Lunární kalendář na 33. týden: Dejte pozor na zbytečnou zátěž, srdce je velmi citlivé

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Lva, Panny a Vah a ovlivňuje především srdce, krevní oběh a trávení. Dejte si pozor na zbytečnou zátěž, a to jak fyzickou, tak i tu psychickou. Odlehčete jídelníček, ulevíte tělu. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

15. – 17. srpna – Lev

Měsíc následující tři dny putuje znamením Lva a působí na srdce, krevní oběh a arterii. Všechno, co uděláte pozitivního pro oblast srdce a krevního oběhu, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Není vhodný den ani pro očkování.

Pro naše tělo právě v těchto dnech začíná biologický podzim. Možná pocítíte zvýšenou chuť na tučnější jídla, než tomu bylo doposud. Konec salátům a zelenině, vaše tělo bude prahnout po masu, zelí a bramborách. Klidně mu je dopřejte, ale nepřejídejte se. Pozor si dejte na velkou námahu, nejste-li trénovaní, nepodnikejte žádné vysokohorské výšlapy, zbytečně byste zatěžovali srdce a krevní oběh a ani vy byste neměli z pohybu takovou radost.

Snažte se vyhýbat i všem stresovým situacím. Pokud se ocitnete uprostřed hádky a je to jen trošku možné, odejděte. Skvěle se budete cítit v přírodě. Spíš než do fitka se dnes vydejte na procházku, ideálně s někým, koho máte rádi. Chůze je skvělá prevence proti infarktům i artróze. Doplňte také vitamin C. Pečujte o své vlasy, pokud je máte slabé a bez života, ve dnech Lva si je nechte zastřihnout, zhoustnou a zesílí. Blahodárně na vás bude působit také masáž hlavy. Doma se můžete vrhnout do podzimního úklidu, vykliďte skříně a všechno, co už vám neslouží, darujte potřebným.

Ve středu 16. srpna nás čeká novoluní, které je důležité hlavně pro všechny Lvy. Zapomeňte alespoň na chvíli na všechny starosti a užijte si přítomný okamžik. Zastavte se a rozhlédněte kolem sebe. Neženete se zbytečně za něčím, co vám ani nedělá radost? Trávíte dost času s lidmi, kteří jsou vašemu srdci nejbližší? Děláte věci, které vás naplňují a baví? Pokud ne, máte ideální příležitost to napravit.

18. – 19. srpna – Panna

Měsíc v následujících dnech přibývá a putuje znamením Panny. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro slinivku, tenké a tlusté střevo a trávení, působí velmi příznivě. Naopak vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků, škodí více než v jiných dnech.

I když už naše tělo vlivem biologického podzimu prahne po hutných jídlech, neznamená to, že mu je budete dopřávat denně. Jídelníček by měl být vyvážený a ve dnech Panny i lehký. Metabolismus nastartujete každé ráno sklenicí odstáté vody, vynechejte smažená jídla a sladkosti. Doplňte kyselinu listovou, kterou najdete v listové zelenině. Máte-li problémy se zažíváním, doplňte vlákninu, popíjejte čaj z kořene čekanky, skvělé jsou také sušené švestky.

Mohlo by vás zajímat: Blahodárná kyselina listová a její benefity: Znáte je všechny?

Věděli jste, že 80 % naší imunity je ve střevech? Pokud cítíte těžký žaludek, bolesti břicha, vyzkoušejte probiotika, která brání množení škodlivých bakterií. Najdete je v kysaných mléčných výrobcích, v kysaném zelí a kvašené zelenině. Střeva můžete rozhýbat pravidelným cvičením. Každé ráno, ještě než vstanete, vleže na zádech přitáhněte nejprve jedno koleno k hrudi a potom druhé. Na každou stranu vystřídejte třikrát a nakonec přitáhněte obě kolena a jemně si s nimi promasírujte břicho.

20. – 22. srpna - Váhy

Měsíc v následujících třech dnech putuje znamením Vah, které působí na ledviny, močový měchýř a oblast kyčlí. Cokoliv pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát blahodárněji než v jiné dny. Vše, co je naopak zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v této oblasti.

Cítíte se unavení, bez energie, otékají vám nohy, svědí vás kůže a celkově jste bez chuti cokoliv dělat? Možná vaše tělo trpí nedostatkem tekutin. Pokud jste si vědomi, že pijete málo, postavte si na viditelné místo sklenici vody a kdykoliv půjdete kolem, napijte se. Skvělá je čistá voda, ovocné a bylinkové čaje, ideálně řepík a brusinka. Snažte se také držet oblast ledvin v teple, ve dnech Vah hrozí více než kdy jindy prochladnutí a následné záněty.

Čtěte také: Dodržujete pitný režim? 10 zajímavostí, které jste možná nevěděli!

Udělejte si čas sami na sebe. Zajděte ke kadeřnici, na kosmetiku, nechte se rozmazlit masáží. Doma si dopřejte horkou vanu a buďte chvilku jen sami se sebou. Od ruky vám půjde úklid i praní prádla.

Jaký bude tento týden podle výkladu karet Helen Stanku?

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.