Lunární kalendář od 5. do 7. dubna: Úplněk může vyvolávat nepříjemné napětí

Měsíc v těchto dnech prochází znamením Vah a působí na oblast kyčlí, ledvin a močového měchýře. Ve čtvrtek 6. dubna nastává úplněk ve Vahách. Na co bychom se měli zaměřit pro zlepšení našeho zdraví, a čemu se naopak vyhnout?

Měsíc prochází znamením Vah a zároveň přichází úplněk, který působí vždy několik dní před i po něm. Všechno, co v těchto dnech uděláte posilujícího a léčivého pro oblast kyčlí, ledvin a močového měchýře, působí dvakrát tak příznivěji. A naopak vše co tuto oblast nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více, než je tomu v jiných dnech. Nevhodné jsou jakékoliv lékařské zákroky a operace. Pokud je to jen trošku možné, zvolte pro ně jiné dny.

Dejte si pozor na prochladnutí

Energie v těchto dnech je neutrální, vyrovnaná, dny jsou vzdušné a prosvětlené, což může vzbouzet falešný pocit tepla, ale pozor, právě v těchto dnech dochází velmi často k prochladnutí a následným zánětům ledvin a močového měchýře. Nesedejte si proto na studenou zem a stále ještě se teple oblékejte, i když sluneční paprsky vás mohou vybízet k odložení teplých svršků. Minimálně držte v teple oblast ledvin.

Mohlo by vás zajímat: Ledviny nebolí, varuje lékař. Herec Karel Zima daroval tu svou neznámému muži

Mějte také na paměti, že ledviny potřebují pro správné fungování dostatek tekutin. Během dne tedy hodně pijte, ideálně čistou vodu, sáhnout můžete i po bylinkových čajích na čištění krve a ledvin. Vyzkoušejte blahodárný vliv čaje z řebříčku. Vyhněte se přílišné konzumaci soli, zbytečně ledviny zatěžuje. Pokud dojde k prochladnutí, sáhněte po čaji z brusinek nebo speciální urologické směsi bylin, skvělý je také kořen pampelišky a namísto oříšků zobejte sušené brusinky či kustovnici. Držte oblast ledvin v teple, nahřívejte, ale dejte přednost suchému teplu.

Barvěte vlasy a dopřejte péči svému tělu

Vaše pleť si žádá dostatečnou péči a tak jí dopřejte výživnou pleťovou masku, užijte si horkou koupel s příměsí voňavých bylin, promasírujte oblasti, které jsou náchylné k tvorbě pomerančové kůže a strií, abyste rozproudili krev a následně vetřete vyživující krém. Věnujte péči také svým vlasům, chcete-li změnit barvu, pak je vhodný čas ve středu, kdy měsíc ještě dorůstá. Ve čtvrtek je zase vhodný čas na zastřihnutí konečků, aby vlasy zesílily. Zajděte na manikúru a pedikúru.

Přečtěte si také: Jak se zbavit mastných vlasů? Zapomeňte na časté mytí, pomůže teplota vody i strava

Posilujte oblast kyčlí

Nezapomínejte ani na pohyb. Právě v těchto dnech je vhodné věnovat péči oblasti kyčlí. Vyzkoušejte jednoduchý cvik, který nejen blahodárně působí na kyčle, ale zároveň potrénujete svou rovnováhu. Postavte se rovně, nadechněte se a s výdechem přitáhněte jedno koleno k hrudi, vydržte sedm vteřin a potom vyměňte nohy. Zopakujte alespoň třikrát na každou stranu.

Úklid půjde od ruky

Doma vám půjdou skvěle od ruky veškeré domácí práce i úklid. Vyvětrejte místnosti i peřiny a můžete se vrhnout na malování nebo natírání, barvy budou velmi dobře schnout. Na zahradě ve čtvrtek nepracujte s hlínou. Je úplněk a tak nic nesázejte ani nepřesazujte. Můžete však pohnojit kvetoucí rostliny.

Úplňková nervozita a napětí

Ve čtvrtek je úplněk. Můžete držet úplňkový půst pro zdraví. Pokud cítíte, že vám půsty nedělají dobře, nevadí, stačí, když odlehčíte jídelníček. Vyhněte se alkoholu a kávě a zařaďte více ovoce a zeleniny. Při úplňku se můžete cítit neklidní, napjatí a podráždění. Často vás mohou přepadnout výkyvy nálad, rozmrzelost i lítost. Udělejte si proto více času na sebe, užijte si večer s knihou nebo u dobrého filmu. Zajděte s přáteli na večeři nebo se projděte přírodou a zhluboka nasávejte voňavý jarní vzduch. Procházka vám udělá dobře na těle i na duši. Vzhledem k energiím nedělejte žádná zásadní rozhodnutí. Pokud je to možné, odložte je na jiný den. Vyhněte se také střetům a konfliktům.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.