Čeká nás mimořádná nebeská podívaná. Zářivý a velmi silný úplněk ovlivní nás všechny

Před námi je krásný, zářivý a výjimečně silný úplněk, který nastane v citlivém znamení Raka. Energie tohoto znamení bude po nás vyžadovat soucit, empatii i lásku k bližním. Mohou nás ale nečekaně zasáhnout i pocity lítostivosti a podrážděnosti. Účinek úplňku ozvláštní vynikající postavení planety Uran. Koho zasáhne nejvíce?

Lednový úplněk, první v letošním roce, nás čeká v sobotu 7. ledna 2023, svého vrcholu dosáhne sedm minut po půlnoci. Při jasné obloze to bude výjimečná podívaná, protože Měsíc v této době na obloze září velmi jasně a vysoko.

S úplňkem je spojena zvláštní energie, která často ovlivňuje naše nálady a chování a můžeme ji pociťovat přibližně dva až tři dny předtím a také jeden až dva dny poté. Během úplňku ve znamení citlivého Raka může být tato energie opravdu silná a bude působit nejen na zrozence ve vodních znameních, tedy Raky, Štíry nebo Ryby, ale tentokrát opravdu na všechny.

Která znamení budou ve hře?

Úplněk nastane na 16 stupni Raka, tedy ve 2. dekanu tohoto znamení, a svým účinkem nejvíce ovlivní lidi, kteří se narodili v prostředních deseti dnech znamení Raka, Štíra a Ryb. Tento úplněk bude o hlubokém ponoření do vlastního nitra, abychom se dokázali vyrovnat se zásadními proměnami, které nám v minulosti vstoupily do našich životů. Jelikož proběhne ve znamení Raka, je jeho energie soucitná, pečující a láskyplná. Pod jeho vlivem se potřebujeme cítit milovaní, toužíme po jistotách, zejména těch citových. I silná znamení, mezi která řadíme Berany, Kozorohy a Váhy, mohou pociťovat výraznou touhu po láskyplném objetí, ale mohou být i zlostní nebo zcela netypicky plačtiví. Berani budou „plakat“ nad svou kariéru, Kozorozi a Váhy mohou řešit napětí v partnerských vztazích.

Zajímavostí tohoto úplňku je vynikající postavení planety Uran, která je k oběma Světlům (tak se říká v astrologii Luně a Slunci) v příznivém postavení. Její elektrizující vliv pocítíme všichni, někdo sice nebude moci spát, ale většině z nás vnukne geniální myšlenky, nápady a ideje. Mohou se zjevit i v našich snech jako záblesk intuice i génia.

  • Podle sabiánských symbolů tento úplněk ukazuje na proces individualizace a uvědomění, že všechny protiklady se setkají v jednom aktivním středu, v našem svébytném Já.
  • Podle numerologie je úplněk pod vibrací šestky, čísla krásy, lásky a také rodiny. Povzbuzuje nás, abychom v sobě nalezli vnitřní půvab, stali se pro druhé přitažlivými a eroticky vzrušujícími. Úplněk tedy přeje nejen milostným citům, ale i sexu. Může se dostavit štěstí v peněžních transakcích a v získávání nových zdrojů peněz.

Držíte úplňkový půst?

Rak ovlivňuje žaludek, mléčné žlázy a trávení. Žaludek je nejcitlivější orgán našeho těla. Měli bychom tedy nejen v těchto dnech jíst v klidu, bez spěchu, každé sousto si vychutnat. Držíte-li úplňkový půst, uvědomte si že půst není hladovění. Vybírejte si potraviny podle glykemického indexu, který udává, jak rychle přechází cukr z jídla do krve. Jsou potraviny, které udrží hladinu krevního cukru vysoko, a tedy zasytí na delší dobu. Ze zeleniny je to především mrkev, brokolice, celer, petržel, bílé zelí a kukuřice, z luštěnin hrách, čočka a fazole. Dále jsou to ořechy, ovesná kaše, celozrnné pečivo, neloupaná rýže, nízkotučné mléko a rajčatová šťáva.

Zdroj: Autorský článek, najdise.cz a kalorické-tabulky.cz

Znamení Raka je znamení obětavé a starostlivé lásky, podívejte se na jeho charakteristiku:

Mohlo by vás ještě zajímat:

A vyzkoušejte i jeden zábavný TEST:

Sdílejte článek
Štítky Uran půst Rak úplňky v roce 2023 leden 2023

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.