Veronika Žilková zažila své poprvé. V péči o žaludky politiků byla excelentní

7 schodů k moci - Veronika Žilková o roli Ivany Šustrové

Veronika Žilková (61) zažila po letech své kariéry hereckou premiéru. Zahrála si takovou roli, jakou nikdy dřív neztvárnila. Kdo je Ivana Šustrová, které záleží na spokojených poslancích v Poslanecké sněmovně?

V příběhu z politického prostředí si roli Ivany Šustrové, vedoucí parlamentní jídelny, kde mají poslanci výrazně nízké ceny na obědy, zahrála Veronika Žilková. „Pro mě je to poprvé někdo, kdo má něco společného s kuchyní. I když já jsem spíš takový dozor, protože jsem vedoucí, takže kontroluji, aby všechno probíhalo v pořádku a nikdo nedělal ostudu Poslanecké sněmovně. Zároveň moje postava pašuje některým poslancům alkohol třeba v hrníčcích od kávy, což si myslím, že je inspirováno nějakým opravdovým zážitkem,“ usmála se Žilková.

Nová role, nová výzva

Vedoucí jídelny Ivana Šustrová je žena, která ví, jak se pohybovat v politickém prostředí, což znamená, že je bez názoru. Pro Veroniku je to za její dlouhou hereckou kariéru úplně nová role a výzva. „Jsem ráda, že nehraji pořád matky nebo učitelky, ale že jsem si mohla zkusit i tuhle trošku kontroverzní postavu na okamžik. I když zdaleka nejsem nejvíc kontroverzní v tomto seriálu,“ svěřila se herečka během natáčení seriálu Sedm schodů k moci, která právě hraje po boku velmi kontroverzní Aničky v podání Evy Podzimkové (33), rozené Josefíkové.

Mocní muži vyhledávají u žen křehkost a bezradnost

Ta podle Veroniky hraje výborně přesně to, co mocní muži vyhledávají a imponuje jim. „Je to jakási křehkost a hraná falešná bezradnost,“ vysvětlila herečka možná i z vlastního vypozorování z doby, kdy se sama po boku dnes již bývalého manžela Martina Stropnického v politickém prostředí pohybovala.

Za scénářem stojí investigativní novinář Josef Klíma

Příběh z tohoto prostředí by mohl otevřít oči mnohým z nás. „Diváci by si Sedm schodů k moci neměli nechat ujít, protože jsou to voliči těchto politiků. Oni si vybírají, kdo je bude reprezentovat. Já panu Klímovi moc tleskám za jeho odvahu tento příběh sepsat. Bylo to, myslím, na základě mnohaletého pozorování. Pojmenovat takto zákulisí politického světa je obrovská scenáristická práce, za kterou mu gratuluji. Udělal to výborně,“ nešetřila chválou Veronika Žilková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.