Lunární kalendář: Úplněk ve Štíru vám pomůže odpoutat se od minulosti a začít znovu

V tomto týdnu nás čeká úplněk ve znamení Štíra, který vám pomůže se rozloučit s minulostí a odpustit sobě i druhým. Co dělat pro zdravé tělo a klidnou mysl podle vlivu měsíce v následujícím týdnu?

1. – 2. května - Panna

Měsíc v těchto dvou dnech putuje znamením Panny a působí na slezinu, slinivku břišní, tenké a tlusté střevo a trávení celkově. Vše, co pro tuto oblast těla uděláte blahodárného, působí příznivěji než v jiné dny. Ale vše, co zbytečně zatěžuje, škodí mnohem více. Nedoporučují se ani operace a lékařské zákroky v těchto oblastech.

Podpořte trávení bylinkami, uvařte si hrnek heřmánkového čaje, který je skvělý pro zmírnění zánětů a ulevuje od bolesti. Na zažívání je také skvělý řepík, s bolavým žaludkem si poradí máta. Snažte se v těchto dnech odlehčit jídelníček, vyměňte těžká a smažená jídla za saláty, které povzbuzují trávení. Výbornou službu vám udělají také naklíčená semena, jsou bohatá na minerály a vitamíny skupiny B, E a C. Omezte příjem sladkostí a kofeinu.

Ve dnech Panny se věnujte péči o vlasy. Nechte si zastřihnout konečky, pokud vás to láká, změňte účes, bude vám slušet a dlouho vydrží. Dopřejte vlasům výživnou kúru a vlasové pokožce masáž. Doma se vrhněte na úklid, půjde vám skvěle od ruky. Na zahradě sázejte brambory, červenou řepu a mrkev. Vysévejte dvouletky a trávník.

Vyvarujte se v tyto dny přílišné kritiky. Snažte se nestresovat, vyhýbejte se sporům a konfliktům, zbytečně byste si přivolali bolesti žaludku. Nezapomínejte, že v tyto dny je trávení citlivé a psychika s ním dělá divy.

Mohlo by vás zajímat: Kdy jsou lidé nejvystresovanější? Výzkum odhalil hodinu i minutu

3. – 4. května - Váhy

Měsíc v následujících dvou dnech putuje znamením Vah, které působí na ledviny, močový měchýř a oblast kyčlí. Cokoliv pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát blahodárněji než v jiné dny. Vše, co je naopak zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v této oblasti.

I když se může zdát, že je venku teplo, dny jsou chladné, držte proto oblast ledvin a močového měchýře v teple, ve dnech Vah hrozí více než kdy jindy prochladnutí a následné záněty. Pokud už máte problém, dbejte na dostatečný přísun tekutin, vyzkoušejte bylinkové čaje, skvělá je lichořeřišnice, která si poradí se zánětem a zároveň uleví od bolesti. V tyto dny se zaměřte na to, kolik vypijete tekutin. Ze svého pitného režimu vyřaďte alkohol, ale také perlivé vody. Ideální je čistá voda, případně bylinkové nebo ovocné čaje.

Jsou vhodné dny pro zkrášlování vašeho těla. Dopřejte si masáž, navštivte kosmetiku nebo se ponořte do vany plné voňavých bylinek a dovolte si chvíli na nic nemyslet, nic nedělat a jen tak relaxovat a užívat si přítomný okamžik. Pokud na něčem příliš lpíte a tlačíte na pilu, pak si sami řešení často zbytečně oddalujete.

Doma se vám stále bude dařit úklid, tak se vrhněte na úklid skříní, mytí oken, malování i natírání. Vše půjde skvěle od ruky. Pořiďte si nějakou novou dekoraci a pozvěte domů jaro, barevné květy rozveselí nejen váš dům, ale také vaši mysl. Na zahradě se vrhněte na sběr pampelišek, abyste z nich udělali med, ideálně hned ráno. Vysazujte trvalky a dopřejte náležitou péči růžím.

5. – 6. května - Štír

Měsíc v následujících dnech putuje ve znamení Štíra a působí na pohlavní orgány, močovody i sexualitu. Všechno, co pro tuto oblast uděláte pozitivního, působí mnohem intenzivněji než v jiné dny. Vše, co ji však zatěžuje, působí škodlivěji, včetně operací a lékařských zákroků.

V pátek je úplněk a vy tak můžete pár dní před i pár dní po něm pociťovat nervozitu a napětí. V tyto dny platí mnohem více než kdy jindy, že to, co do světa v dobrém vyšlete, se vám v dobrém vrátí zpátky. A stejně to funguje, i když budete do světa vysílat nenávist a negaci. Snažte se obklopovat pozitivními lidmi. Vynechejte na pár dní negativní zprávy.

Čtěte také: Čínský horoskop na rok 2023: Co nás čeká v roce vodního Zajíce? Láska a větší porozumění

Je vhodný čas, abyste se odpoutali od minulosti. Propusťte ze svého života vše, co už vám dávno neslouží, ať k vám mohou přijít nové začátky. Naučte se také odpouštět sobě i druhým. Uvidíte, že se vám okamžitě uleví. Poděkujte za všechno, co ve svém životě máte. Nezapomeňte ani na své partnery, dny jsou plné vášně a milostného jiskření.

Doma se pusťte do praní, vystačíte si jen s polovinou pracího prášku. Dobře půjde od ruky úklid i odstraňování skvrn. Pohnojte pokojové i zahradní rostliny, ale nepracujte s hlínou, nepřesazujte ani nesázejte. Dnes se raději věnujte svým blízkým.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.