Blíží se úplněk zvaný sněžný. Dodá vám sebevědomí a bude přát lásce

AURA - Měsíční horoskop na únor 2023

Únorový úplněk zvaný sněžný patřil mezi nejobávanější. Přicházel totiž uprostřed zimy, kdy docházely zásoby jídla. V dnešní době se hladomoru obávat nemusíme, ale tajemná síla úplňku zůstala. Jak nás ovlivní únorový úplněk, který bude tentokrát v ohnivém a sebevědomém znamení Lva?

Únorový a druhý letošní úplněk nastane v neděli 5. února 2023 večer, přesně v 19 hodin a 28 minut.  Jeho energie vás ale může ovlivňovat již den nebo dva předtím a také den či dva poté.

Indiánský sněžný úplněk

Tradičně se tomuto únorovému úplňku říká sněžný, což odráží situaci, která panuje v této době na severní polokouli a pro kterou je typické sněžení. Indiánští lovci v tuto dobu sledovali zvěř podle stop ve sněhu. Staří Keltové mu říkali také ledový úplněk, neboť je to nechladnější úplněk v roce. A indiánské kmeny ho nazývaly někdy hladovým úplňkem, protože drsné zimní podmínky znesnadňovaly lov a bylo málo potravy.

Úplněk ovládá nálady i chování člověka a je vždy vyrcholením, sklizní toho, co započalo novoluním. A je také vždy ovlivněn astrologickým znamením, ve kterém se nachází. Zatímco lednový úplněk byl ve znamení Raka a mohl vyvolávat melancholickou náladu, smutek a sklíčenost, ten únorový prohřeje ohnivé znamení Lva. Lidé narození v tomto znamení, jemuž vládne Slunce, mívají silné a zdravé sebevědomí, bývají energičtí, hrdí, velkorysí, vášniví a otevření. Touží vládnout, ovlivňovat, řídit, zářit, chtějí být obdivováni a chváleni, někdy mohou působit i ješitně a domýšlivě. Heslem Lvů je: vládnu, vítězím, řídím a dávám.

Lví úplněk vám dodá sebevědomí

Únorový úplněk by tedy mohl ukončit pocity zimní melancholie, samoty. Bude plný energie, lásky a vášně, bude přát milostným dobrodružstvím, různým flirtům, bude vyvolávat touhu po romantice. Můžete pocítit touhu něco začít, splnit si sny, prosadit se, ukázat se, bavit se. I lidé, kteří jsou spíš introvertní a ostýchavější, budou v této době průbojnější. Konečně se můžeme trochu otevřít ostatním lidem i okolnímu světu. Dejte si jen pozor na povýšenost, egocentrismus, aroganci. Obzvlášť nyní, když je Slunce ve znamení Vodnáře, který naopak vyznává svobodné myšlení, spolupráci a rovnost. Neřiďte se jen vlastními zájmy, ale berte ohled i na zájmy vašich nejbližších a lidí ve vašem okolí.

Doba úplňku ve Lvu přeje plodnosti, podpoře krásy a také tvořivosti a kreativitě. Zkuste se uvolnit a prostě se bavit. Udělejte něco, čím vyjádříte pozitivní energii. Uspořádejte večírek, kupte si něco, po čem už dlouho toužíte, vyrazte si s přáteli, kteří jsou mladí duchem.

Pečujte o své srdce a vlasy

Lev ovlivňuje srdce, krevní oběh, krevní tlak, ale i záda a bránici. Tyto orgány jsou v době kolem úplňku citlivé, proto se snažte o ně pečovat, příliš je nezatěžujte. Uděláte-li pro tyto části těla něco prospěšného, bude to působit dvojnásob dobře. Je vhodné vyhýbat se stresu, doplnit tělu horčík, dělat cviky na záda, objednat se na masáž zad, také pečovat o své vlasy. I lev je hrdý na svou hřívu. Pokud si zajdete ke kadeřníkovi nebo dopřejete svým vlasům nějakou kosmetickou péči, uvidíte, jak se to pozitivně odrazí na jejich kvalitě a kráse.

Toužíte po lásce? Vykouzlete si ji!

Síla Měsíce je opravdu velká. Dokonce tak, že pomáhá plnit sny a přání. Doba úplňku ve Lvu je například velmi vhodná pro kouzla na lásku. Můžete vyzkoušet například nápoj na přivolání lásky, který v Knize rituálů popisuje astroložka Martina Boháčová. Ale pozor, v tomto případě půjde opravdu o vášnivou lásku, takže pečlivě vybírejte, komu ho nabídnete. Recept je jednoduchý. Základem je víno (ideálně růžové nebo červené), do kterého přimícháte trošku šafránu nebo šalvěje. Snažte se do nápoje během jeho přípravy vložit svoji energii, myslete přitom na partnera. Stejně tak můžete připravit i chutné jídlo pro sebe a partnera, protože, jak známo, láska prochází žaludkem.

Zdroj: Najdise.cz, Astrologyanswers.com, Nakridlechandelu.cz