Celebrity

8. června 2022 05:30

David Laštovka

Nejemotivnější momenty z Abrhámova pohřbu: Naštvaná Patrasová i vysmátá Janžurová

Slzy i smích provázely poslední rozloučení se zesnulým hercem Josefem Abrhámem (†82). Dorazily i jeho filmové lásky, například Dagmar Patrasová (66), se kterou natáčel milostné scény v komedii Vrchní, prchni!, nebo představitelka zdravotní sestry Iny ze seriálu Nemocnice na kraji města. Pojďme se podívat na nejzásadnější momenty.

Patrasová si zakrývala tvář květinami

Dagmar Patrasová dorazila bez manžela Felixe Slováčka (79) a přítomnost fotografů a médií jí nedělala dobře. Když ji začali fotit, zakrývala si tvář květinou. „Nechte mě být,“ prosila naštvaně. K Josefu Abrhámovi, s nímž se blíže poznala během natáčení komedie Vrchní, prchni!, velmi vzhlížela. „Jeho chování bylo vždy velmi noblesní, zdvořilé a kolegiální. Byl to báječný a slušný gentleman. Na natáčení vždy pomáhal. Byl prostě výjimečný,“ prozradila o něm Dáda už dříve webu Prima Ženy.

Ve filmu Vrchní, prchni! je čekala i velmi pikantní scéna, která se postupem let stala legendární. Patrasová se v roli svůdné Manuely před Daliborem Vránou v podání Abrháma sprchovala v sexy šatech a tekoucí voda postupně odhalovala její křivky.

Čunderlíková neudržela slzy

Poslední rozloučení s Josefem Abrhámem, s nímž ztvárnila mileneckou dvojici v seriálu Nemocnice na kraji města, prožívala Andrea Čunderlíková (70) velmi emotivně. I přes černé brýle, které po celou dobu nesundala z očí, byly vidět tekoucí slzy. Odchod znamenitého herce ji velmi zasáhl. Abrhám ji fascinoval nejen jako umělec, ale i jako člověk.

„Byl to nesmírně chytrý chlap. Měla jsem pocit, že má šibalský úsměv, byl to záhadný a nádherný muž. Myslím, že všichni na něj budeme vzpomínat a těšit se, že jsme vedle něj mohli být. Málo komunikoval, ale když něco řekl, strašně to sedělo,“ zavzpomínala na něj po jeho smrti. Během smuteční mše už nebyla schopná slova.

Vysmátá Iva Janžurová

Iva Janžurová (81) byla jednou ze čtyř osob, které na přání Josefa Abrháma mladšího během obřadu pronesli smuteční řeč. Herečka celou věc pojala velmi zvesela a rozesmála celý kostel. Na papírky si napsala poznámky, aby nezapomněla na nic, co chtěla říct, ale když je z kabelky vyndala, papíry popadaly pod pult.

„Musela jsem si to napsat, a protože jsem to pořád upravovala, už se v tom nevyznám,“ pobavila všechny smuteční hosty. Na rozdíl od ostatních kolegů nepřišla v černých šatech, ale v barevných. „Výzvu nebýt smutná jsem vyjádřila i veselým oblečením,“ poznamenala herečka. Když ukončila řeč a usedla zpět na své místo, zjistila, že u pultu zapomněla kabelku. Musela se tedy pro ni vrátit, čímž opět rozesmála ostatní.

Eliška Balzerová si rýpla do Dagmar Havlové

Jako první s proslovem vystoupila Dagmar Havlová (69), která na poslední rozloučení dorazila se zpožděním a do kostela vešla bočním vchodem. „Malý Pepa mě požádal, abych tady zavzpomínala na Josefa a aby to pokud možno byla veselá vzpomínka,“ začala svůj proslov s tím, že si ale na veselou příhodu vzpomenout nemůže. „Nezapomněla jsem ale na jeho oblíbený vtip, který kolikrát ani nedokončil, jak se u toho smál: Nebylo možné pachateli sejmout otisky prstů, protože na co sáhl, to ukradl,“ zmínila bývalá první dáma, která se během svých slov několikrát neubránila slzám.

Po ní se k rakvi se svým proslovem postavila Eliška Balzerová (73), která si neodpustila malý slovní šťouchanec do Havlové. „Malý Pepa mě požádal, aby tohle rozloučení bylo veselé a neplakali jsme, půjde to těžko... Nemám tak děravou paměť jako Dáša, ale vzpomínám si na historku, kterou jsi mi povídal. Maminka tě vystrojila a ty ses podíval do zrcadla a řekl jsi: ‚Pepa je fešák.‘ Od té doby tuto hlášku často používáme,“ prohlásila herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.