec a muzikant dopustit. „Je to takové to období, kdy mě hrozně těší, jak se k sobě lidi chovají. První Vánoce, které si pamatuji jako dítě, byly ty u babičky. Jezdili jsme k babičce a dědovi na vesnici, všude byla spousta sněhu a museli jsme se k nim prohrabávat. To bylo romantické. Teď jsou to Vánoce, kdy je děláme my dětem. To kouzlo Vánoc se vrací z druhé strany a je to zase kouzelné.“

A co Ježíšek a Michaela Pecháčková, známá v seriálu jako Sidonie Anna Novotná? „Rodiče mi to nikdy neřekli, ve škole se něco proslýchalo, ale já vždy říkala, že k nám Ježíšek chodí! A chodí stále,“ odpověděla mladá herečka, pro kterou jsou všechny vánoční svátky krásné a nezapomenutelné. „Nejvíc na nich miluji to, že jsme všichni spolu, je klid a máme na sebe čas. Miluju cukroví a jídlo, které je bezedné, a tak trochu bez výčitek si dopřávám. Na Vánoce se to přece může. O dárky tu až tak nejde, nemám ráda ten předvánoční shon a stres," dodala ještě Míša, na niž a ostatní její kolegy se můžete opět těšit v nových dílech ZOO hned od 2. ledna na Primě.

Dvojčata Černá ztratila víru při šmejdění

Dvojčatům Lucii a Barboře Černým Ježíšek už také nenaděluje. „Kdy jsem zjistila pravdu? To vím přesně. Před Vánoci jsem prozkoumávala v ložnici skříň rodičů a našla jsem tam dvě tabule, na které se dalo kreslit. Všechny dárky byly po dvou, logicky jsem odvodila, že jsou pro mě a sestru Báru. Na Vánoce jsem to rozbalila a tam mi došlo, že všechno kupují rodiče,“ říká Lucie.

Bára hned vzápětí sestru lehce poopraví. „Já jsem na to přišla v momentě, kdy jsme se ségrou šmejdily po bytě a objevily dárky pod stromeček. Ségra kecá, byly jsme v tom spolu. Nepamatuji si detaily, ale objevily jsme dárky a s rodiči jsme tu hru na Ježíška hrály dál. Přiznaly jsme se až nějakou dobu po Vánocích,“ dodává se smíchem Barbora.

Haďák Bilina má Ježíška v srdci

To Šimon Bilina už tak vesele prozření nepopisuje. „Byl jsem malý a těžce jsem to nesl, ale nakonec jsem přistoupil na tu hru, že víra utváří realitu a Ježíšek je. Máme ho v srdcí, když na ostatní myslíme. Je to ta vánoční nálada," míní sympatický představitel Adama Hrušky.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.