Celebrity

13. února 2023 05:59

Vanesa Havlíková

Carla Bruni má módu v malíku. Bývalá první dáma je ikonou elegance a vkusu

Před patnácti lety se bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy (68) oženil s italskou zpěvačkou a modelkou Carlou Bruni (55). Bývalá první dáma je známá tím, že má módu v oblibě a považuje ji za velkou vášeň. Na módních přehlídkách září i po padesátce a postavu by jí mohly závidět o generace mladší dámy.

Italská modelka a zpěvačka Carla Bruni se do povědomí veřejnosti dostala díky úspěšné modelingové a pěvecké kariéře. Většině lidem se ale vryla do paměti především kontroverzním vztahem s bývalým francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym.

K modelingu se Carla Bruni dostala náhodně

Carla dosáhla vrcholu modelingové kariéry v 80. letech, ale i ve svých 55 letech se stále objevuje na módních molech a ukazuje, že věk je pouze číslo. Na podzimní přehlídce značky Tod’s byla hlavní hvězdou a o rok dříve si molo podmanila i společně s Naomi Campbell (52) na přehlídce pro módní dům Balmain.

Podívejte se na podzimní přehlídku pražského fashion weeku:

Ke kariéře modelky se přitom dostala zcela náhodou. Bývalá první dáma se narodila v italském Turíně, ale od svých sedmi let žila ve Francii. Následně odjela studovat internátní školu do Švýcarska a ve studiu pokračovala v Paříži, kde se měla stát architektkou. Osud tomu ale chtěl jinak a v devatenácti letech ji objevil modelingový skaut a Carla tak poprvé nahlédla do světa modelingu.

Během osmdesátých a devadesátých let patřila k nejznámějším a nejvyhledávanějším modelkám světa. Zájem o ni jevily světové módní domy jako Chanel, Christian Dior, Balmain, Yves Saint Laurent či Givenchy.

Mohlo by vás zajímat: Ze sirotčince až na vrchol. Jak Coco Chanel dobyla svět módy?

Své kariéry se nevzdala ani jako první dáma Francie

Kromě modelingu se půvabná bruneta začala věnovat také hudbě a dnes má na kontě šest studiových alb. Mimo jiné se věnuje i charitativní činnosti. V roce 2008 se stala světovou velvyslankyní Nadace pro ochranu matek a dětí před HIV. K tomuto kroku ji přiměla smrt jejího bratra, který zemřel na AIDS.

S někdejším prezidentem Francie Nicolasem Sarkozym se seznámila v roce 2007 a o rok později se společně v Paříži vzali. První dámou se stala v roce 2012. Se Sarkozym jsou stále v manželském svazku a společně vychovávají dceru Giulii, která se narodila 19. října 2011. Z předchozího vztahu s  francouzským filozofem Raphaëlem Enthovenem má syna Auréliena (21).

Jakou první dámou bude Eva Pavlová? Přečtěte si ZDE.

V oblibě má zpěvačka zejména elegantní módní kousky

Přestože Carla Bruni v zimě oslavila 55.narozeniny může se pyšnit stále perfektní figurou, kterou jí mohou závidět i o generace mladší ženy. Oblibu má zpěvačka také v módě, která hraje v jejím životě významnou roli. Poté, co se stala první dámou, doznal její módní styl ale určité proměny. Dřívější bohémský, uvolněný a volnější look nechala za sebou a začala se oblékat elegantně. Mezi její oblíbené kousky patří kostýmky, šaty, pouzdrové sukně a kalhoty, které vždy skvěle nakombinuje s ostatními doplňky.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.