Celebrity

10. března 2023 18:50

Anna Fedorov

Leona Machálková o rozchodu s Šípkem: Cítila jsem se, jako by vedle mě spadl barák

Leona Machálková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Leona Machálková (55) tvořila pár s architektem a designérem Bořkem Šípkem (66) dlouhých deset let. Porodila mu syna Artura, který teď kráčí v otcových šlépějích. Ačkoliv se partneři dávno rozešli, dokázali si uchovat hezký vztah. Zpěvačka v pořadu Povídej zavzpomínala na jejich seznámení a popsala, jak v roce 2009 zvládala jejich odloučení.

„S Bořkem jsme se seznámili na vernisáži, kde mě okouzlil, protože se na mne pořád usmíval. Působil na mě jako introvert. Až později jsem zjistila, že je takový namíchaný balíček – bonviván, ale kus introvertství měl v sobě po celý život,“ zavzpomínala Machálková na seznámí se Šípkem v pořadu Povídej.

Čtěte také: Už nejsem politik, ale rocker, přiznal Michael Kocáb. Jak to má teď se ženami?

Následující měsíce se potkávali na různých akcích. Známý architekt ji zval třeba na degustační večeře. „Věcí, které mě na něm okouzlovaly, bylo více. O ostatní už se Bořek postaral sám. Byl naléhavý. Jednou mě pozval na zásadní rande, u kterého jsem dopředu věděla, že bude trvat tři dny, takže jsem přijela rovnou s kufříkem. Člověk byl tou láskou okouzlený. Zamilovali jsme se naplno,“ prozradila moderátorce Radce Červinkové.

Jak už to tak ale bývá, i jejich vztah po letech provázela krize. Partneři se nakonec v roce 2009 rozešli. „Samotnému rozchodu předcházelo dlouhé a vleklé neporozumění. S časových důvodů jsme v mnohém vedli paralelní životy. Míjeli jsme se. Bořek hodně pracoval v zahraničí, a když se vracel, chodil do svého studia a do toho ještě učil. Domů přicházel unavený a zkrátka a dobře nebylo tolik prostoru vyprávět si o tom, jak se mám já nebo Artur. Bylo mi to velice líto,“ přiznala Machálková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Eva Herzigová slaví 50. Její půvab okouzlil řadu mužů, získala i srdce oscarového herce

Jejich neshody začaly doprovázet časté hádky. A aby toho nebylo málo, vstoupila do toho jiná žena, která se podle slov zpěvačky postarala o další průběh událostí. „Bořek se bohužel rozhodl pro ni. Náš vztah ukončil ze dne na den. Popravdě jsem to nečekala. Člověk si pořád říkal, že ještě existuje šance,“ pokračovala. Ačkoliv její vztah s Šípkem ochladl, pořád to pro ni byl milující partner. „Nespokojený, ale přece jen milující,“ doplnila Machálková, kterou nejvíce proslavily role v muzikálech.

S rozchodem se Machálková dokázala popasovat, zpočátku to však vůbec nebylo jednoduché. „Krásně to nazvala Jiřina Bohdalová, se kterou jsem asi dva nebo tři měsíce po rozchodu s Bořkem hovořila. Řekla, že je to, jako když vedle vás spadne barák. Přesně tak jsem to cítila,“ uvedla. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v neděli 12. března od 21:25 na CNN Prima NEWS.

S Šípkem si nakonec našli cestu k sobě. A to i kvůli Arturovi, kterému bylo v té době šest let. Partneři se z nich ovšem už nikdy nestali. „Za nějaké čtyři měsíce jsme spolu normálně komunikovali a trávili víkendy na chalupě. Bořek mi tehdy párkrát řekl, že mě má pořád hrozně rád, ale že už je takový, že když se rozhodne odejít, už se nikdy nevrací. Nějaké ženské měl, ale s nikým nežil. Žil sám a chodil k nám. Měli jsme se rádi,“ doplnila.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.