Vica Kerekes v romantické komedii Láska na špičkách šíří nakažlivý optimismus

Romantiku a humor v sobě mísí nový komediální film režiséra Petra Zahrádky Láska na špičkách. Děj diváky zavede do malého českého města, kde si učitelka tance v podání Vici Kerekes musí projít životním restartem.

Vica Kerekes se ve filmu Láska na špičkách, který uvidíte v televizní premiéře v neděli 26. března na Primě, představí vedle Ondřeje Veselého, Pavla Nového, Igora Chmely, Jitky Schneiderové, Jakuba Koháka, Lindy Rybové, již můžete sledovat také v novém seriálu Zákony vlka, Jiřího Havelky, Jany Strykové, Roberta Mikluše nebo Tomáše Jeřábka.

Příběh romantické komedie od tvůrců snímku Chlap na střídačku je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. „Náš film má, doufám, snad všechno: velkolepé speciální efekty, krásné ženy, statečné muže, talentované děti i nádhernou přírodu. Humor, láska, napětí, co víc si přát?“ uvedl už během natáčení snímku jeho režisér Petr Zahrádka.

Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36) v podání Vici Kerekes, bývalé primabaleríny Národního divadla, jež po úrazu skončila kariéru profesionální tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou do opuštěného mlýna, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr ale na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze.

Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech více, než možná dokáže unést. Naštěstí jsou tu její malé baletky, které mají do dokonalosti daleko, ale o to jsou roztomilejší, a také Terezin nakažlivý optimismus. Život ale klade do cesty nečekané nástrahy. Jedné noci mlýn začne hořet a na scéně se objevují dobrovolní hasiči a jejich hezký velitel, kterého ztvárnil Ondřej Veselý.

Petr Tereze oznamuje, že se stěhuje do Prahy, ředitel školy, že kroužek pohybové výchovy chce vedení města zrušit, a na scéně se zničehonic objeví Tereziny kamarádky. Pokud to všechno chce Tereza ve zdraví přežít, bude muset vymyslet plán!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.