Celebrity

11. července 2023 15:30

Tomáš Durčák

Veroniku Žilkovou čeká v létě nabitý program. Musí znovu do autoškoly

TOP STAR magazín 2017 (36) - Kordula Stropnická

Herečka Veronika Žilková během léta stráví mnoho hodin řízením. Čeká ji totiž absolvování autoškoly, pro kterou se rozhodla především kvůli své dceři Kordulce (17).

Jak známo, Veronika Žilková loni prožila nelehký rozchod se svým manželem Martinem Stropnickým, který vyvolala jeho nevěra s mladší spolupracovnicí. Život známé herečky se proto dnes soustředí především na její děti. Kromě podpory své starší dcery Agáty, která se před pár měsíci stala již trojnásobnou maminkou, věnuje Veronika veškerou volnou energii mladší Kordule. Což dokazuje i skutečnost, že si Žilková dle svých slov nyní rozšiřuje své řidičské oprávnění, aby dceru mohla ještě lépe podpořit v její jezdecké kariéře. Nejde tedy o žádné kondiční jízdy ani přezkoušení po odebrání řidičského oprávnění, nýbrž o rozšíření o málo vídanou skupinu E.

„Teď se hodně zabývám Kordulkou, která má jezdeckou sezónu na koních. V současnosti si začíná dělat řidičský průkaz, protože v září jí bude osmnáct. Takže bude mít jezdeckou sezónu nejen na koních, ale i v autě. Do autoškoly ale teď docházím i já. Dělám si totiž rozšíření řidičského průkazu, abych mohla za vozem vozit vlek s živým zvířetem, v tomto případě s koněm,“ popsala Žilková pro web ŽivotvČesku.cz.

Přeprava živých zvířat patří k nejnáročnějším řidičským disciplínám a přirozeně od řidiče vyžaduje zcela nové vědomosti i dovednosti. Což pro zmíněný web ostatně potvrdil také lektor autoškoly Vladislav Frundl: „Je potřeba počítat s tím, že řidič za vozem něco táhne, a tak musí brzdit jinak. Dále je potřeba chápat, že jde o přepravu zvířat, k čemuž musí řidič znát další věci. Někdo se tyto věci naučí hned, někdo potřebuje víc času, je to velmi individuální, ale obecně se to za měsíc dá zvládnout.“

Veronika Žilková již opakovaně zdůraznila, jak moc je nyní na svou mladší dceru hrdá. „Kordulky si velmi vážím, studuje náročnou sportovní školu, denně se věnuje dvěma koním. Je velmi pracovitá, pak unavená, zároveň i hezká a myslím, že se nevidí očima své matky, protože by na sebe byla pyšnější, než je,“ svěřila se herečka pro magazín Showtime.

V duchu starostí okolo řízení se pro Veroniku Žilkovou nesl i závěr loňského roku, kdy v zasněžené Praze havarovala a zničila své milované auto. „Včera jsem prostě rozsekala auto. Sníh, Praha… naštěstí jsem živá a nikomu se nic nestalo,“ svěřila se krátce před loňskými Vánoci herečka, která tak svátky místo rodinné pohody strávila i řešením opravy havarovaného auta. Nyní v létě se sněhu a ledu sice bát nemusí, ale jízda s živými koňmi představuje nepochybně rovněž velkou řidičskou výzvu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.