Celebrity

1. prosince 2023 06:00

Tomáš Durčák

Monika Binias o Vánocích ve Švýcarsku: Cukroví a kapr musí být, Ornella asi nedostane nic

Moniku Binias čekají pohádkové Vánoce, které stráví i s milovaným manželem Petrem ve Švýcarsku, kde aktuálně díky jeho angažmá žijí. V exkluzivním rozhovoru pro Prima Ženy prozradila, že se po svátcích chystají do Prahy, a to hlavně za její mladší dcerou Charlottou. S Ornellou údajně téměř není v kontaktu a dárky pro ni, Josefa Koktu a malou vnučku Lily tak s sebou bohužel zřejmě nepovezou.

Víte už, kde letos s manželem budete trávit Štědrý den?

Budeme určitě ve Švýcarsku. Manžel tady totiž má dlouhodobé angažmá a navíc jsme si tady už bydlení upravili podle svého, takže rádi zůstaneme. Musím říct, že Švýcarsko je opravdu v tuto roční dobu překrásné, zažili jsme vánoční výzdoby v Německu i Rakousku a tady je to ještě hezčí, kulisy jako z pohádky. Takže jsme se rozhodli, že si spolu Vánoce užijeme tady. Ale po svátcích se 26. chystáme na čtyři dny do Prahy, takže si letos užijeme ještě i Prahu.

Co vy a dárky? Máte už něco nakoupeno, nebo jste spíš ten typ, který to nechává až na poslední chvíli?

Určitě nejsem ten typ, který by do obchodu běžel 22. nebo 23., to by mě zabilo (smích) a byla bych asi hodně vynervovaná. Ale zároveň nepotřebuji s nákupy začít třeba v srpnu. Ono pakliže nejste Rothschild, tak vám na nakupování podle mě bohatě stačí ty tři adventní neděle, kdy se to dá spojit vše dohromady a udělat si takovou radost.

A může se letos Petr od vás těšit na nějaké velké překvapení?

Je pravda, že my si hodně věcí, které chceme, koupíme už v průběhu roku. Teď jsme si pořídili nové auto, hodně jsme investovali do cestování, zkrášlili jsme si tady ve Švýcarsku i bydlení, máme saunu a podobně. Ta se hodí, protože tady je zima delší, začíná dříve a končí později než v Česku. Takže jsme tak trochu investovali do toho, abychom naše vánoční dárky mohli používat celoročně.

Úplně prázdno ale pod stromečkem mít nebudete? Nebo ano?

Já jako ženská samozřejmě vůbec nepohrdnu, když něco hezkého, třeba nějaký parfém, dostanu, to nepopírám. A ráda něco koupím manželovi, ale rozhodně to nepřeháníme. Pod stromečkem ale určitě nebude třicet dárků, leccos jsme si už nadělili, i tu Prahu na konci roku máme vlastně tak trochu jako společný dárek.

Říkala jste, že po svátcích zamíříte s manželem ještě do Prahy. Povezete s sebou nějaké dárky i svým dcerám, třeba Ornelle?

S Ornellou jsem popravdě v kontaktu jen velmi sporadicky. V podstatě jenom tehdy, když spolu řešíme, aby se chovala hezky k Charlotte a podobně. S Charlottou v kontaktu jsem, a dokonce jsme ji pozvali k nám do Švýcarska na Vánoce, ale byla by to pro ni komplikovaná cesta. Ono to vychází na nějakých 12 hodin autem, takže autobusem by to bylo hardcore. Plus jedete přes dvě hranice a Charlottu donutit, aby měla pas a podobné věci, je poměrně složité. Proto jsme se domluvili, že bude lepší, když se sejdeme v Praze.

Takže se plánujete vidět jenom s Charlottou?

Ano, aktuálně je v plánu, že budeme jenom s Charlottou. Ale jsme v dobrém kontaktu i s Ifkem (bývalý partner Moničiny dcery Charlotte, pozn. red.), v podstatě se všemi jsme v nějakém kontaktu kromě Ornelly.

Uvidíte, možná se to ještě nějak zlomí, když budou ty Vánoce.

Já si myslím, že ne…

Jak bude ve Švýcarsku vypadat vaše štědrovečerní večeře? Kapr a salát, nebo podlehnete nějakým zdejším tradicím?

Ne, určitě nepodlehneme. Popravdě ani nevím, jaké je tradiční švýcarské štědrovečerní jídlo. V Německu na nás vždycky koukali jako na blázny, že jíme kapra. Oni tam hrozně moc jedí různé masové rolády a dorty. Vlastně ani moc nemají cukroví, ale hromady dortů. I přesto se tam ale ve velkých řetězcích dal koupit kapr a už jsem si samozřejmě zjistila, že i tady ve Švýcarsku se dá sehnat kapr, byť mražený. Takže už ho v mrazáku máme. A český salát samozřejmě nemůže chybět, takže nic nevynecháme.

Ani cukroví?

Ne, to v žádném případě nesmí chybět. Dneska se plno mladých žen vymlouvá, že doma cukroví nepečou, protože jim peče maminka a babička, to já neuznávám. Není potřeba péct toho tunu, ale když se peče, krásně to provoní celý dům a navodí to tu správnou vánoční atmosféru, pustíte si k tomu koledu… a když to pak tomu mužskému chutná, až má boule za ušima, tak je to přece úžasné! Takže bych apelovala na všechny ženy, hlavně ty mladší, ať nejsou tak líné, protože řada jich bohužel je. (smích)

Ornella Koktová s matkou není téměř v žádném kontaktu. Na letošním KVIFF s námi promluvila o módě:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.