Lunární kalendář na týden od 9. ledna. Budeme hrát životní dramata i role mučedníků

Luna v astrologii vyjadřuje ryze ženský princip. Symbolizuje naše emoce, nálady, sny. Pozice Luny ve znameních zvěrokruhu naznačuje náš typ bezprostředních citových reakcí na určité životní situace a svým proměnlivým vlivem na nás působí na denní bázi. Podívejte se na aktuální lunární kalendář, který vám může pomoci v orientaci ve vašem vnímání a prožívání. Jak se budeme cítit v týdnu od 9. ledna?

V některých dnech jsme na tom dobře, v jiných nás pronásleduje blbá nálada, reagujeme podrážděně, přemrštěně nebo se cítíme ublížení. Jindy můžeme skály lámat a jsme připravení vyzvat na zteč celý svět. Za naše emoce, citlivost a vnímavost, ale také za bezprostřední reakce na životní situace v astrologii zodpovídá Luna. Její pozice v jednotlivých znameních na nás působí vždy odlišným způsobem. Jak tomu bude v týdnu od 9. ledna 2023?

V pondělí a úterý je Luna ve znamení Lva

Hlavní heslo těchto dnů: Život stojí za to žít

9.–10. ledna 2023

V těchto dnech nás ozdobí vřelost, velkorysost, šlechetnost a ovládne silná touha být v něčem nejlepší. Toužíme po uznání a pozornosti. Jsme ochotní druhým věnovat svůj zájem, inspirovat je a dodávat jim sebedůvěru. Začneme být společenští a družní. Máme však sklony k dramatickým projevům emocí.

Pokud se ocitneme ve stresu: Převládne v nás chybná víra ve vlastní schopnosti a náchylnost k lichotkám. Problémy nám může způsobit naše vychloubačnost a přehnaná soutěživost či exhibicionismus. Naše potřeba být středem pozornosti může ostatním bránit projevit nám oprávněné uznání.

  • Pozitivní pro znamení Berana, Střelce, v menší míře Blíženců a Vah.
  • Negativní pro znamení Býka, Štíra a Vodnáře.

V úterý v 16.16 hod vstupuje Luna do znamení Panny.

Ve středu a ve čtvrtek je Luna ve znamení Panny

Hlavní heslo těchto dnů: Lepší je být opatrný

11.–12. ledna 2023

Chybí nám spontánnost, jsme zakřiknutí, ale zato přesní, pilní a pečliví. Pozorní k potřebám druhých. Naše síla tkví ve skromnosti, mírnosti a také v ochotě, laskavosti a zdravém rozumu. Vyvíjíme snahu být užitečný. O druhé pečujeme a zabýváme se něčím praktickým. Věnujeme se i maličkostem.

Pokud se ocitneme ve stresu: Budeme mít sklony ke kritice, rýpavosti a hledání chyb ve všem a u všech. Moc rádi se také přehráváme do role mučedníků a natruc se věnujeme všemu, co ostatní dělat nechtějí. I ve vztazích jsme přehnaně kritičtí, nespokojení a s tendencí nadměrně analyzovat všechny emocionální situace.

  • Pozitivní především pro znamení Kozoroha a Býka, v menší míře pro všechny Raky a Štíry.
  • Negativní zejména pro Střelce, v menší míře pro Ryby a Blížence.

V pátek, sobotu a neděli je Luna ve znamení Vah

Hlavní heslo těchto dnů: Být vždy přátelský

V pátek ve 3.57 hod Luna vstupuje do znamení Vah

13.–15. ledna 2023

V těchto dnech budeme velmi netolerantní k hrubosti, omezenosti, tuposti. Jsme uměření i rafinovaní s odporem k jakémukoliv nesouladu a disharmonii, ať už doma, či ve vztazích a práci. Máme sklony tutlat nebo zakrývat společenské trapasy. Našimi silnými stránkami jsou diplomacie a přesvědčovací schopnosti. Nechceme být sami, toužíme po souladném partnerství více než obvykle. Dokážeme najít vhodná slova i pro svůj nesouhlas.

Pokud se ocitneme ve stresu: Budeme chtít potěšit druhé, ale nebudeme vědět jak. Paradoxně v roli mírotvůrce můžeme v druhých vyvolávat vztek, což způsobuje naše neschopnost být přímočaří a hodnověrní. Naše snaha potěšit každého může mít za následek, že nepotěšíme vůbec nikoho.

  • Pozitivní pro znamení Blíženců a Vodnáře, v menší míře pro Střelce a Lvy.
  • Silně negativní pro znamení Berana, Raka a Kozoroha.

V neděli v 13.09 hod přechází Luna do znamení Štíra.

AURU tohoto týdne si můžete poslechnout ZDE:

Další horoskopy na tento týden:

Zdroj: Autorský článek a najdise.cz

Sdílejte článek
Štítky emoce stres týdenní horoskop Štír lunární kalendář ledem 2023 Luna

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.