Celebrity

10. listopadu 2023 09:40

Tomáš Durčák

Vladimír je konečně zase šťastný, ale doma dělám maminku i tatínka, říká Růžičková

Legendární český hokejista a nyní i hokejový trenér Vladimír Růžička má od podzimu nové angažmá. Jako hlavní trenér usedl na lavici slovenského týmu Slovan Bratislava, což však pro něj znamená život na Slovensku. Jak manželovu absenci doma s malou dcerou zvládá jeho manželka? O tom se Marie Růžičková rozpovídala pro Prima Ženy.

Vy teď aktuálně prožíváte doma poměrně velkou změnu, Vladimír má nové angažmá na Slovensku. Co vám říká, když se konečně objeví doma? Líbí se mu tam?

Manželovi se tam líbí hodně. Aktuálně se střídáme, teď zrovna tam zase pojedu na dva týdny. A musím říct, že je tam opravdu hrozně spokojený. Mají tam krásné zázemí, krásný přístup, fakt se nám tam líbí. Za sebe bych řekla, že ho po letech konečně vidím zase šťastného, co se týče jeho profese. Má tam okolo sebe skvělé lidi i dlouholetého kamaráda, takže je teď nadšený.

Manžel asi musí v Bratislavě, kde trénuje, trávit spoustu času. Dostane se aspoň jednou týdně domů?

Žijeme teď tak trochu na střídačku v Čechách a na Slovensku, vlastně hlavně kvůli dceři, protože ona má teď předškolní ročník, takže chceme, aby byla ve školce. Nicméně teď v nejbližší budoucnosti budeme trávit více času spíš tam. Oni jsou pořád na ledě, přes týden tréninky, o víkendu zápasy a tak dále.

Takže už se na Slovensku pomalu a jistě všichni zabydlujete?

Ano, máme tam velký apartmán v hotelu, což je pro nás takové stabilní bydlení. Chystáme se v Bratislavě trávit i letošní Vánoce, protože manžel by se sem zkrátka nedostal. Je tam hrozně moc zápasů i tréninků, takže by na svátky přijel domů maximálně na dva dny na otočku, což nemá cenu. Takže pojedeme my za ním, uděláme si výzdobu tam a oslavíme si to tam. Nejdůležitější je pro nás stejně to být spolu a ne, kde přesně jsme.

Když jste a budete na Slovensku, tak Lejla nebude moci chodit do školky. Jak řešíte toto?

Teď je naštěstí ještě pořád ve školce, takže ta absence není až takový problém. Zároveň se jí věnuju doma, učíme se spolu už psát i další věci, aby třeba v budoucnu neměla s něčím problémy. Ona je naštěstí moc chytrá a zatím musím zaklepat, že jí všechno jde výborně. Horší by to samozřejmě bylo, kdyby byla v první třídě.

Trávíte teď doma už pár měsíců řadu dní bez manžela. Jak to s dcerou zvládáte? Užíváte si od něj klid, nebo se vám spíš stýská?

Já jsem si z něj na začátku dělala srandu, že od něho konečně budu mít klídek. Ale realita je taková, že nám doma opravdu chybí. A pro mě je to samozřejmě o to náročnější, že teď dělám maminku i tatínka. Lejla je na nás navíc opravdu zvyklá, manžela úplně miluje, takže občas se jí stýská a tečou i slzičky. Často si ale voláme a snažíme se co nejvíc být spolu aspoň takhle. Nejvíc jsme od sebe zatím naštěstí byli asi týden, což jsme se shodli, že už bylo na hraně. Takže ano, zvládám to, ale jsme rozhodně šťastnější a spokojenější, když můžeme být všichni spolu.

Pokud by Vladimír měl ale na Slovensku trénovat i příští sezonu, budete už muset řešit dceřinu docházku do školy. Bavili už jste se i o možném přestěhování do Bratislavy právě kvůli dceři?

Ano, o možném stěhování na Slovensko už jsme se samozřejmě bavili. I když jsme takoví, že neradi předbíháme, takže nechceme už nyní něco najisto plánovat nebo zařizovat, jelikož nic není jisté a jsme oba i tak trochu pověrčiví. Ale ta debata už u nás proběhla. Shodli jsme se, že bychom si dokázali představit tam žít. Plus, jak říkáte, řešili jsme hlavně, kam by případně malá mohla chodit do školy. Já bych samozřejmě manželovi strašně přála, aby to vyšlo a nebyla to pro něj v Bratislavě jen jedna sezona, protože je tam opravdu spokojený. V tuhle chvíli to ale stále není aktuální, uvidíme, co bude.

Vladimír Růžička je jedním ze zlatých hochů z Nagana. Co dneska dělají jeho spoluhráči z tehdejší reprezentace?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.