Lunární kalendář na 26. týden: Pozor na prochladnutí, hrozí záněty ledvin

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Vah, Štíra a Střelce. A i když svítí sluníčko, dny jsou chladné. Často dochází k zánětům ledvin nebo močového měchýře. Potrápit vás mohou také bolesti zad. Co dělat podle vlivu měsíce pro své zdraví, krásu i pohodu?

27. – 28. června – Váhy

Měsíc v následujících dvou dnech putuje znamením Vah, které působí na ledviny, močový měchýř a oblast kyčlí. Cokoliv pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát blahodárněji než v jiné dny. Vše, co je naopak zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v této oblasti.

Ve dnech Vah hrozí více než kdy jindy prochladnutí a následné záněty v oblasti ledvin a močového měchýře. Snažte se proto tuto oblast držet v teple. Vyrazíte-li se koupat, vždy, když vylezete z vody, převlékněte se do suchého. Pokud už se zánět projeví, sáhněte po bylinkách, uleví od bolesti a utlumí zánět. Skvělá je lichořeřišnice. Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim, ideálně byste měli mít v sobě do oběda jeden litr čisté vody nebo bylinkových čajů. Vyhněte se alkoholu. Do svého jídelníčku zařaďte mořské řasy, ostružiny a černou rýži, všechny tyto potraviny prospívají ledvinám a močovému měchýři.

Čtěte také: Dodržujete pitný režim? 10 zajímavostí, které jste možná nevěděli!

Snažte se v těchto dnech více relaxovat. Dopřejte si masáž celého těla, zajděte na kosmetiku nebo si udělejte vlastní beauty salon doma. Vyzkoušejte kouzlo voňavých bylinek v podobě vonných svíček, aromaterapie nebo bylinkové lázně. Uvidíte, že se budete cítit jako znovuzrození. Doma vám půjde od ruky úklid, tak se vrhněte na úklid skříní a třídění věcí, do kterého se vám doteď nechtělo. Budete mít za chvilku hotovo.

29. – 30. června – Štír

Měsíc v následujících dnech putuje ve znamení Štíra a působí na pohlavní orgány, močovody i sexualitu. Všechno, co pro tuto oblast uděláte pozitivního, působí mnohem intenzivněji než v jiné dny. Vše, co ji však zatěžuje, působí škodlivěji, včetně operací a lékařských zákroků.

Čtěte také: Čínský horoskop na rok 2023: Co nás čeká v roce vodního Zajíce? Láska a větší porozumění

I když je počasí krásné, stále platí, že dny jsou studené a můžete snadno prochladnout. Pokud vás trápí ženské problémy, vsaďte na kontryhel. Tato bylinka je úžasná jako sedací koupel i lahodný čaj, který popíjejte dvakrát denně. Snažte se v těchto dnech vyhnout všem negativním zprávám, raději si užijte večer s rodinou nebo přáteli. Nedržte ve svém životě nic, co už vám dlouhodobě neslouží. Je čas vše nefunkční ukončit a pak se můžete těšit na nové začátky. Víc než kdy jindy se snažte odpouštět, a to jak sobě, tak i druhým. Než něco řeknete, důkladně si vše promyslete. Slovem lze velmi rychle ublížit, ale jednou vyřčená slova, už nelze vzít zpět. Užijte si večer plný vášně se svým partnerem, dny přejí lásce a intimitě.

1. – 2. července - Střelec

Měsíc v následujících dvou dnech putuje ve znamení Střelce a působí na stehna, boky, křížovou kost a pohyblivost. Cokoliv v těchto dnech uděláte pro tyto části těla pozitivního, působí blahodárněji než v jiné dny. Všechno, co však nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více. Není vhodné ani podstupovat operace a lékařské zákroky těchto oblastí.

Máte-li sedavé zaměstnání a pravidelně necvičíte ani nesportujete, pak vás jistě trápí bolesti zad. V těchto dnech se mohou ozývat mnohem intenzivněji a připomenout vám tak, že je potřeba i zádům věnovat dostatečnou péči. Protahujte se, zajděte na jógu nebo pilates a naučte se, jak správně a aktivně sedět. Od bolesti uleví masáž z rukou zkušeného odborníka i plavání. Pokud jste ještě nezkusili, zajděte na lekci cvičení čchi-kung. Je naprosto úžasné, dobije vám ztracenou energii a zklidní mysl. Nezapomínejte na dostatečný přísun vitamínů, vaše kosti stále potřebují vápník, zabráníte tak v pozdějším věku řídnutí kostí.

Mohlo by vás zajímat: Dbejte v jídelníčku na dostatek vápníku po celý život

Dny přejí také péči o vaše tělo. Trápí-li vás celulitida, v těchto dnech vám boj s ní půjde snáze. Posilujte postižené oblasti, promasírujte, střídejte teplou a studenou vodu a nakonec vetřete krém proti celulitidě. Zajděte ke kadeřnici a nechte si zastřihnout konečky. Vlasy budou krásně pevné a husté. Skvěle působí také pleťové masky. Prostě se nebojte rozmazlit sebe i své tělo, budete se cítit krásně.

Jaký bude tento týden podle výkladu karet Helen Stanku?

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.