Celebrity

13. března 2023 05:30

Marie Makovská

Karel Zima bude potřetí tátou. Známe pohlaví miminka i krásné jméno hebrejského původu

Herec Karel Zima prožívá krásné období

Před nedávnem Karel Zima (51) oznámil šťastnou novinu prostřednictvím sociálních sítí. S manželkou Lucií (32) čekají miminko a pro web Prima Ženy nyní herec prozradil, že už znají pohlaví, a dokonce vybrali jméno.

Všestranného umělce Karla Zimu jste mohli vidět jako herce například v divácky oblíbeném seriálu Slunečná, ale i v mnoha dalších seriálech, filmech, zahraničních reklamách a samozřejmě v divadelních hrách. Je také autorem scénářů a věnuje se i dabingu. Nyní se připravuje na několik důležitých rolí –⁠ některé z nich budou divadelní a jedna tou nejdůležitější v životě. S manželkou Lucií totiž očekávají příchod miminka.

První zprávou pro širokou veřejnost o této šťastné události bylo video, které herec sdílel na svém Instagramu. Je na něm pozitivní těhotenský test i rostoucí bříško partnerky. Nyní nám Karel Zima prozradil, že už znají pohlaví a mají vybrané jméno. „Víme, že to bude kluk a rádi bychom Eliáše, když to všechno bude v pořádku.“ Jméno Eliáš je původem z hebrejštiny. Variantami je třeba Elias či Ilja a vychází z hebrejského Elíjjíhu, což znamená „můj pán je Bůh“. V bibli je jeho nositelem prorok Elijáš a svátek připadá na 20. července.

Třetí dítě, stejný strach

Karel Zima má z minulého manželství s herečkou Magdalénou Zimovou dvě děti, Agátu a Jonáše. Jak bude přistupovat k výchově třetího potomka? „Je to dávno a za tu dobu toho člověk hodně zažil, zjistil a snad se i poučil z některých věcí. Uplynulo 22 let od narození dcery a 19 let od narození syna,“ popsal herec a doplnil, že strach má v případě dětí a rodiny člověk stále stejný. „Dejme tomu, že má člověk v uvozovkách menší nervy během porodu, protože to už jednou zažil. To ale neznamená, že se nebojíte. Vždycky, když je to poprvé, tak jsou ty emoce největší, jako když jdete poprvé k Niagarským vodopádům, taky z toho budete víc vedle, než když tam budete podruhé, potřetí. Ale zase na druhou stranu, když je člověk starší a je blíž smrti, tak si těch věcí zase váží víc a užívá si je. Prožívá jinak to, co třeba před tím tolik neprožíval, zkrátka je to jiné,“ vysvětlil.

Přečtěte si také: Jakub Štáfek bude dvojnásobným otcem. Příchod miminka naznačil narážkou na jídlo

Největší adrenalinový zážitek

Není žádným tajemstvím, že zálibou Karla Zimy je natáčení v exteriérech a extrémních přírodních podmínkách, za svou kariéru už si vyzkoušel několik kaskadérských kousků. Zažil i pár vážných zranění, které souvisely například s prasklou lebkou nebo rozdrcenými obratli. Donedávna se věnoval své velké vášni – rallye, s čímž ale skončil kvůli tomu, že před několika lety daroval ledvinu muži s nevyléčitelným onemocněním. Nyní jako největší adrenalinový zážitek poslední doby popisuje život s manželkou Lucií. „Je to mnoho krásných i peprných okamžiků,“ řekl s nadsázkou. „Úplně nahoře by samozřejmě bylo zjištění, že čekáme miminko. To se nedá s ničím srovnat.“

Snad tedy manželům Zimovým v životě zůstane příjemná špetka adrenalinu a zároveň budou mít jako rodina vždy dostatek toho nedůležitějšího – zdraví.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.