Premiéra německého krimiseriálu Vraždy u jezera na Prima KRIMI

Od 18. září každou neděli ve 20:15 začínají na Prima KRIMI vyšetřovat brutální Vraždy u jezera – německý kriminalista Micha Oberländer a jeho rakouská kolegyně Hannah Zeilerová. Jsou každý úplně jiný, ale tvoří perfektní tým. Čím déle spolu pracují, tím lépe si rozumí. Potýkají se nejen s krvavými vraždami, ale i pečlivě střeženými tajemstvími a zdánlivě neřešitelnými záhadami, nečekaně vyplavenými na břehy Bodamského jezera.

Pobřeží Bodamského jezera, hranice Německa, Rakouska a Švýcarska, je revírem německého kriminalisty Michy Oberländera (Matthias Koeberlin) a jeho rakouské kolegyně Hannah Zeilerové (Nora Waldstättenová).

Společně vyšetřují brutální vraždy v nádherném vysokohorském prostředí impozantních Alp. Ale přitom je každý úplně jiný. Micha je pragmaticky založený a má schopnost vcítit se do myšlení jiných. Hannah je naopak vůči svému okolí obezřetná, nepřístupná a odměřená. Navzdory, nebo snad díky tomu, že mají každý jinou osobnost a odlišné metody, tvoří perfektní tým. Čím déle spolu pracují, tím lépe si rozumí. Možná i víc, než jsou si ochotní přiznat.

V nových epizodách oblíbeného krimiseriálu Vraždy u jezera si Micha a Hannah, kterým občas vypomáhá mrzutý kolega Thomas Komlatschek (Hary Prinz), musí poradit s případem opuštěného novorozeněte a jeho unesené matky, s dívkou, která přijde na policii s předtuchou vraždy, se záhadným vlkem pobíhajícím v lesích v okolí jezera, ale i s osobními rozpory a problémy.

5 zajímavostí o seriálu Vraždy u jezera

  1. Německo-rakouský seriál Vraždy u jezera měl premiéru na podzim roku 2014.
  2. Zatím vzniklo 14 epizod – každá o délce celovečerního filmu.
  3. Další tři díly se připravují. Nejnovější čtrnáctá epizoda měla premiéru na začátku roku 2022.
  4. Natáčení seriálu probíhá na pobřeží Bodamského jezera, které je druhým největším jezerem v Alpách.
  5. Natáčí se v rakouském městě Bregenz a na německém ostrově Lindau.

Postavy a herci

Micha Oberländer (Matthias Koeberlin)

Pragmaticky založený německý kriminální detektiv žije nedaleko ostrova Lindau. Často dává přednost práci před rodinnou – a doma má kvůli tomu problémy. Jeho poznávacím znamením je stará dodávka Volkswagen T2, kterou používá i ve službě. Má dceru.

Hannah Zeilerová (Nora Waldstättenová)

Mladá rakouská policejní vyšetřovatelka je obezřetná, nepřístupná a odtažitá vůči svému okolí. Je samotářka a ve službě nejraději jezdí sama na motorce. Když jí bylo 12 let, kvůli nehodě na Bodamském jezeře se málem utopila. Přišla o matku a její otec se od té doby pohřešuje.

Thomas Komlatschek (Hary Prinz)

Věčně mrzutý policejní detektiv spolupracuje s kolegy Michou Oberländerem a Hannah Zeilerovou, když je to potřeba.

Obsah epizod

Přízrak

Během tajného průzkumu zchátralé vily se trojice dětí stává svědky zuřivé hádky mezi Jakobem Stockingem (Robert Finster) a řemeslníkem Info Hauerem. O něco později neznámý pachatel Hauera zavraždí – použije nůž. Když se údajný pachatel Stocking vrátí na místo činu ve společnosti své obhájkyně, kterou je Mia Burgstallerová (Katharina Lorenzová), před vyšetřovateli vyvstane řada otázek. Micha Oberländer a Hannah Zeilerová odhalují hustě propletenou síť úzkostlivě střežených rodinných tajemství. A jako by už tak nebyl případ komplikovaný víc než dost, Micha a Hannah musejí překonávat i vlastní osobní rozpory a problémy.

Stěhování duší

Hannah Zeilerová (Nora Waldstättenová) a Micha Oberländer (Matthias Koeberlin) najdou novorozeně opuštěné a pohozené v koši na břehu jezera Constance. Přiložená zpráva potvrzuje nepředstavitelnou hrůzu: matkou dítěte je Rita Hafnerová (Larissa Fuchsová), která před šesti měsíci zmizela beze stopy a o které si vyšetřovatelé mysleli, že byla dávno zavražděna. Hlavním podezřelým byl bývalý slavný operní zpěvák Veit Steindl (Nicki von Tempelhoff), jenž měl s Ritou nemanželský vztah. Detektivové Hannah a Micha se znovu vrhají do vyšetřování, a přitom se noří hluboko do lidových tradic, tajuplných symbolů a temných pověstí. Jejich cíl je jasný: zachránit nebohou Ritu! Když dojdou věci tak daleko, že je Hannah sama unesena, Micha si přestává brát servítky. Přivolá na pomoc kolegu Thomase Komlatscheka (Hary Prinz), protože obě ženy musí být nalezeny dříve, než se stanou oběťmi zapovězených mystických rituálů.

Druhá tvář

Zoufalá dívka Lisa Schweigelinová (Anna Herrmannová) přichází na policejní stanici nahlásit vraždu, ke které došlo na duchařském plese. Má naprosto přesný popis nebohé oběti, ale něco přece jen nesedí. Akce se teprve bude konat a v celé oblasti není jediná mrtvola. Micha Oberländer (Matthias Koeberlin) považuje Lisin příběh za nesmysl. Ale jeho parťačka Hannah Zeilerová (Nora Waldstättenová) má jiný názor. Jen o několik hodin později je muž, kterého Lisa popisovala, nalezen mrtev. Zatímco Micha začne dívku podezřívat z vraždy, Hannah to zpochybňuje. Když se Lisa ozve vyšetřovatelům s předtuchou další vraždy, Micha a Hannah okamžitě vyrazí na budoucí místo činu. Jenže nejsou dost rychlí a najdou jenom další ubodanou oběť. Další vyšetřování odhaluje dávné trauma, které spojuje nejen zavražděné, ale i sužovanou Lisu a její kamarádku Britt (Paula Krohová).

Mezi vlky

Brzy ráno nachází lesník Oliver Schlösser (Robert Stadlober) lidské tělo napíchnuté na jednom z kůlů staré pasti na vlky. Vyšetřovatelé Hannah Zeilerová (Nora Waldstättenová) a Micha Oberländer (Matthias Koeberlin) zjišťují, že mrtvola patří lovci, který si brousil zuby na zakázanou trofej. Hostinská Melanie Bodenbachová (Cornelia Gröschelová), v jejímž penzionu lovec bydlel, tvrdí, že o jeho ilegálním honu neměla ani tušení. Ale vyšetřovatelé přistihnou jejího syna Timmyho (Jeremy Miliker) s notebookem oběti. Aby detektivové odhalili tajemného pachatele, musejí zapátrat v minulosti. Před pěti lety zmizela Timmyha sestra. Její babička Ruth Lamprechtová (Elfriede Schüsselederová) od té doby věnuje veškerý čas ochraně místní přírody. Jak spolu obě události souvisí a jakou roli v nich hraje vlk, který se pohybuje volně v okolních lesích?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.