Fashion week: Výstřední Třeštíková, vyrýsovaná Kašáková i Peroutkova košile za sto tisíc

Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2024

Přehlídky talentovaných návrhářů, inspirativní outfity, módní ikony a bohatý program. To a mnohem více nabídl další ročník Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, který se konal v areálu České obce sokolské v Tyršově domě. Nejprestižnější módní událost v Česku si jako obvykle nenechala ujít řada známých osobností. Co si na takovou akci oblékly?

Prestižní módní událost zahájili ve čtvrtek 18. dubna návrháři Michael Kováčik, Martina Špetlová, Miro Sabo, Nehera, On The Boat a Liběna Rochová na galavečeru MBPFW x VISA presents ELLE GALA a Czech & Slovak Runway. Následující den svou tvorbu předvedli slovenská návrhářka Vanda Janda a Tomáš Němec. Den zakončil galavečer s názvem Czech & Slovak Fashion Design Students in Context, na němž svou tvorbu představili studenti českých uměleckých škol.

Čtěte také: Pražský týden módy odstartoval. Na přehlídkovém mole zazářila Kašáková i Vignerová

V sobotu si všichni milovníci módy užili přehlídku v soutěži Van Graaf Junior Talent 2024, v níž své kolekce představili mladí talentovaní umělci. Dále se představil mladý návrhář Tobias Schubert se svou značkou Tobias Equipment. Módní událost uzavřel galavečer MBPFW x PLOOM presents Harper’s Bazaar Gala a přehlídka European Runway, na které se představili zahraniční designéři.

Výstřední Třeštíková, Kašáková i Sharlota

Program byl vskutku nabitý, a každý si tedy na akci mohl najít to své. Jak už to tak bývá, pozornost se kromě návrhářů ubírala také na outfity přítomných hostů. Jelikož se však jedná o událost, na které se meze při výběru outfitu nekladou a extravagance je vítaná, byla to skutečně zajímavá podívaná.

Svým outfitem jako obvykle zaujala spisovatelka Radka Třeštíková, jež si potrpí na extravaganci. Její model se skládal z bílého trička volného střihu a černé bundičky. Look doplnila černými silonovými podkolenkami, průhlednými botami na podpatku a kšiltovkou, přes kterou dala šátek.

Nepřehlédnutelná byla také modelka Veronika Kašáková, která vynesla vcelku jednoduchý outfit od své oblíbené značky Anamé, kterým však všechny přítomné odzbrojila. Její look se skládal pouze z dlouhé černé sukně, černobílé podprsenky a černého saka. Spíše než ze samotného outfitu lidé nemohli spustit oči z jejího dokonale vypracovaného břicha.

Přečtěte si: Elegantní Denisa Nesvačilová a odvážná rapperka Sharlota zářily na večeři Playboye

Na fashion week dorazila také rapperka Sharlota, která stejně jako výše zmiňované dámy přišla podpořit talentovaného návrháře Tomáše Němce. Na sebe si oblékla celočerný extravagantní outfit, jenž doplnila na zakázku vyráběnými stříbrnými brýlemi.

Elegantní Vignerová, Hejdová i Makarenko

Pro elegantní oblečení černé barvy, se tentokrát rozhodlo hned několik přítomných dam. Oversized sako doplněné košilí s leopardím vzorem a černými silonkami vynesla modelka Aneta Vignerová, která zároveň vystavila i své dlouhé štíhlé nohy. Třpytivé černé sako poté vynesla moderátorka Zorka Hejdová, která ho doplnila o rozšířené koženkové kalhoty a podprsenkový top.

Na černý latex zase vsadila Taťána Makarenko. Ta oblékla šaty, jež doplnila rukavičkami stejného materiálu a luxusními doplňky v řádech desítek tisíc korun od značky Yves Saint Laurent, které na šéfce Miss Czech Republic působily velmi smyslně. Její celkový look se jí jako obvykle velmi povedl.

Prachařová, Peroutka i Kotková vsadili na barvy

Ne všichni však zvolili černou. Vůbec nejbarevnější outfit na pražském týdnu módy předvedla modelka Natálie Kotková. Ta vynesla šaty, které pro ni vytvořila návrhářka Cindy Kutikova. Šaty hrály doslova všemi barvami a kamkoliv modelka vešla, tam bylo hned veseleji.

Mezi další hosty patřili herec a zpěvák Milan Peroutka s partnerem Dominikem Roubínkem, kteří přišli na akci jako vždy stylově oblečeni. Milan oblékl luxusní košili s detaily květin z nové Prada kolekce, jejíž cena se pohybuje okolo sta tisíc korun. Přestože má zpěvák v šatníku opravdu luxusní kousky, košili si tentokrát nezakoupil, ale pouze vypůjčil. Jeho partner Dominik vynesl dlouhou košili připomínající kápi od značky Issey Miyake.

Přečtěte si: Jitka Čvančarová po delší době ve společnosti. Přehlídka jí připomněla zesnulého stylistu

Barev se nebála ani herečka Mariana Prachařová. Ta vsadila na udržitelnou značku oblečení On The Boat, konkrétně na růžové šaty z jejich kolekce. Róbu z tylového materiálu doplnila extravagantní kabelkou ve stejné barvě a kovbojskými botami, které ovšem celkový outfit zbytečně pokazily.

Podívejte se na letošní přehlídku Vandy Jandy v rámci pražského fashion weeku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.