Celebrity

31. května 2024 06:30

David Laštovka

Vztah Waldemara Matušky a Evy Pilarové: Z velké lásky až k hluboké nenávisti

Eva Pilarová milovala focení a krásné šaty

Tam za vodou v rákosí nebo Láska nebeská. Tyto slavné duety nazpíval Waldemar Matuška s Evou Pilarovou. Jeden čas k sobě měli velmi blízko, dokonce se hovořilo o tom, že jejich vztah byl více než jen přátelský. Pak se ale rozhádali a jeden druhému se vyhýbali. Co se mezi nimi stalo?

Waldemar Matuška, od jehož smrti 30. května uplynulo 15 let, ve své knize Zákulisí našeho života, kterou napsal se svou manželkou Olgou, vysvětlil, proč se s Evou Pilarovou, jako s člověkem, rozhodl skončit. Bylo to v době, kdy společně účinkovali v Rokoku, ale Eva se rozhodla pro návrat do divadla Semafor.

„O to víc mě šokovalo (a nebyl jsem sám), když jsme se dozvěděli, že se Eva vrací do Semaforu. Prostě, že to je hotová věc..., že to potvrdila. Přitom nic neřekla řediteli divadla Rokoko... svému řediteli. To bylo blbé. Ale že to ani v nejmenším nenaznačila (třeba tajně) svému kolegovi, s kterým měla repertoár, to jsem si myslel, že se teda nedělá. Alespoň jsem věděl, že bych to neudělal já. Tenkrát mi bylo jasné, že má u mě šmytec,“ napsal v knize Matuška. Přestože spolu příležitostně nadále občas vystupovali, v jeho srdci už prý neměla místo. „Nescházel jsem jí hezkých pár let, a ona mně už nikdy.“

Čtěte také: Utajovaný syn Waldemara Matušky promluvil. Proč se k němu slavný otec nehlásil?

Proč si spolu celý život vykali?

S Evou Pilarovou si celý život vykali. Zpěvačka to vysvětlovala tak, že jí měl sdělit, že netyká ženám, kterých si váží. I toto tvrzení však Matuška ve své knize vyvrátil. „Nesmím se zapomenout omluvit přátelům a kamarádům, s kterými si tykám. Ta moje průpovídka, kterou Pilarka s oblibou vykládá, že netykám ženám, kterých si vážím, mi přerostla přes hlavu. Jo, já jsem jí to opravdu tak řekl. Často se mě na to někdo ptal, proč jí vykám. A už to bylo. Co jsem asi já, slušně vychovaný člověk, měl říct?“ vysvětloval zpěvák ve své knize.

Pilarová tvrdila, že za všechno mohla Matuškova žena

Eva Pilarová ještě během svého života označila tuto knihu, která vyšla až po Matuškově smrti, za lživou. Za komplikované vztahy mezi ní a Waldemarem mohla podle Evina názoru manželka Olga. „Kdykoliv přijel z Floridy a měli jsme možnost si spolu zazpívat, dala tomu červenou. Raději si s ním zazpívala sama. A víte, proč mě tak nemá ráda? Protože ona zpívat neumí a já při vší skromnosti si myslím, že zpívat umím. A pokud si Olinka myslí, že jsem s Waldou někdy něco měla, tak se mýlí. A i kdyby, nic jí do toho není, ona ho v ten čas snad ani neznala,“ prohlašovala Eva Pilarová v deníku Aha!

Olga Matušková o knize Zákulisí našeho života, kterou společně s Waldemarem napsali:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.