Lunární kalendář na 33. týden: Dejte pozor na zbytečnou zátěž, srdce je velmi citlivé

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Lva, Panny a Vah a ovlivňuje především srdce, krevní oběh a trávení. Dejte si pozor na zbytečnou zátěž, a to jak fyzickou, tak i tu psychickou. Odlehčete jídelníček, ulevíte tělu. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

15. – 17. srpna – Lev

Měsíc následující tři dny putuje znamením Lva a působí na srdce, krevní oběh a arterii. Všechno, co uděláte pozitivního pro oblast srdce a krevního oběhu, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Není vhodný den ani pro očkování.

Pro naše tělo právě v těchto dnech začíná biologický podzim. Možná pocítíte zvýšenou chuť na tučnější jídla, než tomu bylo doposud. Konec salátům a zelenině, vaše tělo bude prahnout po masu, zelí a bramborách. Klidně mu je dopřejte, ale nepřejídejte se. Pozor si dejte na velkou námahu, nejste-li trénovaní, nepodnikejte žádné vysokohorské výšlapy, zbytečně byste zatěžovali srdce a krevní oběh a ani vy byste neměli z pohybu takovou radost.

Snažte se vyhýbat i všem stresovým situacím. Pokud se ocitnete uprostřed hádky a je to jen trošku možné, odejděte. Skvěle se budete cítit v přírodě. Spíš než do fitka se dnes vydejte na procházku, ideálně s někým, koho máte rádi. Chůze je skvělá prevence proti infarktům i artróze. Doplňte také vitamin C. Pečujte o své vlasy, pokud je máte slabé a bez života, ve dnech Lva si je nechte zastřihnout, zhoustnou a zesílí. Blahodárně na vás bude působit také masáž hlavy. Doma se můžete vrhnout do podzimního úklidu, vykliďte skříně a všechno, co už vám neslouží, darujte potřebným.

Ve středu 16. srpna nás čeká novoluní, které je důležité hlavně pro všechny Lvy. Zapomeňte alespoň na chvíli na všechny starosti a užijte si přítomný okamžik. Zastavte se a rozhlédněte kolem sebe. Neženete se zbytečně za něčím, co vám ani nedělá radost? Trávíte dost času s lidmi, kteří jsou vašemu srdci nejbližší? Děláte věci, které vás naplňují a baví? Pokud ne, máte ideální příležitost to napravit.

18. – 19. srpna – Panna

Měsíc v následujících dnech přibývá a putuje znamením Panny. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro slinivku, tenké a tlusté střevo a trávení, působí velmi příznivě. Naopak vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků, škodí více než v jiných dnech.

I když už naše tělo vlivem biologického podzimu prahne po hutných jídlech, neznamená to, že mu je budete dopřávat denně. Jídelníček by měl být vyvážený a ve dnech Panny i lehký. Metabolismus nastartujete každé ráno sklenicí odstáté vody, vynechejte smažená jídla a sladkosti. Doplňte kyselinu listovou, kterou najdete v listové zelenině. Máte-li problémy se zažíváním, doplňte vlákninu, popíjejte čaj z kořene čekanky, skvělé jsou také sušené švestky.

Mohlo by vás zajímat: Blahodárná kyselina listová a její benefity: Znáte je všechny?

Věděli jste, že 80 % naší imunity je ve střevech? Pokud cítíte těžký žaludek, bolesti břicha, vyzkoušejte probiotika, která brání množení škodlivých bakterií. Najdete je v kysaných mléčných výrobcích, v kysaném zelí a kvašené zelenině. Střeva můžete rozhýbat pravidelným cvičením. Každé ráno, ještě než vstanete, vleže na zádech přitáhněte nejprve jedno koleno k hrudi a potom druhé. Na každou stranu vystřídejte třikrát a nakonec přitáhněte obě kolena a jemně si s nimi promasírujte břicho.

20. – 22. srpna - Váhy

Měsíc v následujících třech dnech putuje znamením Vah, které působí na ledviny, močový měchýř a oblast kyčlí. Cokoliv pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát blahodárněji než v jiné dny. Vše, co je naopak zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v této oblasti.

Cítíte se unavení, bez energie, otékají vám nohy, svědí vás kůže a celkově jste bez chuti cokoliv dělat? Možná vaše tělo trpí nedostatkem tekutin. Pokud jste si vědomi, že pijete málo, postavte si na viditelné místo sklenici vody a kdykoliv půjdete kolem, napijte se. Skvělá je čistá voda, ovocné a bylinkové čaje, ideálně řepík a brusinka. Snažte se také držet oblast ledvin v teple, ve dnech Vah hrozí více než kdy jindy prochladnutí a následné záněty.

Čtěte také: Dodržujete pitný režim? 10 zajímavostí, které jste možná nevěděli!

Udělejte si čas sami na sebe. Zajděte ke kadeřnici, na kosmetiku, nechte se rozmazlit masáží. Doma si dopřejte horkou vanu a buďte chvilku jen sami se sebou. Od ruky vám půjde úklid i praní prádla.

Jaký bude tento týden podle výkladu karet Helen Stanku?

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.