Prima maminka

18. září 2022 13:50

Josef Šťastna

Odpůrkyně antikoncepce čeká sedmnácté dítě. Chci to dotáhnout na dvacet, říká

Patty Hernandez (40) ze Severní Karolíny ve Spojených státech amerických se rozhodla svůj život oddat mateřství a výchově dětí. V tuto chvíli jich vychovává 16, další se narodí v březnu a cílem je, aby jich v domácnosti bylo 20.

Některé ženy v životě touží jen po tom, aby byly dobrými matkami svým dětem. Tomuto cíli se oddala Patty Hernandez, která přivedla na svět už šestnáct potomků a nedávno zjistila, že je znovu v očekávání. Sedmnácté dítě se jí narodí v březnu a ona sama si přeje, aby nebylo poslední. Doma jich chce mít dvacet.

Bůh se rozhodl nám požehnat

Patty je odpůrkyní antikoncepce a ona i manžel jsou silně věřící. Sedmnácté těhotenství vnímají jako požehnání. „Jsem ve třináctém týdnu těhotenství a nedávno jsem zjistila, že čekám chlapečka. Že jsem těhotná, jsem se dozvěděla týden po ovulaci. V očekávání trávím už čtrnáctý rok a cítím se šťastná a požehnaná,“ řekla magazínu Fabulous.

Proč v Česku klesá spotřeba hormonální antikoncepce?

„Všechno nechávám na Bohu. Pokud chce, abychom znovu počali, ať tomu tak je. Setkáváme se s odsuzováním, ale to pro nás nemá váhu. Záleží jen na tom, že Bůh se rozhodl nám požehnat,“ vysvětlila Petty Hernandez, jak se vypořádává s kritikou.

Finančně i logisticky náročná péče

Péče o jedno dítě a o šestnáct je rozdílná především po finanční stránce, ani organizace dopravy kvůli škole nebo kroužkům však není snadná. Patty a Carlos Hernandezovi si zatím dokážou se vším poradit se ctí, i když na silnici je nikdo nepřehlédne, protože matka vozí děti do školy v autobuse o 20 sedadlech.

Aby měla celá rodina týden co jíst, jsou nutné nákupy a objednávky školních obědů za průměrně 780 dolarů, což je v české měně 19 tisíc. Dalšími položkami jsou pak energie a pohonné hmoty, rodiče si ale s penězi hlavu nelámou.

„Bůh se o nás postará. Vlastníme uklízecí společnost a díky ní jsme zaopatření. Zdůrazňuju, že nepobíráme žádné příspěvky,“ řekla budoucí sedmnáctinásobná matka, která pevně věří, že ani březnové miminko nebude jejím posledním.

S manželem mají společný cíl: 20 dětí

„Vím, že jsem skutečně plodná. Boha s manželem žádáme o osmnácté dítě, ale doufáme i v další. Rádi bychom jich měli dvacet –⁠ a aby ti zbývající byli chlapci. Pak by se vyrovnal počet dcer a synů,“ popsala Patty Hernandez, jaký má s manželem cíl. Vysoko míří i přesto, že přiznala, že péče o takový počet dětí je náročná.

Starší děti už se musí zapojovat do péče o domácnost a o mladší sourozence. „Snažím se jim vytvářet denní režim, aby si po sobě uklízeli. Mají doma své povinnosti. Prádlo ale dělám já, většinou čtyřikrát týdně. To pro mě znamená pět hodin skládání oblečení každý druhý den,“ svěřila Patty, co je na výchově tolika dětí největší dřina.

Carlos Hernandez je jediným živitelem rodiny a díky své uklízecí firmě je v tom úspěšný. Jeho manželka tráví čas výhradně s dětmi, na práci by si zřejmě nedokázala uvolnit ani chvíli. Svému manželovi za jeho tvrdou práci vzdává hold tím, že všechny děti pojmenovala na písmeno C.

Doma jim tedy pobíhají Carlos Jr. (14), Christopher (13), Carla (11), Caitlyn (11), Cristian (10), Celeste (10), Cristina (9), Calvin (7), Catherine (7), Caroll (4), Caleb (5), Caroline (5), Camilla (4), Charlotte (3), Crystal (2) a roční Clayton.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.