Blíží se první novoluní v roce 2024. Máte šanci si naplánovat skvělou budoucnost

Každé novoluní je počátkem nového cyklu a je příležitostí k novým začátkům. První letošní novoluní nás čeká 11. ledna ve 12 hodin a 57 minut. Tentokrát ho ovlivní zodpovědné a pracovité znamení Kozoroha a mohlo by být výborným začátkem celého roku. Jak nás ovlivní?

Novoluní je prvním dnem nového lunárního měsíce, a proto je spojováno s novými začátky. Jeden cyklus končí a druhý začíná. Je to výborná konstelace pro plánování, počátek nových projektů. Připomíná nám, že vždy existují příležitosti začít s novými věcmi nebo to zkusit znovu, zvláště pokud něco úplně nešlo podle plánu poprvé. Abyste se ale mohli pustit do něčeho nového, je potřeba dotáhnout do konce všechny resty, uzavřít vše, co nemáte dokončené, a udělat za tím pomyslnou tečku.

První letošní novoluní nás čeká 11. ledna přesně ve 12 hodin a 57 minut. Začátek roku je obdobím plánování a lednové novoluní vás k tomu přímo vyzývá. Právě teď je ta správná doba na to, abyste popřemýšleli nad tím, zda chcete dál pokračovat v zajetých kolejích, nebo zda se neposunete někam dál. Nezapomínejte na to, že tvůrci svého osudu jste vy sami, takže bez vašeho přičinění to nepůjde. Co byste chtěli v tomto roce dokázat? Co byste se chtěli naučit? Jak si představujete smysluplný život? Začněte s realizací svých záměrů a pamatujte na to, že navzdory tomu, co vám tento rok přinese, jste dostatečně silní, abyste zvládli cokoli, co vám přijde do cesty. Užívejte si život a věřte i na zázraky, protože ty se (někdy) opravdu dějí.

Praktický a pracovitý Kozoroh

Kozoroh je velmi trpělivý, zodpovědný, systematický, pragmatický a pracovitý. Ze všech znamení je nejpraktičtější a jako zemské znamení stojí nohama pevně na zemi. Je velmi ambiciózní, je pro něj důležité dosáhnout úspěchu a v životě to také obvykle dotáhne hodně daleko. Kozorozi jsou také velmi vytrvalí a trpěliví, nikdy nic nevzdávají. Povahou jsou to spíše introverti. Na někoho mohou působit až chladným dojmem, ale ve skutečnosti potřebují trochu víc času, než si na věc nebo člověka udělají názor. Jakmile se ovšem rozhodnou, že jim něco nebo někdo stojí za to, je to většinou láska na celý život.

Kozorohům vládne planeta Saturn (přečtěte si, které planety vládnou ostatním znamením). Tato planeta je spojována s překážkami, omezeními, disciplínou, autentičností a také úzkostí. Pod vlivem Saturnu se člověk bojí všeho, co je nové, a raději zůstává u toho, na co je zvyklý, co zná a co mu dává jistotu. Může nás ale také nutit, abychom se pokusili zjistit, co nás v životě brzdí, co nám brání zkusit něco nového, ale také abychom dořešili vše, co jsme dosud odkládali a čím jsme se nechtěli zabývat.

Co z toho všeho pro vás plyne?

Buďte realisté

Jak již bylo zíněno, novoluní je výbornou příležitostí pro nové začátky. Pod vlivem pragmatického Kozoroha ale není dobré vrhat se do něčeho po hlavě. Kozoroh ctí časem prověřené tradice. Váš plán by měl být dobře připravený a realistický. Dobré je ukončit všechny resty z minula, zaměřit se na to, abyste v budoucnu měli dostatek financí (například zrevidovat své úspory nebo dobře investovat) a věnovat se také kariéře. Dařit by se mělo projektům, které jsou důkladně promyšlené a využijí inovativní nápady, kreativitu a nové trendy.

Možná pomaleji, ale jistě

Kozoroh není sprinter, ale maratonský běžec. Místo toho, abyste se stresovali maličkostmi, zkuste se na všechno podívat z dlouhodobého hlediska. Představte si, kde byste chtěli být touto dobou příští rok. A pak se zaměřte na jednoduché a praktické kroky, které musíte podniknout, aby se tento sen stal skutečností.

Kozoroh je v astrologii představovaný mýtickou mořskou kozou, která má tělo kozy a ocas ryby. Ponořte se tedy do hlubin své fantazie a vytvořte si svůj plán pro hmotný svět.

Naučte se efektivně nakládat s časem

Kozoroh je znamení spojované s trpělivostí, spolehlivostí, důkladností a také efektivností. Možná máte v něčem ještě rezervy, neustále nestíháte, jste z práce unavení a otrávení, nedaří se vám dobře skloubit práci a osobní život... Výraz Time Management vám možná nic neříká, ale zkuste s tím něco udělat, budete to potřebovat.

Buďte zodpovědní

Kozoroh je zodpovědný a vy byste měli být také. Nejen vůči ostatním, ale i vůči sobě. I když má každý z nás spoustu starostí a zoufale málo času, je důležité, abyste o sebe víc dbali, hlavně pokud jde o zdraví. Když máte pocit, že na vás něco leze, zůstaňte raději doma. Choďte na pravidelné prohlídky, a pokud vás něco trápí, neodsouvejte to na později a řešte to hned.

Pozor na klouby a vazy

Když už je řeč o zdraví, buďte ve dnech kolem lednového novoluní opatrní hlavně na kolena, klouby, páteř a páteřní svalstvo, kosti, šlachy a vazivo. Pokud se chystáte na lyže nebo sáňky, pozor na pády a úrazy a také na prochladnutí. V těchto dnech je také více než vhodné pečovat o svou pleť, kontrolovat její stav. Právě kůže nás totiž může upozornit na to, že uvnitř těla není něco v pořádku. Krémy i masti jsou v těchto dnech mimořádně účinné. Doporučuje se jakákoli péče o pohybový aparát. Choďte na procházky v přírodě. Můžete se doma vzájemně namasírovat nebo zkusit cviky na protažení páteře. Nezapomeňte ani na  vhodnou výživu pro klouby. A také pečujte o své vlasy, dopřejte jim výživný zábal nebo si nechte zastřihnout konečky.

Rok 2024 podle předpovědi slavné kartářky:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.