Celebrity

23. října 2023 16:20

David Laštovka

Nepřekvapilo mě to, říká o hospitalizaci Jana Cimického jeho blízký přítel

Psychiatr Cimický leží v nemocnici

Známý český psychiatr Jan Cimický, který čelí četným obviněním ze sexuálního obtěžování, se pouhé dva týdny před konáním soudu podle deníku Blesk ve své ordinaci předávkoval léky a nyní leží ve vážném stavu na ARO. Sám přitom ve své dlouholeté praxi pomáhal řadě celebrit překonávat psychické problémy. Jak jeho hospitalizaci komentují blízcí přátelé?

Režisér Tomáš Magnusek Jana Cimického velmi často a rád obsazoval do svých filmů. Psychiatr si zahrál ve všech třech dílech Bastardů nebo ve snímku Pamětnice. Jsou blízcí přátelé a naposledy se viděli před třemi týdny. „Řeknu k tomu jen to, že to, co se stalo, mě nepřekvapilo,“ uvedl zlomeným hlasem redaktorovi webu Prima Ženy. Více už sdělovat nechtěl. „Omlouvám se, je to pro mě velmi citlivé,“ dodal režisér, který neměl daleko k slzám.

Igor Bareš je v šoku

Herec Igor Bareš, který se s Janem Cimickým seznámil právě díky natáčení filmu režiséra Tomáše Magnuska, je z celé situace v šoku. „Vím, že prochází velmi těžkým obdobím, ale tohle mě zaskočilo. Držím mu palce, aby byl v pořádku,“ řekl.

Čtěte také: Igor Bareš trpí nevyléčitelnou chorobou. Musí podstupovat pravidelnou léčbu

K jeho údajnému sexuálnímu obtěžování žen se nechtěl příliš vyjadřovat. „Velmi mě to překvapilo, ale nechci soudit, jak to bylo. K jeho osobě, tak jak jsem ho poznal, mi to moc nepasuje. Člověk se ale samozřejmě může chovat jinak k muži a jinak k ženám,“ poznamenal Igor Bareš.

Sympatie k němu ale ani poté neztratil. „Docela jsme si padli do oka. Byla s ním legrace. Chováme k sobě vzájemnou úctu. Doma v knihovně mám od něj i několik jeho knih. Jednou jsem vyhledal i jeho pomoc, absolvoval jsem u něj asi dvě nebo tři návštěvy a předepsal mi léky, které zabraly,“ prozradil ještě herec.

Alice Bendová Cimického nelituje

K hospitalizaci Jana Cimického se na sociální síti vyjádřila i jeho údajná oběť, televizní moderátorka Martina Vrbová Hynková. „Co k tomu říct,“ napsala na Instagram. „Na to není co říct. Lítost očekávat asi nemůže,“ okomentovala její příspěvek herečka Alice Bendová.

Mohlo by vás zajímat: Alice Bendová o zásnubách s mladší láskou. Ano jsem řekla z lítosti, tvrdí

Psychiatr Jan Cimický se ve společnosti dlouhá léta těšil dobré pověsti. Ve své profesi patřil k uznávaným odborníkům a pomoc u něj vyhledávala i řada českých celebrit. Jen namátkou herec Petr Haničinec, Jiří Pomeje, zpěvačka Iveta Bartošová nebo Hana Krampolová.

Když se ho za jeho celoživotní práci chystal státním vyznamenáním odměnit tehdejší prezident Miloš Zeman, ozvala se herečka a zpěvačka Jana Fabiánová, dcera Nadi Urbánkové, která přišla s drsným obviněným. Na policii oznámila, že ji měl Cimický sexuálně obtěžovat. Následně se ozvaly další desítky žen, které se známým českým psychiatrem měly podobnou zkušenost. On sám však vinu odmítá.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.