2. června 2011 22:20
Petr SoučekHovězí nudličky s portským vínem a salátem
Zdravý recept, kterým potěšíme zejména pány! Zkuste si také připravit hovězí nudličky na portském víně. Ideální příloha je lehký salát.
Ingredience:
Hlavní jídlo
- hovězí maso zadnímrkevcibuleportské vínojavorový sirupsójová omáčkavaječný bílekbrambory
Salát
- ledový salát
- mladá cibulka
- bílý balsamikový ocet
- javorový sirup
- pepř
Postup:
Hovězí maso pokrájíme na nudličky a marinujeme ho ve dvou lžičkách sójové omáčky a dvou lžičkách portského vína. Necháme uležet a po půl hodině přidáme vaječný bílek a necháme ještě chvíli marinovat.
Pak dáme vařit brambory ve slupce a pokrájíme si cibuli a mrkev na špalíčky (přibližně stejně velké jako maso). Na pánev nalijeme lžíci olivového oleje a připravenou zeleninu orestujeme. Po 5 minutách na zeleninu nalijeme dvě lžíce portského vína a půl lžičky javorového sirupu. Dusíme pod pokličkou. Jakmile jsou brambory a zelenina hotové, orestujeme na pánvi maso, které jsme nechaly 3 minuty odležet.
Podáváme se salátem:
Ledový salát a mladou cibulku pokrájíme na kousky, okořeníme mletým barevným pepřem a ochutíme dvěmi lžičkami balsamikového octa, lžičkou javorového sirupu a polovinou lžičky olivového oleje.