Celebrity

22. dubna 2022 06:00

Tomáš Durčák

10 nejsledovanějších influencerů českého Instagramu. Tyto tváře sledují statisíce

Show Jana Krause: (5) - Anna Šulcová

„Kdo není na Instagramu, jako by nebyl,“ chtělo by se říct o veřejném životě, který je chtě nechtě neodmyslitelně spojen i s tím, jak se známé osobnosti prezentují kromě reálného světa i v tom digitálním. Které celebrity jsou dnes v počtu sledujících nejúspěšnější?

Petr Čech (2,3 milionu sledujících)

Byť má český sport celou řadu veleúspěšných reprezentantů, kteří to ve své disciplíně dotáhli až na úplný vrchol včetně takového Jaromíra Jágra, nikdo jiný se v počtu sledujících aktuálně ani zdaleka nedotahuje na fotbalového brankáře Petra Čecha (39). Možná i proto, že léta působil v Anglii, kde je fotbal druhem náboženství, a vydobyl si pověst výborného gólmana, má dnes jeho Instagram působivých 2,3 milionu sledujících. To je jako by ho sledoval zhruba každý pátý Čech.

Silvie Mahdal (1,5 milionu sledujících)

Nyní možná v paměti tápete, kdo že je to Silvie Mahdal (32), kde vzala 1,5 milionu sledujících a jak to, že jste o ní zatím neslyšeli. Důvod je jednoduchý – jde o umělkyni (vlastním jménem Kristýna Nemčková), která se věnuje realistickým kresbám tužkou a její výtvory už ji díky internetu stihly proslavit i v zahraničí. I proto na popisky jejích fotografií narazíte převážně v angličtině. Nicméně jde rozhodně o krásný důkaz toho, že „zlatý český ručičky“ zatím rozhodně nikam nezmizely.

Leoš Mareš (1,1 milionu sledujících)

Bronzovou příčku českého Instagramu aktuálně drží moderátor Leoš Mareš (45), kterého sleduje lehce přes milion účtů. Od moderování ranní show na Evropě 2 přes vlastní hudební kariéru až po vyšperkovaný osobní marketing – Leoš rozhodně ví, jak Čechy zaujmout, a pokud bychom hodnotili nejsledovanější instagramové účty pouze dle sledujících čistě z České republiky, je velmi pravděpodobné, že by zlato patřilo právě jemu.

Little Caprice (1 milion sledujících)

Vlastním jménem Markéta Štroblová (33) vystupuje on-line pod svým hereckým jménem Little Caprice, které je poměrně známé a populární v branži filmů pro dospělé. Kariéru v erotickém průmyslu zahájila v roce 2008 a nyní má společně se svým manželem vlastní produkční společnost. Zatímco loni se její profil tak tak vešel do top 10, dnes už pomalu ale jistě začíná atakovat stupně vítězů. Můžeme jen spekulovat o tom, jak velkou roli v tom hrál fakt, že byla zima nebo pandemická opatření, která jen umocnila počet lidí, kteří byli nuceni sedět zavření doma a hledali všemožné způsoby, jak se zabavit či rozptýlit.

Karolina Kurková (932 tisíc sledujících)

Na dostřel milionové hranice a relativně i třetího Mareše se nachází supermodelka Karolína Kurková (38), která to z rodného Děčína dotáhla až do italské „Mekky módy“ Milána, prestižního časopisu Vogue a spolupracím s těmi nejslavnějšími módními firmami světa. Dnes žije v New Yorku a v jejím životopise najdeme kromě četných modelingových úspěchů i pár filmových rolí. Posty jsou opět psány anglicky, což značí, že Karolínu díky její kariéře sledují lidé z celého světa.

Jiří Král (922 tisíc sledujících)

Jen o deset tisíc sledujících níže najdeme podnikatele a influencera, dříve youtubera Jiřího Krále (32). Pokud náhodou opět podle jména nevíte, zeptejte se svých ratolestí, ty vám určitě vysvětlí, o koho jde. Letos v září to budou již 4 roky, co vydal své poslední video na kanále „Jirka Král“, kde má působivých 1,11 milionu odběratelů. O tom, jak veleúspěšným youtuberem svého času byl, by vám měl leccos napovědět fakt, že i když už téměř 4 roky nevydal jediné video, jeho kanál je stále 3. nejsledovanější na české scéně. Dnes je však on-line o mnoho méně aktivní, protože to není tak dávno, co se držel na 4. pozici nejsledovanějších českých instagramových účtů.

Anna Šulcová (904 tisíc sledujících)

Blogerka a nejmladší influencerka na tomto seznamu Anna Šulcová (23) studium marketingu, kterému se aktuálně věnuje, přetavuje ve vskutku působivou on-line kariéru. Nejenže letos téměř jistě překoná milion sledujících na Instagramu, ale dle časopisu Forbes loni patřila mezi 10 nejvýdělečnějších youtuberů na české scéně s odhadovanými příjmy ve výši 5 milionů korun. O téhle slečně ještě rozhodně uslyšíme.

Monika Bagárová (887 tisíc sledujících)

Monikou Bagárovou (27) jsme se poprvé setkali v roce 2009, kdy skončila jako pátá ve známé pěvecké soutěži. A byť tehdy nezvítězila, podařilo se jí od té doby svou hudební kariéru neskutečně nakopnout. Důkazem budiž nejen počet sledujících na Instagramu, ale i fakt, že v roce 2020 už zasedla jakožto porotkyně v soutěži, která ji proslavila.

Jan Macák (856 tisíc sledujících)

Další jméno, po jehož přečtení se vám možná nic nevybaví. To proto, že Jana Macáka (24) všichni znají spíš pod přezdívkou „MenT“. Jde o zástupce mladých influencerů, kteří svou kariéru veřejně známých osobností zahájili v období největšího rozkvětu YouTube tvorbou videí. Dnes patří MenT k nejvlivnějším a nejsledovanějším influencerům Česka a kromě Instagramu se může pochlubit 1,44 miliony odběratelů na YouTube, což z něj dělá nejvíce odebíraného českého youtubera.

Dominik Feri (855 tisíc sledujících)

Pád z vrcholu až na dno? V případě Instagramu a počtu sledujících zatím bývalý poslanec Dominik Feri (25) z první příčky spadl na konec první desítky. A jelikož ještě na konci roku 2021 měl jeho Instagram přes 900 tisíc sledujících, lze předpokládat, že kauza obvinění ze sexuálního násilí, která způsobila jeho konec v politice i konec veřejného vystupování, ho zároveň připravila o nejednoho fanouška. Nicméně jak píše ve svém doposud posledním postu z 8. března: „Po 9 měsících konečně nastal posun. Prokážu svou nevinu tak jako doposud ve všech ostatních případech v této věci. Doufám, že s vámi brzo budu komunikovat jako dřív.“ Tak kdo ví, možná se Dominik co nevidět minimálně do on-line světa vrátí a zahájí tažení za obhájením svého titulu nejsledovanějšího Čecha Instagramu.