Jak pracují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Berani milují hromadu úkolů, Býci jasný cíl

Víte, která znamení považuje tradiční astrologie za dělníky zvěrokruhu? Jsou to prý Berani, Kozorozi a Panny. Každé z nich pracuje tvrdě a usilovně, i když mají k práci rozdílné přístupy a používají jiné metody. Jak jsou na tom s prací ostatní znamení zvěrokruhu?

Jak pracují Berani

Neúnavně. Nic nedokáže Berana víc vybudit než velká hromada úkolů, které stoprocentně může zvládnout jenom on. A tak pracuje nadšeně, rád a často do úplného zemdlení. Beran nebývá nemocný, onemocní-li, tak jedině z přepracování. Ale to není to nejhorší, co ho může potkat. Průšvih nastane, když nemá kde svoji energii vydat, pak teprve dokáže být skutečně vzteklý, to v případě muže Berana, nebo lítostivý, tak se projevují nespokojené ženy narozené ve znamení Berana.

Jak pracují Býci

Vážně nevíte? Jasně že pomalu, důkladně, zodpovědně, s rozmyslem a s vědomím jistého výdělku. Býk v žádném případě není otrok, který vám všechno poslušně odkývá. Tito lidé mají jasnou představu o tom, co chtějí dělat, jak to chtějí dělat a za co to chtějí dělat. Jejich kvality ovšem nejlépe oceníte, když nastanou tzv. těžké časy. Není silnějšího, věrnějšího a rozvážnějšího pracovníka. Když už ostatní ztrácejí zájem a jejich energie ochabuje, Býk zůstává – neochvějně odhodlaný, klidný a zaměřený na svůj cíl.

Jak pracují Blíženci

Intenzivně a dobře. Když jsou v akci, podobají se svou hyperaktivitou Beranovi. Ne nadarmo se říká, že Beran s Blížencem prodá i Manhattan. Rozdíl mezi nimi je, že Blíženec mívá menší výdrž, ale zato je flexibilnější, přináší nové impulzy. Jedině Blíženec vycítí, že už něco nefunguje, a přirozeně se posouvá dále. I jeho schopnost „vykecat se ze všeho“ je příslovečná. Blíženci mají vynikající talent vyhýbat se ožehavým situacím a konfliktům, z těch dokážou vždy včas vycouvat.

Jak pracují Raci

Zdá se nepravděpodobné, že Rak, který je tak orientovaný na domov a rodinu, by byl úspěšný v práci. Ale nezapomínejme, že Rak patří mezi kardinální znamení (spolu s Beranem, Váhou a Kozorohem) a tato znamení vždy dojdou k cíli. Každé z nich jiným způsobem, ale dojde. Rak tím nejvíce nenápadným. Na žádné znamení zvěrokruhu nesedí okřídlené přísloví „tichá voda břehy mele“ více než na Raka. Je vytrvalý, chytrý, odhodlaný a velmi ctižádostivý. Umí zacházet s penězi a jeho materiální realismus je pověstný. Rak je jako stvořený pro oslnivou kariéru v oblasti financí – bankovnictví, pojišťovnictví, investice a nemovitosti, to jsou oblasti, ve kterých může Rak patřičně zazářit. Králem je v obchodě. Sice zásadně neriskuje, nejisté transakce jsou mu z duše odporné, ale ví, že velký obchod začíná jako malý obchod, a toho se drží úspěšně po celý život.

Jak pracují Lvi

Tvrdé práce se Lev zásadně nebojí. Naopak. Je to jeden z největších pracantů zvěrokruhu. Ovšem za jedné podmínky, musí ho to bavit. A Lva nemůže uspokojit jen tak nějaká práce, on nemůže oddělit to, kým je (rozumějte králem), od toho, co dělá (rozumějte vládne). Nudná práce bez možnosti sebevyjádření a s omezenými možnostmi, to není nic pro jeho kreativní duši schopnou velkých věcí. Lvi jsou idealisté, potřebují věřit tomu, co dělají, a také potřebují velet. Bez velení to není ono. Lev je král zvířat, takže řídí dobře, řídí rád.

Jak pracují Panny

Pilně. Panny vědí, že když jednou začnou, jejich práce bude dokončena. To je jejich jistota. Druzí si myslí cosi o umanutosti, ale to Pannám nevadí, ony dobře vědí, že věc se může podařit pouze tehdy, když se začne od malých detailů. Pouze Panna „může sníst slona“. Jak? Každý den si vezme kousek. Ano, smiřte se s tím vy všichni ostatní, Panna je úžasná, výkonná, organizačně zdatná, ukázněná, bezchybná, dokonalá. Vytvoří si vnitřní systém a „jede“, nic a nikdo ji od splnění úkolu neodradí. Ale jen do určité doby, umořit ji nesmíte. Má křehkou duši, dlouhodobě úmorná práce ji ničí, potřebuje také vzruch, nadějné vyhlídky a finanční ocenění. Panny se dostanou na vrchol, protože jsou praktické, zodpovědné a hlavně realistické.

