Zábavná krimi na podzim: Zločin v Alpách spojuje hrdiny, kteří se k sobě vůbec nehodí

Pálava (3) - zkrácený díl Rybka zabrala

Když je charismatický Jerry Paulsen převelen z kriminálky Hamburg do malého alpského městečka, je více než jisté, že jeho styl a metody narazí na staré dobré a osvědčené postupy vrchního inspektora Benedikta Beissla. Nejen profesionálně, ale i v soukromí, protože Jerry si začne s Beisslovou dcerou. Sledujte krimiseriál Zločin v Alpách od 23. září každý den ve 14:00 na Prima KRIMI.

Kriminální příběhy dvou nesourodých detektivů v sobě pojí dohromady směsici dobrého humoru, rodinného života a vzrušujících policejních akcí zasazených do překrásného prostředí majestátních Alp.

Děj

Hlavní inspektor Benedikt Beissl (Andreas Giebel) šéfuje policejní stanici v malém alpském městečku Berchstesgaden už několik let v podstatě tak, jak se mu zlíbí. Až dokud se někdo tam nahoře znenadání nerozhodne přidělit mu nového kolegu: nejenže Jerry Paulsen (Peter Marton) je Beisslovým pravým opakem – charismatický a okouzlující, přívětivý a přátelský… Jako syn německé matky a amerického vojáka má ale navíc jinou barvu pleti. Nic z toho ovšem Beissla netrápí tolik jako jeden jediný prostý fakt – a sice ten, že Jerry začne chodit s jeho dcerou Johannou (Ines Lutzová). Znamená to snad, že je ten týpek něco jako jeho budoucí zeť?!

Jerrymu jako by se dařilo všechno, na co sáhne, tenhle „rádoby Obama Beissla pořádně štve. Ovšem když ti dva společně pracují na případu, jejich vzájemné neshody zůstávají stranou. Aspoň většinou. Beissl a Jerry sice nejsou žádná cool policejní dvojka, ale jsou profíci na slovo vzatí. Beisslovi jde hlavně o to, aby ochránil rodinu. Jenže zabránit nebezpečím vnějšího světa proniknout za hranice idylického Berchstesgadenu nedokáže ani on. Jeho manželka Elisabeth (Barbara Weinzierlová) i dcera Johanna, která pracuje jako žurnalistka, to moc dobře vědí. Je tedy jedině dobře, že se mohou spolehnout jeden na druhého – a taky na nové členy rodiny, jako je Jerry.

8 zajímavostí o krimiseriálu Zločin v Alpách

  1. Německý kriminální seriál Zločin v Alpách byl poprvé uveden na televizní obrazovky na začátku května 2019.
  2. Zatím vznikly dvě řady a celkem 22 epizod.
  3. Na začátku letošního srpna bylo oznámeno, že vznikne také třetí série, která má mít 19 epizod. První série má osm epizod.
  4. Seriál se odehrává v německém alpském městě Berchstesgaden, kde se také natáčí.
  5. Původní německý název seriálu je Watzmann ermittelt a odkazuje na horu Watzmann. Ta stojí v blízkosti města Berchstesgaden a často se objevuje v pozadí jednotlivých záběrů.
  6. Původní německý název seriálu Watzmann ermittelt by se dal také přeložit jako „Watzmann pátrá, „Vyšetřovací služba Watzmann, případně „Kriminálka Watzmann.
  7. První série se natáčela kromě Berchstesgadenu také v Mnichově, a to od 17. července do 12. října 2018. Památkově chráněná vila Bayer v Berchstesgadenu hraje v seriálu místní policejní stanici.
  8. Úvodní znělkou seriálu se stala písnička Schultertanz od hudební skupiny Pam Pam Ida.

Postavy a herci krimiseriálu Zločin v Alpách

Benedikt Beissl (Andreas Giebel)

Zkušený hlavní inspektor je zvyklý dělat si věci po svém a nemá rád, když mu do toho někdo kecá. Je zatvrzelý a myslí si, že žádného nového parťáka nepotřebuje.

Německý herec Andreas Giebel se narodil 4. června 1958 v Mnichově. Zahrál si v seriálech Zločin v Alpách, Vítejte v Hindafingu nebo Poldové z Rosenheimu. Zároveň patří k předním kabaretním umělcům. Vyučil se dekoratérem, aby se později mohl stát scénografem. Než se stal hercem, pracoval jako masér a pak jako školník. Poprvé vystoupil s vlastní tvorbou, když mu bylo 21 let. Od roku 2008 je patronem fundraisingového projektu Hilfe für Kids (Pomoc dětem) v Kreisjugendring München-Stadt, který podporuje děti a mladé lidi postižené chudobou a sociálně znevýhodněné. Má čtyři dcery.

Jerry Paulsen (Peter Marton)

Charismatický a okouzlující, přívětivý a přátelský mladý detektiv z velkoměsta objevuje nový život v idylickém vysokohorském prostředí malebných Alp.

Rakouský herec Peter Marton se narodil v roce 1983 ve Vídni. Zahrál si v seriálech Zločin v Alpách nebo Vorstadtweiber. Jeho matka pochází z Maďarska, otec z Keni. Než se začal věnovat herectví, vystudoval filozofii a teologii. Žije ve Vídni.

Johanna Beisslová (Ines Lutzová)

Besisslova mladá dcera pracuje jako žurnalistka. Ví, co se kde šustne.

Německá herečka Ines Lutzová se narodila 15. června 1983 v Mnichově. Zahrála si v seriálech Zločin v Alpách, Doktor z hor: Nové příběhy, Doktor z venkova, Vraždy na severu, Zvláštní jednotka, Lipsko nebo Mein Leben & ich. Herectví se věnuje už od středoškolských let. V sedmnácti letech absolvovala studia na kolegiu St. Claire v anglickém Oxfordu. Vystudovala práva na univerzitě v Mnichově a herectví na univerzitě v Essenu.

Elisabeth Beisslová (Barbara Weinzierlová)

Beisslova manželka je žena, na kterou je spoleh.

Rakouská herečka Barbara Weinzierlová se narodila 1. dubna 1959 ve městě Klagenfurt am Wörthersee. Zahrála si v seriálech Zločin v Alpách, Doktor z hor nebo Hájovna Falkenau. Kromě herectví se věnuje také kabaretnímu umění. Jejím otcem byl herec Kurt Weinzierl. Kvůli jeho profesi se rodina často stěhovala. Díky otcově vlivu a setkání s herečkou Therese Giehse se už v mládí rozhodla, že chce vystupovat na divadelní scéně. Poprvé vystoupila na veřejnosti v patnácti letech. V devatenácti letech založila vlastní kabaretní skupinu. Hrála pantomimu a pouliční divadlo v různých městech Evropy.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.