12 karmických zákonů, které vám změní život k lepšímu. Čím byste se měli řídit?

Toužíte po tom, abyste měli šťastnější život? Pak zkuste dodržovat 12 karmických zákonů. Následující zásady vám umožní být spokojenější a vyrovnanější.

Karmu můžeme považovat za jakýsi neviditelný systém, který funguje kolem nás všech. Jestliže se vám například v životě opakují určité negativní události, může k tomu docházet proto, abyste ve svém životě něco pochopili nebo změnili. Dodržováním 12 zákonů karmy se od těchto nepříjemných cyklů můžete osvobodit. Svým myšlením, řečí i konáním probouzíte sílu, která bude určitým způsobem reagovat.

1. Zákon příčiny a následku – hlavní zákon

Úplně první zákon karmy říká, že co zasejeme, to sklidíme. Zamyslete se nad tím, jakou energii vysíláte do vesmíru, protože přesně ta se vám vrátí. Snažte se tedy chovat tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k vám. Jednoduše řečeno, jestliže ve svém životě chcete prožívat lásku a mír, nemůžete v sobě mít nenávist a konfliktnost.

Negativní pocity a myšlenky v nás může vyvolávat také současná situace ve světě:

2. Zákon tvorby

Tento zákon říká, že pokud chceme v životě něčeho dosáhnout, musíme pro to něco udělat. Nečinnost nás nikam neposune, a proto se o své cíle musíme snažit. Pouhé přání a myšlenka nestačí – musíme vyvinout nějakou akci.

3. Zákon pokory

Tento zákon hovoří o tom, že se musíme naučit vděčnosti. Často myslíme na to, co bychom ještě v mohli mít, a zapomínáme na pokoru. Je důležité umět si vážit toho, co nám život už dal. Pokud si tyto věci neuvědomíme, nikdy nemůžeme být šťastní.

4. Zákon růstu

Je důležité, abychom se naučili duchovně růst. Jsme to my, kdo se musí změnit, a to uvnitř sebe. Nemůžeme čekat, že se budou měnit jiní lidé nebo věci kolem nás.

5. Zákon zodpovědnosti

Náš život je jakýmsi odrazem našeho vnitřního já. Zrcadlí nám to, co děláme. V životě každého člověka se objeví mnoho překážek, ale je jen a jen na něm, jak se k nim postaví. Je důležité umět přijmou zodpovědnost za své činy a přiznat si vlastní chybu.

6. Zákon propojení

Tento zákon říká, že vše ve vesmíru je propojeno. Minulost, přítomnost i budoucnost mají vazby. Každé naše rozhodnutí nebo krok s sebou přinese určité odezvy. I když se nám stanou negativní věci, nesmíme zapomínat, že všechno zlé je pro něco dobré. Vše se děje z nějakého důvodu a častokrát ho pochopíme až později.

7. Zákon soustředění

Je důležité naučit se soustředit svou mysl na jednu určitou věc. Nemůžeme myslet na dvě věci současně. Naučte se vytyčit si svůj cíl a snažte se na něj zaměřit veškerou svou pozornost.

8. Zákon dávání a pohostinnosti

V životě bychom se měli naučit ostatním dávat. Pokud někdo jen bere a nic nevrací zpět, přinese mu to do špatnou karmu. Když pro nás někdo udělá něco hezkého, oplaťme mu to. Jednejme ve svém životě tak, že budeme příkladem pro ostatní. Pomáhejme a buďme laskaví a pohostinní.

9. Zákon přítomnosti

V našich myšlenkách nemůžeme žít v minulosti. Musíme se naučit přestat přemýšlet o tom, co by bylo, kdyby… Netrapme se svými chybami, spíše přemýšlejme nad tím, jak se z nich poučit v přítomnosti. Soustřeďme svůj život na vnímání teď a tady. Musíme nalézt sílu v přítomnosti, abychom mohli pokračovat a být šťastní.

10. Zákon změny

Karma nám může některé věci takzvaně cyklit pořád dokola. Bude je opakovat až do chvíle, kdy se poučíme a dokážeme, že jsme naši „karmickou zkoušku“ zvládli na jedničku. Historie se opakuje a my se z ní musíme poučit.

11. Zákon trpělivosti

Odměna vyžaduje práci. Většinou si ale na to, co chceme, musíme počkat. Klíčem k odměně je samozřejmě trpělivost. Vytoužené ovoce přijde, až bude ten pravý čas.

12. Zákon inspirace

Zákon, který nám říká, že bychom se měli snažit být vzorem a inspirací pro ostatní. Sami se snažme aplikovat vzorce chování, které bychom chtěli ve společnosti vidět. I jedinec může přispět k celkové změně.

Sdílejte článek
Štítky vesmír život psychologie zákon inspirace mentální zdraví buddhismus karma síla myšlenek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.