Celebrity

15. prosince 2023 16:02

Tomáš Durčák

Zkažené Vánoce kvůli vyhazovu? Nehroutíme se, svátky si užijeme, říká manželka Růžičky

Ani ne 24 hodin před plánovaným předvánočním rozhovorem s Marií Růžičkovou, médii prolétla zpráva, že její manžel, legendární hokejista a trenér Vladimír Růžička, končí své angažmá ve Slovanu Bratislava. Jeho rodina měla dokonce ve slovenské metropoli strávit i Štědrý den a vánoční svátky. Teď je ale najednou všechno jinak. Jak tato zpráva ovlivní letošní vánoční atmosféru u Růžičků, popsala pro Prima ženy trenérova žena Marie Růžičková.

Původně jsme se měli bavit o tom, že budete letošní Štědrý den trávit  tak trochu v polních podmínkách, v Bratislavě kvůli manželově angažmá. Před pár hodinami se ale objevila informace, že jako trenér tamního hokejového mužstva skončil. Jaká je teď doma atmosféra, nezkazilo vám to trochu blížící se Vánoce?

Popravdě vůbec ne, Vláďa samozřejmě nemá důvod jásat, ale víte co, když manžel skončí někde v klubu, tak to určitě neznamená, že se hroutí svět. Není to poprvé, a kdybychom se z toho měli pokaždé složit, tak nevím. Daří se nám popravdě velmi dobře, museli jsme trochu změnit původní vánoční plány, ale nic hrozného se neděje. V důsledku budou ty Vánoce mnohem klidnější a pohodovější. Strávíme je doma a ne někde mimo.

Musí být u Růžičků doma nastrojený stromeček a vánoční výzdoba od nějakého konkrétního dne, nebo začínáte zdobit, jak vám to zrovna vyjde?

Že bychom každý rok zdobili dům a stromeček v konkrétní datum, to asi ne, spíš, jak to zrovna časově vychází. Ale je pravda, že se výzdobu vždycky snažím mít hotovou dřív dopředu, řekla bych tak se začátkem prosince, respektive se startem adventu, to zase ano.

Ještě donedávna jste musela pravidelně pendlovat mezi Českem a Slovenskem, stihla jste letos už zahájit pečení cukroví?

Možná se budete divit, ale já už mám kompletně napečeno. Během všeho toho cestování, starání se o dceru a chystání výzdoby domu, jsem stihla i vše, co jsem chtěla napéct. Zkrátka úděl ženy (smích).

Pochlubte se, kolik máte letos druhů?

Většinou jsem vždycky dělala zhruba dvanáct, ale od doby, co mi umřela babička, dělám vyloženě jen ty základní, takže letos jich mám třeba sedm. A máme v sousedství ještě jednu šikovnou paní, od které asi tři druhy objednávám. Já dělám hodně takové ty čokoládové druhy, jako jsou čokoládové košíčky nebo úly. A objednáno máme spíš klasické druhy jako rohlíčky, cukroví s ořechy a tak podobně.

A co dárky, budete ještě v posledním týdnu něco shánět?

Kdepak, i dárky už mám kompletně za sebou (smích). Víte, já jsem musela, jelikož původně jsme měli být celé svátky v Bratislavě, takže jsem s tím počítala. Musela jsem mít všechno hotové, nakoupené dárky, napečeno a tak podobně. Teď se to teda takhle změnilo… ale na druhou stranu, aspoň už mám od vánočních příprav klid.

Takže můžete naplno užívat předvánoční pohodu. Chystáte se ještě třeba někam na vánoční trhy?

Ano, určitě někam vyrazíme, v tom dosavadním shonu jsme popravdě ještě nebyli ani tady u nás v Chomutově. Možná se zajedeme podívat třeba i do Prahy, uvidím, co manžel vymyslí (smích).

Štědrý den tedy nakonec strávíte jako každý rok doma s Vladimírem a dcerou Lejlou, co vás čeká na svátky? Tradiční návštěvy u příbuzných?

Přesně tak, určitě se pojedeme podívat za Vláďovou maminkou a taťkou. Pak určitě zamíříme i na Moravu za mými rodiči, žije tam ještě i můj děda a strejda, takže se za nimi vydáme na návštěvu tak na dva dny.

Naplánovali jste si už i Silvestr?

Ano, ten více méně zůstává stejný. I původně jsme po svátcích chtěli přijet zpátky domů. A na Silvestra k nám přijde moje nejlepší kamarádka s kamarádem i svou holčičkou, takoví naši rodinní známí, s kterými přivítáme nový rok 2024. Ale žádná velká party to nebude, popravdě na to moc nejsme, v klidu doma posedíme a tak.

Takhle vypadala Marie Růžičková, když začínala chodit s Vladimírem Růžičkou
(Top Star, 2016):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.