Jak pracují Váhy

Se smyslem pro obchod. Váhy totiž mají vynikající schopnost vidět obchod prakticky ve všem. Pouze Váhy dokážou vymyslet ty nejlepší reklamní triky, protože jen ony vědí, za co jsou lidé ochotní utrácet své peníze. Další jejich výhodou je, že dokážou dobře pracovat v týmu. Umějí se obklopit schopnými lidmi, využít jejich talentu, a co je důležité – dokážou je i patřičně ocenit. Často se stává, že pro Váhu není tak podstatné, co dělá, jako spíše kde to dělá a s kým. Rozhodně je pro ni nesmírně obtížné pracovat s hulváty a v kanceláři plné nevzhledných šanonů, umrle blikajícími zářivkami a odpudivým kobercem. Na to zapomeňte, Váha má ráda krásu a umí ji ocenit.

Jak pracují Štíři

Vášnivě, samostatně a nesmírně výkonně. Ostatní si sice myslí, že Štír je cvok, ale tenhle „cvok“ jim brzy předvede, co všechno dokáže. Jeho vůle, odhodlání a sebekontrola jsou bezbřehé, organizace vynikající. Mimořádně dobře funguje jako „nové koště“ v nevýkonných či vyčerpaných organizacích a provozech. Pokud váš podnik převzal Štír, rozhodně mu nevěřte, když vám bude říkat, že nic nebude měnit. Změní úplně všechno včetně vaší náplně práce a výše platu. Výborně rozumí obchodu, díky své vynikající intuici dokáže vycítit, jak který obchod dopadne či nedopadne.

Jak pracují Střelci

Jak kdy. Sebevědomě a profesionálně, když je práce baví a vzrušuje a hlavně když není na jednom místě. Představa celoživotního zaměstnání v pracovním kolektivu jedné kanceláře je pro Střelce nudná a omezující. Vyhovuje mu změna, potřebuje prostor pro pohyb mentální i fyzický. Nečekejte také, že se Střelec bude věnovat výhradně jedné práci, on potřebuje volnost a spoustu času pro další své aktivity. Pokud mu je dopřejete, získáte skvělého pracovitého člověka se všestranným nadáním, který do své činnosti zahrne nejnovější a nejzajímavější podněty svého oboru.

Jak pracují Kozorozi

Netřeba slov. Protože i když Kozoroh není v práci, pracuje. Jeho představa pěkného víkendu spočívá v tom, že sobotu stráví sekáním trávníku, neděli věnuje psaní článků a večer si zpestří nějakým zaručeně hodnotným a psychologicky náročným filmem. Všechna zemská znamení (Býk, Panna a Kozoroh) berou práci a peníze vážně, jsou spolehlivá, výkonná, disciplinovaná. Ale jen Kozoroh sám zdolává v mrazu a vichřici vrcholy osmitisícovek, kde se rozhlédne a začne stoupat na další horu. Všichni Kozorozi si umějí na sebe pořádně naložit – a to dobrovolně. Milí Kozorozi, nepřepínejte se, máte křehkou duši a i vy si zasloužíte péči druhých.

Jak pracují Vodnáři

Podle svého. Ať jsou bankéři, novináři, sportovci, či doktoři, vždy potřebují být vlastními pány. Vyhledávají práci, která jim umožňuje duševní rozlet, volnost a možnost potkávání se s mnoha zajímavými lidmi. Jenom ti je přece mohou inspirovat ke geniálním myšlenkám. Nikdy nevydrží tam, kde jim někdo stojí s hodinkami za zády a kontroluje jejich pohyb. Stávají se nervózními, nerudnými bytostmi, které svým šéfům či kolegům štěkavě odpovídají na jakýkoliv pro ně samozřejmě „absolutně tupý“ dotaz či připomínku.

Jak pracují Ryby

Výrazně tvůrčím způsobem. Ryby mají mimořádné nadání pro literární i jevištní tvorbu. Jsou skvělými a přesvědčivými řečníky. Snad i proto je nejčastěji naleznete v užvaněném světě médií. Největším pozitivem Ryb je jejich představivost, a to pracují-li v jakémkoliv oboru. Říká se, že úspěch představuje pět procent inspirace a devadesát pět procent dřiny. Ať to řekl kdokoliv, rozhodně se narodil v zemském znamení, které tak rádo vychvaluje tvrdou práci. Bez prchavých, ale podstatných pěti procent však nevznikne nic zvláštního. Ryby obvykle s těmito pěti procenty nemívají pražádný problém. Zato zbývajících devadesát pět procent je pro ně zatraceně namáhavých.

Zdroj: Autorský článek a Goodmanová, L.: Sluneční znamení, JOTA 2011.

Sdílejte článek
Štítky peníze práce krása obchod zvěrokruh znamení zvěrokruhu Manhattan Beran Rak Panna Kozoroh

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.