Celebrity

16. října 2024 14:39

Michaela Vlčková

Bodyguard Meghan Markle: Kdyby neopustila Londýn, mohla dopadnout jako Diana

Bývalý bodyguard Meghan Markle promluvil o začátcích, kdy začala randit s princem Harrym. Přiznal, že vévodkyně ze Sussexu byla paranoidní. To bylo způsobeno tím, že kamkoliv Meghan šla, byla někým pronásledována. „Byla to noční můra,“ řekl Steve Davies s tím, že se pokud by Meghan zůstala žít v Londýně, dost pravděpodobně mohla dopadnout jako princezna Diana.

Řada zaměstnanců, kteří pro Meghan Markle pracovali v době, kdy začala randit s princem Harrym, ji popisují jako démona, narcistku a diktátora na podpatcích. Vévodkyně ze Sussexu také čelila obviněním, že své zaměstnance ponižuje a vystavuje je neúprosné šikaně.

Publicita byla pro Meghan stresující

Proti negativním výpovědím zaměstnanců se ohradil Meghanin bývalý bodyguard Steve Davies. V rozhovoru pro magazín In Touch nastínil, jaké bylo pro vévodkyni pracovat. „Dostává se jí špatné pověsti, že se s ní nepracuje moc dobře, že byla tou zlou osobou v královské rodině. Viděl jsem ji od práce ve studiu přes spolupráci s charitativními organizacemi,“ vzpomínal Davies, který byl u toho, když se relativně neznámá béčková herečka dostala do nelítostné záře reflektorů po celém světě.

Čtěte také: Mezi Harrym a králem přituhuje. Otec mu dle zdrojů nezvedá ani telefon, vévoda se bojí o rodinu

Po setkání s princem Harrym se její život takřka přes noc změnil. „Bylo mi jí líto, protože se z celebrity stala členkou největší rodiny na světě,“ uvedl bodyguard, který byl tehdy najat televizí NBC, aby hvězdu seriálu Kravaťáci hlídal v Torontu. „Veškerá ta publicita pro ni byla stresující,“ nechal se slyšet.

O nepříjemnostech spojených s velkým zájmem nejenom médií vyprávěla vévodkyně také v netflixovém dokumentu Harry & Meghan. „Můj pronajatý dům byl obklopen fotografy, kteří čekali, až něco udělám. Najednou se všechno v mém životě stalo izolovanější. Všechny záclony byly zatažené, všechny žaluzie stažené. Bylo to děsivé,“ pronesla v dokumentu.

Pronásledování si vybralo svou daň

To, že byla Meghan pod neustálým dohledem, si vybralo podle bodyguarda svou daň. „Byla paranoidní. Všude, kam jsme šli, nás sledovali lidé. Měli jsme problémy s drony, pronásledovala nás vozidla. Byla to noční můra,“ zdůraznil.

Všechno, co považovala za samozřejmé ve svém starém životě, zmizelo. Když se Davies po pár týdnech Meghan zeptal, co by chtěla dělat, řekla, že by si ráda zašla nakoupit potraviny do obchodu. „Předchozí bezpečnostní tým jí to nedovolil. Tak jsem tlačil vozík po obchodě s potravinami a ona si do něj dávala věci. To se jí opravdu líbilo,“ vzpomínal.

Akvárium pro zlaté rybky

Přísná omezení však přišla až v momentě, kdy se přestěhovala do Anglie. Tou dobou pro ni Steve už nepracoval, stali se z nich ale přátelé, a tak jel do Velké Británie Meghan navštívit. Poté, co vyrazil do Anglie, přirovnal její život k akváriu pro zlaté rybky.

„Od chvíle, co začala randit s Harrym, ji fotografové pronásledovali, projížděli semafory na červenou, aby se k jejímu vozu dostali blíž,“ popsal Steve.

Mohla dopadnout jako Diana

Nebezpečné situace byly podle bodyguarda zcela běžné. Kvůli tomu se obával, že kdyby Meghan zůstala v Londýně, mohlo se jí stát to, co princezně Dianě v Paříži.

Situace byla natolik špatná, že jak později Meghan přiznala, nevyhnula se myšlenkám na sebevraždu. „Miluje Harryho, miluje děti, ale může to způsobit velké deprese, když se bojíte otevřít noviny, abyste viděli, co o vás lidé píší,“ poznamenal Davies a dodal, že nepomohl ani fakt, že Buckinghamský palác kontroloval PR, zatímco Meghan byla vždy zvyklá, že si PR mohla kontrolovat sama se svým týmem.

Mohlo by vás zajímat: Dojemná zpověď prince Harryho: Přiznal, že po smrti princezny Diany v sobě dusil emoce

Podle Stevea v té době přišel zlomový okamžik, kdy si zaměstnanci začali stěžovat na Meghan. „Zaměstnanci Buckinghamského paláce říkali, že pro ni nemohou pracovat,“ řekl s tím, že v Torontu měli lidé na Meghan naprosto jiný pohled. „Nikdo o ní neřekl špatné slovo. I přes tlak, který na ni byl vyvíjen, byla po celou dobu vřelá a ohleduplná,“ trval na svém.

„Je přátelská a má velké srdce. Ke svým fanouškům se chová skvěle a ráda by lidem vyšla vstříc. To je to, co mě bolí, že si lidé myslí opak,“ povzdechl si a doplnil, že to je důvod, proč se nyní rozhodl promluvit.

Přestože pro vévodkyni již léta nepracuje, považuje ji za svou blízkou přítelkyni. „Dokonce mě s manželkou pozvali na svatbu, takhle moc jsme se sblížili,“ pochlubil se.

„Pracoval bych s ní klidně znovu, nevidím v tom problém. Pracovalo se pro ni dobře, je to dobrý člověk,“ uzavřel.

Princezna Kate podle všeho úspěšně ukončila chemoterapii a vrátila se k pracovním povinnostem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 10. 2024

Někdo, koho máte velmi rádi, by vám mohl poskytnout inspiraci k nějaké tvůrčí činnosti. Můžete o svém příteli napsat píseň nebo báseň, nakreslit nebo namalovat portrét nebo uvařit speciální jídlo. Neváhejte kvůli ostychu nebo rozpakům. Vašeho přítele to dojme. Vaše úsilí bude oceněno a přispěje velkou měrou k trvalosti vašeho přátelství.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.