Matouš Ruml prozradil 3 nej seriálu Hořký svět: Skvělí herci, děj a pivovarnictví

Hořký svět (1) - upoutávka

V hlavních rolích Matouš Ruml, Berenika Kohoutová, Eva Holubová, Bolek Polívka, Jakub Štáfek nebo Václav Kopta. Slavné herce spojil dohromady humorný i poetický seriál o životě s pivem Hořký svět, vyprávějící o dvojici nepravděpodobných hrdinů, kteří se na zelené louce pokoušejí rozjet pivovar. Jeho premiéra začíná ve středu 31. srpna ve 20:15 na Primě a už nyní si přečtěte, o čem Hořký svět bude.

„Hořký svět má v první řadě skvělé herecké obsazení, tím určitě nemyslím jen sebe (usmívá se), ale měl jsem kolem sebe skvělé kolegy, což je to zásadní,“ předesílá Matouš Ruml (36) k osmidílné programové novince televize Prima.

K žánru série představitel hlavní role Štěpána Berky redakci Prima Ženy prozrazuje: „Je to trochu jiný typ seriálu, než se možná čeká. Nejde vysloveně o komediální seriál. Podle mě je to vztahový seriál a do toho se řeší výroba piva, takže si myslím, že lidé se i hodně dozvědí, co znamená vařit pivo a co obnáší vést malý pivovar,“ láká ke sledování Hořkého světa herec, který rád vzpomíná i na samotné natáčení. „Pro mě osobně mělo přidanou hodnotu, že jsem měl kolem sebe skvělé kolegy. Navíc i ta dějová linka byla zajímavá, měl jsem tam skutečně co hrát, ale více nyní nechci prozrazovat,“ dodává tajemně.

Děj seriálu Hořký svět

Příběh Hořkého světa je zasazen do malebného Posázaví, kde v archaickém městysu Rataje nad Sázavou žije s rodinou Štěpán Berka (Matouš Ruml). Na prahu čtyřicítky přijde o dobře placenou práci v bance. Místo povýšení, které očekává, dostane padáka a stane se z něj muž v domácnosti i otec malého Honzíka (Nathanael Ruml) na plný úvazek. „Štěpán je předobraz spousty mužů. Ve svém životě dosáhl určité pozice. Má ženu, dítě, stálou práci a nepřemýšlí, zda je šťastný. Pracuje v bance, kde ho to moc nebaví, se svojí ženou se mají rádi. Pak mu ale zemře otec, přijde o práci a najednou se probudí. Zjistí, že by se svým životem mohl něco udělat, ale nezačne moc dobře. Chytne se tak po svém piva a rozjede se jízda,“ popisuje svoji seriálovou úlohu Matouš Ruml.

Manželka Veronika (Berenika Kohoutová) pracuje v nemocnici jako vrchní sestra a nakládá si tolik služeb, že to v jednu chvíli přestane stíhat a dojde jí s manželem trpělivost. „Je to velmi praktická a racionální žena, láska k muži ji ale přiměje k tomu, aby se časem přidala na jeho stranu. Líbí se mi na ní, že není jen chladná zdravotní sestra, ale ve finále si k tomu pivu najde cestu. Nebude samozřejmě přímočará, párkrát odbočí, ale nakonec to dobře dopadne,“ slibuje Kohoutová.

Čtěte více: Vše o podzimních programových novinkách televizních kanálů skupiny Prima

Štěpán se tak rozhodne najít smysl života, práci a získat zpátky rodinu, která se mu hned na začátku rozpadne. Proto se s pomocí ztroskotaného sládka Bořka (Bolek Polívka) pokusí rozjet rodinný minipivovar, který zdědí s bratrem Michalem (Jakub Štáfek) po otci.

Příběh pivovaru odhalí i rodinné tajemství

S tím ale nesouhlasí Štěpánova matka Hana (Eva Holubová) a pokouší se svou polovinu pivovaru prodat. Štěpán se snaží kupce odradit a nakonec přesvědčí své kamarády, aby se k němu přidali a stali se jeho spoluvlastníky. Štěpán s Bolkem jim slíbí, že do roka mohou vyhrát Pivní festival, kde je první cena spojena s finančním bonusem, a tím pádem se podíly zhodnotí. Pivovar dostává půjčku a začne procházet rekonstrukcí. Do toho se v pivovaru objeví i Tereza (Barbora Černá), dcera Bolka, která má ale o svého otce alkoholika strach. Moc dobře si pamatuje na dětství, které bylo plné otcových alkoholových eskapád. Nakonec ale na spolupráci kývne a začne oběma v pivovaru pomáhat.

Herci seriálu Hořký svět

V osmidílném seriálu se můžete těšit na Matouše Rumla, Bereniku Kohoutovou, Jakuba Štáfka, Boleslava Polívku, Evu Holubovou, Barboru Černou, Petra Lněničku, Zuzanu Stavnou, Václava Koptu, Tomáše Měcháčka, Jana Hájka a mnoho dalších. Seriál Hořký svět sledujte od 31. srpna každou středu ve 20:15 na Primě.

Premiéry novinek podzimního programu na Primě

  1. Dvanáctidílný seriál Pálava sledujte od 29. srpna každé pondělí ve 20:15 na Primě. Pětice kamarádů v něm prožije nevídané dobrodružství mezi vinicemi na jižní Moravě.
  2. Spletité cesty osudu čekají i hrdiny osmidílného seriálu Hořký svět, který startuje ve středu 31. srpna ve 20:15 na Primě. Jeho hrdinové se snaží rozjet nelehký byznys – rodinný minipivovar.
  3. Cestu vesnické holky, jež touží dobýt svět televize, přiblíží Dobré zprávy. Ve vysílání startují po konci Hořkého světa.
  4. Nové příběhy i zápletky pak přinese další sezona populárního seriálu ZOO. Na premiérové díly se těšte od 30. srpna v úterý a ve čtvrtek ve 20:15 na Primě.
  5. Mezi zavedené zábavné pořady přibude od soboty 27. srpna premiérová jubilejní 10. řada soutěžní show Česko Slovensko má talent.
  6. Od pátku 2. září nepropásněte ve 20:15 na Primě zábavnou novinku Můj muž to dokáže.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.