Celebrity

16. května 2024 12:52

Tomáš Durčák

Agáta má konečně klid. Soudní spor s expartnery je u konce, může s dětmi k moři

Agáta Hanychová u soudu s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová stihla ve dvou dnech uzavřít oba soudní spory, které vedla s exmanželem Jakubem Prachařem o dceru Miu a s expartnerem Jaromírem Soukupem o dceru Rozárku. Tatínkové dosáhli svého, Agáta už nesmí obě dcery fotit na sociální sítě. Bývalí partneři vyřešili i dohady okolo výživného. Oba muži budou platit shodné alimenty i příspěvky dcerám na budoucí život.

Agátě se konečně splnilo přání, které vyjádřila letos o Velikonocích, kdy na sociální sítě napsala: „Milí tatínkové, prosím, ukončeme mediální a soudní boj. Kvůli pohodě našich dětí už souhlasím se vším. Plaťte výživné, jaké si myslíte, že si vaše dcery zaslouží. Já respektuji vaše přání dcery nefotit.“ Od středy 15. května se jí totiž minimálně část o výživném a nefocení dcer definitivně splnila.

Svůj dvoudenní soudní maraton Agáta Hanychová zahájila v úterý 14. května s exmanželem Jakubem Prachařem. S tím si nakonec odsouhlasili měsíční výživné 25 tisíc korun, s tím, že 10 tisíc korun obdrží každých třicet dní přímo Agáta a zbylých 15 tisíc korun poputuje na spořící účet jeho dcery Mii.

Za to musí, jak informoval web eXtra.cz, Agáta „odstranit ze všech svých účtů na sociálních sítích všechny obrazové i zvukové příspěvky s Miou, a to do třiceti dnů ode dne nabytí právní moci rozsudku“.

„Šli jsme tam s dohodou, kterou jsme podepsali, a jsem ráda, že to všechno skončilo. Jsme dva civilizovaní lidé, kteří se dohodli na péči o dceru,“ okomentovala závěr sporu Agáta, která si zjevně oddychla.

Hned následující den čekalo Hanychovou „druhé kolo“, tentokrát s jejím expartnerem Jaromírem Soukupem, aby se dohodli na alimentech i stylu střídavé péče o její nejmladší dceru Rozárky. Soud se v otázce alimentů rozhodl nedělat rozdíly, bývalý majitel TV Barrandov tak bude muset stejně jako Jakub Prachař měsíčně na dceru dávat 10 tisíc přímo Agátě a dalších 15 tisíc na Rozárčin účet.

V tomto případě je však známa i detailní podoba střídavé péče. Stručně řečeno, Hanychová bude muset Rozárku tatínkovi předat u svého domu každý lichý týden v roce od středečních 9:30 ráno do čtvrtka do 19:00 večer. V sudé týdny pak od pátku od 9:30 ráno do nedělních 19:00 večer. Tento režim se v září změní a v sudé týdny bude Rozárka s Jaromírem od pátečních 9:30 do pondělních 19:00 a v liché týdny od středečních 9:30 do pátečních 9:30.

Rozhodnutí soudu také nově zahrnuje pro oba rodiče možnost vycestovat s Rozárkou do zahraničí, a to na maximálně 15 dní. Zároveň dostali Agáta i Jaromír u soudu zákaz zveřejňovat obrazové, zvukové či zvukově obrazové záznamy své nezletilé dcery. V neposlední řadě pak rozhodnutí upravuje střídavou péči i ve svátky a o letních prázdninách. U tatínka bude Rozárka každý sudý rok od 1. do 15. července a od 15. srpna do 31. srpna. Každý sudý rok s ním rovněž bude trávit Vánoce, což platí mimo jiné i pro letošní rok.

„Já jsem hodně spokojená. Je to přesně tak, jak jsem chtěla. Jsem ráda, že konečně můžu vzít děti k moři,“ řekla Agáta, která si nyní může ohledně soudních sporů o děti definitivně oddechnout, pro eXtra.cz.

Agáta Hanychová je aktuálně provdaná za svého dřívějšího partnera Miroslava Dopitu, se kterým má syna Kryšpína:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 7. 2024

Nezajímejte se o to, zda získáte více. Soustřeďte se na to, co už máte, Berani. Pracujte s tím, co ve vás rezonuje. Instinktivně víte, co funguje a co ne. Neztrácejte čas nesmyslnými záležitostmi. Zaměřte se na priority. Čím vyrovnanější a stabilnější budou dnes vaše emoce, tím více prosperity přijde do vašeho života.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.