Celebrity

15. listopadu 2023 06:00

Tomáš Durčák

Bylo mi ctí, brácho, roztáhni křídla a leť. Joey z Přátel se rozloučil s Matthewem Perrym

Byť od smrti Matthewa Perryho již uplynuly více než dva týdny, žádný herec z hlavního obsazení sitcomu Přátelé se zatím k osobnímu vyjádření neodhodlal. Všichni pouze vydali společné prohlášení. Velké ticho nyní prolomil Matt LeBlanc, známý ze seriálu jako Joey Tribbiani, jenž měl k Perrymu při natáčení velmi blízko.

Tři dny po Perryho smrti zveřejnila pětice hlavních herců z Přátel společné prohlášení, v němž vysvětlili, že Matthew pro ně nebyl jen kolegou, ale rodinou, takže potřebují nějaký čas, než budou schopni k jeho tragickému úmrtí říct více. Prvním z nich, který se nyní odhodlal sdělit více, je herec a moderátor Matt LeBlanc alias Joey Tribbiani. Své dojemné sbohem dlouholetému kamarádovi zveřejnil na svých sociálních sítích.

„Matthewe, jen s těžkým srdcem ti nyní dávám sbohem. Naše společné chvíle patří upřímně k těm nejlepším a nejoblíbenějším v mém životě,“ začal své vyjádření ke smrti hereckého parťáka i kamaráda v reálném životě LeBlanc. „Bylo mi ctí sdílet s tebou plac a nazývat tě svým přítelem. Vždycky když si na tebe vzpomenu, budu se usmívat a nikdy na tebe nezapomenu. Nikdy,“ napsal dále herec, kterého stejně jako ostatní kolegy z Přátel Perryho smrt zdrtila.

Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox i David Schwimmer se začátkem listopadu rovněž v Los Angeles zúčastnili Perryho pohřbu, na němž nechyběl ani hercův dvaaosmdesátiletý otec John Perry. Místem hercova posledního odpočinku se stal slavný hřbitov Forest Lawn, kde je pochován také Michael Jackson či Elizabeth Taylor.

„Roztáhni křídla a leť, brácho, konečně jsi volný. Posílám mnoho lásky,“ dodal seriálový Joey a s humorem sobě vlastním svůj vzkaz zakončil slovy: ‚A těch dvacet babek, co mi dlužíš, si teda už asi necháš.‘“ LeBlanc vzkaz doplnil několika společnými snímky s Perrym ze seriálu Přátelé.

Jeho příspěvek za pouhé dvě hodiny nasbíral na Instagramu téměř 3,5 milionu lajků a více než 120 tisíc komentářů! Je tak pravděpodobné, že svá poslední rozloučení s Perrym dříve či později zveřejní i další členové hereckého ansámblu Přátel, fanoušci na ně totiž jsou očividně velmi zvědaví.

Matthew Perry byl pohřben na známém hřbitově Forest Lawn v Los Angeles:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.