Blíží se první letošní úplněk zvaný vlčí. Může odhalit vaše nejhlubší tajemství

Lednový úplněk, zvaný vlčí, bude první v roce 2023 a tentokrát bude ovlivněn přecitlivělým znamením Raka. Kdy přesně nastane a jak na vás může působit?

Lednový úplněk, první v letošním roce, nás čeká v sobotu 7. ledna 2023, svého vrcholu dosáhne sedm minut po půlnoci. Pokud bude jasné počasí, mohla by to být krásná podívaná, protože Měsíc v tuto dobu stoupá vysoko na oblohu a opravdu mimořádně září. Dokonce tak jasně, že vám nejen nedá spát, ale také může odhalit nějaké tajemství.

S úplňkem je spojena zvláštní energie, která může ovlivňovat naše nálady a chování a můžeme ji pociťovat přibližně dva až tři dny předtím a také jeden až dva dny poté. Během úplňku ve znamení citlivého Raka může být tato energie opravdu silná a bude působit nejen na zrozence ve vodních znameních, tedy Raky, Štíry nebo Ryby, ale tentokrát opravdu na všechny. Po posledním, prosincovém úplňku ve vzdušném a komunikativním znamení Blíženců, který v nás vyvolával touhu seberealizovat se, poznávat nové věci i nové lidi, nás tento lednový může zaskočit negativními emocemi, plačtivými náladami, úzkostmi nebo sebelítostí. Je na každém z nás, zda se jimi nechá ovládnout.

Vlčí úplněk

Podle starých indiánských tradic se lednovému úplňku, prvnímu po zimním slunovratu, říká vlčí, protože právě v této době bývala velká zima, často i hodně sněhu, Měsíc jasně zářil a vlčí smečky hladově vyly kolem indiánských vesnic. Vlk je zvíře společenské, je symbolem pospolitosti. Ve vlčí smečce panuje přísná hierarchie, silnější vlci chrání ty slabší a nikdy je nenechají napospas lovcům nebo hladu. Někdy se tomuto úplňku také říká povánoční.

Úplněk pod vlivem Raka

Lednový úplněk ve znamení Raka bude ovlivňovat energie tohoto vodního, kardinálního a poměrně komplikovaného znamení. Raci jsou velmi zranitelní, citliví, ostýchaví a nejistí, bývají i urážliví a často reagují nepřiměřeně. Velký důraz kladou na rodinu, děti, partnerské vztahy, dodržování tradic, péči o své blízké, na nichž bývají i velmi citově závislí a neváhají se pro ně obětovat. Těžce nesou jakékoliv rány v mezilidských vztazích. Pokud cítí nějaký nátlak, prchají do svého úkrytu, kde hledají ochranu a kde se cítí bezpečně. Rakům navíc vládne Luna a jsou na její fáze velmi citliví.

Nenechte se překvapit a ovládnout emocemi

V tomto duchu se ponese i lednový úplněk. Může ve vás vyvolávat smutek, lítost či melancholii, aniž byste věděli proč. Můžete být vnímavější, vztahovačnější, náladoví, cítit potřebu uzavřít se více do sebe. Na některé věci můžete reagovat nepřiměřeně. Pozor na to, mohli byste vyřknout něco, co nikdo neměl slyšet. Obzvlášť zranitelní můžete být v dlouhodobých vztazích, ať už partnerských, nebo třeba pracovních. Je potřeba si to uvědomit a trochu se s tím poprat. Nezaobírejte se věcmi, které nemají význam, nenechte se vyprovokovat. Než vybuchnete, snažte se druhé pochopit nebo alespoň počítejte do deseti.

I když to nebude lehké, zkuste si v době kolem úplňku nebrat příliš osobně různé narážky nebo výtky svých nadřízených či partnera. Snažte se svou horší náladou neobtěžovat ostatní, protože i na ně úplněk působí. I když své emoce neovládnete, nic se neděje. Klidně si někam zalezte a poplačte si. V době kolem úplňku na to máte bezpochyby nárok. Nebojte se ani své nejhlubší pocity s někým sdílet. Měl by to být ale člověk, kterému naprosto důvěřujete. Vaše vzájemné pouto se může díky sdílení ještě posílit a prohloubit. Doba kolem úplňku rozhodně nebude vhodná k závažným životním nebo obchodním rozhodnutím.

Buďte s rodinou

A protože je pro Raky velmi důležitá rodina, je dobré si v době kolem tohoto úplňku uvědomit, co pro vás znamená, jak důležití jsou pro vás rodiče, děti, prarodiče nebo další příbuzní. Co pro vás znamená domov, zázemí, kam se rádi vracíte. Na rodinu ale jen nemyslete. Přitulte se ke svým blízkým, řekněte jim, že je máte rádi, snažte se s nimi trávit co nejvíce času a zvelebujte svůj domov. A nezapomeňte si během úplňku něco přát. Může se vám to splnit, obzvlášť, když své přání vyslovíte někde blízko vody.

Pozor na trávení

Rak ovlivňuje trávení, zejména žaludek, játra, žlučník a dvanácterník, citlivé jsou i ženské orgány, prsa, děloha. Snažte se ve dnech kolem úplňku nejíst nic tučného, vyhněte se sladkostem, alkoholu a sladkým limonádám. Dbejte na správný pitný režim. Uvědomte si, jak zázračné je vaše tělo, co všechno dokáže. A popřemýšlejte o tom, jak se k němu chováte, co pro něj děláte. A buďte na něj hodní.

Zdroj: autorský článek a najdise.cz, astrologyanswers.com