Celebrity

13. března 2023 05:30

Marie Makovská

Karel Zima bude potřetí tátou. Známe pohlaví miminka i krásné jméno hebrejského původu

Herec Karel Zima prožívá krásné období

Před nedávnem Karel Zima (51) oznámil šťastnou novinu prostřednictvím sociálních sítí. S manželkou Lucií (32) čekají miminko a pro web Prima Ženy nyní herec prozradil, že už znají pohlaví, a dokonce vybrali jméno.

Všestranného umělce Karla Zimu jste mohli vidět jako herce například v divácky oblíbeném seriálu Slunečná, ale i v mnoha dalších seriálech, filmech, zahraničních reklamách a samozřejmě v divadelních hrách. Je také autorem scénářů a věnuje se i dabingu. Nyní se připravuje na několik důležitých rolí –⁠ některé z nich budou divadelní a jedna tou nejdůležitější v životě. S manželkou Lucií totiž očekávají příchod miminka.

První zprávou pro širokou veřejnost o této šťastné události bylo video, které herec sdílel na svém Instagramu. Je na něm pozitivní těhotenský test i rostoucí bříško partnerky. Nyní nám Karel Zima prozradil, že už znají pohlaví a mají vybrané jméno. „Víme, že to bude kluk a rádi bychom Eliáše, když to všechno bude v pořádku.“ Jméno Eliáš je původem z hebrejštiny. Variantami je třeba Elias či Ilja a vychází z hebrejského Elíjjíhu, což znamená „můj pán je Bůh“. V bibli je jeho nositelem prorok Elijáš a svátek připadá na 20. července.

Třetí dítě, stejný strach

Karel Zima má z minulého manželství s herečkou Magdalénou Zimovou dvě děti, Agátu a Jonáše. Jak bude přistupovat k výchově třetího potomka? „Je to dávno a za tu dobu toho člověk hodně zažil, zjistil a snad se i poučil z některých věcí. Uplynulo 22 let od narození dcery a 19 let od narození syna,“ popsal herec a doplnil, že strach má v případě dětí a rodiny člověk stále stejný. „Dejme tomu, že má člověk v uvozovkách menší nervy během porodu, protože to už jednou zažil. To ale neznamená, že se nebojíte. Vždycky, když je to poprvé, tak jsou ty emoce největší, jako když jdete poprvé k Niagarským vodopádům, taky z toho budete víc vedle, než když tam budete podruhé, potřetí. Ale zase na druhou stranu, když je člověk starší a je blíž smrti, tak si těch věcí zase váží víc a užívá si je. Prožívá jinak to, co třeba před tím tolik neprožíval, zkrátka je to jiné,“ vysvětlil.

Přečtěte si také: Jakub Štáfek bude dvojnásobným otcem. Příchod miminka naznačil narážkou na jídlo

Největší adrenalinový zážitek

Není žádným tajemstvím, že zálibou Karla Zimy je natáčení v exteriérech a extrémních přírodních podmínkách, za svou kariéru už si vyzkoušel několik kaskadérských kousků. Zažil i pár vážných zranění, které souvisely například s prasklou lebkou nebo rozdrcenými obratli. Donedávna se věnoval své velké vášni – rallye, s čímž ale skončil kvůli tomu, že před několika lety daroval ledvinu muži s nevyléčitelným onemocněním. Nyní jako největší adrenalinový zážitek poslední doby popisuje život s manželkou Lucií. „Je to mnoho krásných i peprných okamžiků,“ řekl s nadsázkou. „Úplně nahoře by samozřejmě bylo zjištění, že čekáme miminko. To se nedá s ničím srovnat.“

Snad tedy manželům Zimovým v životě zůstane příjemná špetka adrenalinu a zároveň budou mít jako rodina vždy dostatek toho nedůležitějšího – zdraví.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.